richard feynman

entry31 galeri1 video2
    31.
  1. Richard Philips Feynman. 20. yüzyılın en önemli fizikçilerinden biridir. Işık ve madde üzerine yaptığı çalışmalar ile 1965'te Nobel kazanmıştır. Nükleer silah projelerinde de yer almıştır. Modern fiziğe yön veren bilim insanlarından biridir. 1988'de kanserden dolayı vefat etmiştir.

    (bkz: Manhattan project)
    (bkz: quantum electrodynamics)
    0 ...
  2. 30.
  3. bu dünyadan geçmiş en değerli mücevherlerdendir. çok yakışıklı olduğundan kadınlarla arası her zaman iyi olmuşsa da, zampara olduğu söylenemez, çünkü çok iyi bir aile babasıydı.

    seminerleri çok iyi sağlamdır, youtube´dan bulup seyredin, hayran kalırsınız. 3 adet çok güç anlaşılan kitabı vardır, ve ben bu kitapları arada bir okurum, ilk okuduğuma nazaran daha iyi anladığımı söylemeliyim.

    büyük bir dehadır feynman.
    0 ...
  4. 29.
  5. bir deha, en özel adamlardan, şiir gibi bir insan.

    https://youtu.be/iBLis1pmhVc
    0 ...
  6. 28.
  7. büyük bilim insani,öğretmenlerin öğretmeninden geriye, caltech de verdigi derslerin toplami olan 4 ciltlik mukemmel ders kitabi serisi,kendi ani kitaplari ve fizik denklemleri üzerine yazdigi kitaplari kaldi.Caltechde verdiği kısa demeçler de cok lezzetlidir.Biraz haylaz biraz yaramaz ama zeki ve merakli cocuk havasi vardir.Bıraktığı kitaplarla insanlari eğitmeye devam etmektedir.
    0 ...
  8. 27.
  9. (11 Mayıs 1918 – 15 Şubat 1988)[1] 20. yüzyılın en önemli fizikçilerindendir. Kuantum elektrodinamiği üzerindeki çalışmaları nedeniyle 1965'te Julian Schwinger ve Sin-Itiro Tomonaga ile beraber Nobel Fizik Ödülüne layık görülmüştür.

    1918'de ABD'nin New York eyaletinde Queens'teki Far Rockway adlı küçük bir kasabada dünyaya geldi. Henüz 16 yaşındayken türev ve integral hesabını tüm yönleriyle kavradı. 17 yaşında Rockway'den ayrılıp, lisans derecesini yapacağı MIT (Massachusetts Institute of Technology)'e girdi. Lisans derecesinden sonra ünlü Princeton Üniversitesi'ne kabul edildi. Doktorasını Princeton'dan aldıktan sonra, dekorsal sanatlar öğretmeni Arline Greenbaum ile ailesinin itirazlarına aldırış etmeyerek evlendi. 1942'de ABD'nin savaşa katılmasıyla birlikte, Manhattan Projesi (atom bombası projesi) için çağrıldı.

    Burada Nazilerden kaçıp ABD'ye sığınan, Alman fizikçi Hans Bethe tarafından kuramsal bölümün önderi olarak atandı. Bu görevi aldığında henüz 24 yaşındaydı. Manhattan Projesi'nde Feynman, kritik kütle için gerekli olan uranyum miktarını tespit etmek için çalıştı. Hipotezini denemek için Los Alamos'u havaya uçurmadan birçok deney araçları geliştirdi. Oak Ridge uranyumun parçalanması sırasında güvenlik sorunuyla uğraşırken, Feynman çalışanların ışıma zehirlenmesinden korunması için prosedürler geliştirdi. Savaş sonrası Bethe'yi takip ederek, Cornell Üniversitesi'ne gitti. Feynman burada atomaltı parçacıkların karmaşık yapısı için basit bir gösterim geliştirdi. Onun bu gösterimi Feynman Çizelgeleri olarak bilinir.

    Savaş bittikten sonra, 1965'te Kuantum elektrodinamiğine yaptığı katkılardan dolayı Itiro Tomonaga ve Julian Schwinger ile birlikte Nobel Ödülüne layık görüldü. 1986'daki Challenger felaketini araştıran Rogers komisyonunda yer aldı.

    1988'de Los Angeles'ta öldü.

    Ölmeden önce söylediği son sözün "iki defa ölmekten nefret ederdim, çok sıkıcıymış" olduğu rivayet edilir

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Richard_Feynman
    0 ...
  10. 26.
  11. Hayatı ve çalışmaları ders diye okullarda anlatılması gereken güzel insan.
    Büyük Öğretmen,
    Fizikçi,
    Davulcu,
    Ressam.
    Edit. Yukarıda bahsedildiği gibi hiç alkol kullanmamış değil, Birden çok fazla, yerli yersiz içmeye başladığından bunun işlerini aksatacağının farkına varmış sonradan bırakmıştır.
    1 ...
  12. 25.
  13. nicola tesla nın şansına fizik te ayrı dallar da olmalarıdır yoksa bu adam nicola teslayı siker atardı.
    0 ...
  14. 24.
  15. kuantum mekaniğiyle fazla uğraşmaktan kafayı sıyıran bilim adamlarındandır**:
    https://www.youtube.com/watch?v=2Ks8gsK22PA
    1 ...
  16. 23.
  17. Nam-ı diğer kırmızı kaplı kitabın yazarı. Matematik hakkındaki görüşlerine katılmamakla birlikte ve kendi seviyesindeki bazı fizikçilerle karşılaştırıldığında matematiksel temelini zayıf bulmama rağmen fiziğin sanatsal ve bilimsel güzelliklerini en kolay şekilde anlamanızı sağlayacak kişi olduğuna garanti veririm.
    2 ...
  18. 22.
  19. Amerikan fizikçi.Atomalti fizik bilimi ve nanoteknolojinin babası olarak bilinir.Kuarkların varlığı onun sayesinde bilinir.Feynmann diagramlariyla ünlüdür.Ateisttir.
    0 ...
  20. 21.
  21. 20.
  22. "sonraki soru şuydu: gezegenleri güneş'in etrafında döndüren nedir?

    kepler'in zamanında bazıları bu soruya gezegenlerin arkasında meleklerin bulunduğu ve onların kanatlarını çırparak gezegenleri yörünge üzerinde ittiği cevabını veriyordu. göreceğiniz gibi, bu cevap gerçekten o kadar da uzak değildir. tek farkla ki melekler başka bir yerde duruyorlar ve gezegenleri güneş'e doğru itiyorlar." diyen, dünyada fiziği en akıcı dil ile anlatan birkaç insandan biri. kitapları, ders anlatımlarının dinlenmesi şiddetle tavsiye edilir.
    1 ...
  23. 19.
  24. "Mastürbasyon ne kadar seksse fizik de o kadar matematiktir." sözünün sahibidir. 20. asrın en önemli fizikçilerindendir.*
    1 ...
  25. 18.
  26. nobel ödüllü fizikçi.

    makalelerini okuduğunuzda kendinizi uzaylı gibi hissedersiniz. apışıp kalmak ve türevleri akabinde çaresiz kalıp düşünürsünüz. 10 dakikalık da olsa dünyayı o'nun gözünden görmek isterdim.

    anılarını naklettiği kitabını bir an önce bulmam gerekmekte. *

    (bkz: üstinsan)
    0 ...
  27. 17.
  28. hollywood starı gibi fizikçi. eşi benzeri yoktur.muhteşem bir beyin. fiziği bir insana kesinlikle sevdirir. seminerleri bulunmalı ve izlenmelidir. günümüzde yaşasa evlenilecek insan odur kesinlikle. hayat felsefesi kesinlikle muhteşemdir. dünyaya bakışına hayran olduğum insandır. keşke derslerini canlı izleme fırsatımız olsaydı.

    https://www.youtube.com/watch?v=_958D4Xde4o
    0 ...
  29. 16.
  30. kuantum fizikçisi nobel ödüllüdür ayrıca çok kral özdeyişleri vardır.

    --spoiler--
    ''I think I can safely say that nobody understands Quantum Mechanics"
    --spoiler--
    1 ...
  31. 15.
  32. bir keresinde fizik dersi verdiği üniversite de sınav yaparken çift dikiş bir öğrencinin
    -hoca bu sorular geçen yılki sorularla aynı
    sözüne şu cevabı vermiştir :
    -evet ama cevaplar son bir yılda değişti.
    1 ...
  33. 14.
  34. bilginin belirsizliği ve düşünsel önkabüller üzerine yaptığı kısa bir konuşmayı çevridiğim insan.

    1 ...
  35. 13.
  36. 96 yapımı infinity filmi kendisinin hayatını anlatmaktadır.
    0 ...
  37. 12.
  38. kendi kitabında
    what is energy/enerji nedir? başlığı altında söylediği söz gayet manidar imiş;

    "It is important to realize that in physics today, we have no knowledge of what energy is."
    (Bugün fizik adına şunun farkında olmalıyız ki, enerjinin ne olduğu hakkında hiçbir bilgimiz yok)

    http://en.wikiquote.org/w...res_on_Physics_.281964.29
    0 ...
  39. 11.
  40. bugünkü nanoteknolojinin fikir babası olarak kabul edilen ünlü fizikçi. mikron seviyesinde işlemler yapmanın yeterli gelmediği dönemde, 29 aralık 1959 yılında amerikan fizik cemiyeti'nde "aşağıda daha çok yer var" başlıklı bir konuşma yaparak nanoteknoloji kelimesini kullanmadan bugün nanoteknolojiyi anllattığı kabul edilmiş ve bu teknolojinin fikir babası ilan edilmiştir. maddeyi en temelinden kontrol ederek atomlar üzerinden işlem yapabilmenin kolaylığını ve büyük bir teknoloji devrimini başlatacağını seneler önce görmüştür.
    0 ...
  41. 10.
  42. gelmis gecmis en zeki bilim adamlarindan biridir. http://www.feynmanonline.com/ sitesinde hakkinda ki pekcok seye ulasilabilir.
    0 ...
  43. 9.
  44. bir dönem tolga yarman'ın da hocalığını yapmış, öğrencisinin anlattığına göre kendisiyle tartışmışlardır bile.
    1 ...
  45. 8.
  46. "six easy pieces" isimli kitabında, deneme ile şiir arası bir üslupla sanki yaz tatilinde nereleri gezip neler yaptığını anlatırmış gibi doğal, rahat anlaşılır bir anlatım sergileyen yazardır. bu muhteşem kitap, ha babam formül ezberlemenin ötesinde, insanların bu formülleri neden, ne amaçla bulduklarını, ne için böyle formüllerin, bilim dallarının var olduğunu anlatır ve inceler.
    bu tip eserlerin yokluğunda daha ziyade az biraz sorgulayan, merak eden, düşünen öğrenci, en basidinden türevi öğrenirken türev nedir diye sorar. hoca da ekseriya üssü bir azaltacaksın katsayı olacak ekleyeceksin der. lan iyi de, türev ne? neden üssü azaltıyorum, ağırlık mı yapıyor rakama üstteki sayı... ne diye var türev diye bir şey onu anlatsana.
    bak adam anlatmış işte.
    2 ...
  47. 7.
  48. manhattan projesinde çalışmış kuramsal fizikçi. atom bombası, zamparalık ve davulculuk dahil ne var ne yok her şeyi yapmış aşmış insan. insan yaşadı mı bu adam gibi yaşamalı!
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük