risale-i nur'u anlamış ve bu noktada ilerlemiş kişiler risale-i nur'un;
1- gazete gibi üstün körü okunmayacağını, bizzat derinlemesine olarak ve irdeleyerek okunması gerektiğini belirtirler.
2-cümle cümle, gerekirse kelime kelime okunması gerekir, anlaşılmazsa bir daha okunmalı üstünde durulmalıdır.
3- açıklayıcı kelimelere bakılmadan öncelikle bir kez düz okunup daha sonra açıklayıcı kelimelere bakılmasının daha olumlu olunacağı istişarelerde belirtilir.
valilik ya da belediyelerin yakinlarinda ,gostere gostere okunur.
faydasi nedir derseniz :
e devir nurcularin ,dincilerin devri boyle bir referansla butun kapilari acarsiniz.
eğer bir ışık evinde kaza kudret misafirliğe gidilmişse her namazdan sonra gözler yerde halı deseni incelenir. Desen gözle takip edilir. o sırada kulağa anlaşılamayan bir kaç kelime takılınır. okumaya kalkışıldığında ise arapça ve farsça kelimenin çokluğundan ilkokul birinici sınıf öğrencisi kıvamında heceleyerek okunur....
okunamaz, çünkü anlaşılması imkansızdır. alın işte örnek;
"Dinin zarûriyâtı ki, içtihad onlara giremez. Çünkü, katî ve muayyendirler. Hem, o zarûriyât kût ve gıdâ hükmündedirler. Şu zamanda terke uğruyorlar ve tezelzüldedirler. Ve bütün himmet ve gayreti, onların ikâmesine ve ihyâsına sarf etmek lâzım gelirken, islâmiyetin nazariyât kısmında ve selefin içtihadât-ı sâfiyâne ve hâlisânesiyle bütün zamanların hâcâtına dar gelmeyen efkârları olduğu halde, onları bırakıp heveskârâne yeni içtihatlar yapmak, bid'akârâne bir hıyânettir. "
kitap okunmak ile nurcu veya başka bir şey olunmadığını bilmeyen arkadaşlara rastladığımız başlık.
Hakkında isminden başka bir şey bilmeyen zaatların tarikat kitabı diye adlandırdığı, halbuki içinde islamiyet ile ilgili ciddi araştırmaların bulunduğu kitaptır.