genellikle çok büyükçedirler, arabalı vapur diye halk arasında tabiri bulunan araçlar da ro-ro sınıfına girerler. bunların dışında, denizcilik camiasında ro-ro deyince akla ilk olarak her türlü yükü taşıyabilen kocaman, hızlı gemiler gelir.****.
roll on - roll off un kısaltmasıdır. en ufak bir şeyde batmaları sebebiyle de denizciler tarafından rororo denilir. yane roll on roll of roll over... vuhaha!
yük taşıyan araçları üzerindeki yükleriyle birlikte "yük" diye taşıyan özel gemilerdir. kuru yük, tanker, reefer ve konteynet gemilerinden farkı, araç taşınması için kullanılmasıdır. gerek oto ihraç-ithalat işlerinde, gerekse üzerlerinde yük bulunan kamyon ve tır gibi taşıyıcıların taşınmasında kullanılır.
ekol lojistiğin aldığı 3 adet gemiyle kendi seferlerini başlatması sonucu israilli iş adamlarının almaktan vazgeçtiği şirketin düzenlediği gemi seferleri.
yüklerin gemiye düşey doğrultuda yüklenip boşaltıldığı lo- lo tipi gemilerden farklı olarak genelde yükler yatay doğrultuda yüklenen gemilerdir. 60 lı yıllardan sonra açık deniz taşımacılığında kullanılmaya başalnmıştır. en önemli avantajı ise yükün alınmasında veya limanda teslim edilmesi aşamasında özel elleçleme malzemelerine ihtiyaç olmamasıdır. conro ise ek olarak konteyner de taşıyabilmektedir.