risale i nur grubunun siyasete bulaşması

entry5 galeri0
    5.
  1. Hiçbir fikir siyasetin dışında olamaz.
    0 ...
  2. 4.
  3. said-i kürdi ile başlamıştır. said-i kürdi gençliğinde de siyaset yaptı, siyasete sözde tövbe ettikten sonra da yaptı.

    cia ajanı sahte atatürkçü cemal kutay'ın said-i kürdi ve demokrat parti'yi birbirlerine nasıl yamadığını bilenler bilir...
    0 ...
  4. 3.
  5. Açılan her grubun büyüdüğünde siyaset olmasıyla birebirdir. En masum şeyler bile büyür siyaset olur. Eşcinsellik örneğin ne ilgisi vardır politik ekolitik ekonomik işlerle? Ama işte rant sağlar kimilerine. Birde bayrağı olur. Bu bayrağa kimi gruplar gökkuşağını koyar kimi başka gruplarda allah lafzını. Ama hepsi masumiyetini yitirecektir. Olan o masumiyetin altındaki saf insanlara olur.
    1 ...
  6. 2.
  7. risalei nur talebeleri ve gerçek nurcuların siyasetle işi olmaz. sadece demokrat partili dönemden beri sağ partilere dini hassasiyeti olan partilere destek verirler açıktan.

    gülen ve asyacılar ın üstad bediüzzamanı kullanıp kendilerine dünyevi her alanda mevzi açması onların samimiyetsizliğine delildir.

    nur şakirtlerinin risale tahrifci p.i.ç çetesi ve gülenci hukuk zalimlerine karşı hükümeti desteklemesi olağandır. yadırganmamalı.
    1 ...
  8. 1.
  9. said nursi'nin "şeytandan kaçar gibi siyasetten kaçarım" sözüne muhalifçe, onun talebesi olarak kabul edilen kişilerce yapılan eylemdir. özellikle akp döneminde siyasi arenayı rant sağlama ve yönetime yaranma aracı olarak kullanmaktan çekinmeyen bu zatlar, maalesef grubun ilk dönemlerinde kesinlikle uzak kalmaya çalıştığı siyaset bataklığına son yıllarda saplanmıştır.

    menderes döneminde her türlü baskıya uğrayan, neredeyse sıfırlanan ve said nursi'nin "yeniden başlıyoruz keçeli" demesine sebep olan olaylardan ders alınmamış olacak ki, said özdemir, hüsnü bayram, badıllı gibi kişiler arka arkaya akpye oy vermenin dini bir zorunluluk olduğunu, iktidara destek olunması gerektiğini vurgulayarak grubu tamamen siyasete çekmiştir. said özdemir'in oğlunun neler yaptığı zaten malum. ancak ilginç olan şu ki, siyasetten uzak durmayla övünen bu gruptan bir kişi de çıkıp bu adamlar bizi nereye sürüklüyor dememiştir. sonuç olarak risalelerin basım hakkından mahrum bırakılma gibi bir ödül almıştır kendileri.

    arkadaş, abdülhamid said nursi'yi tımarhaneye attırdı, menderes yüzünüze bakmadı ve üstünüzde baskı kurdu. ama bu yönetimlere tek kelime dahi etmezsiniz, onları kutsarsınız. bugün de bunu yaşıyorsunuz. daha neler yaşamayı umuyor da, "biz nursi'nin ilk talebesiyiz" diyen adamların peşinden gidiyorsunuz?
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük