renkler

    1.
  1. Gündüze alisan renkler,
    Her gece perisan renkler.
    Esyada bakis misiniz,
    Zamanda akis misiniz,
    Gözümde hatiralar mi?
    Yekpare varligimi
    Siz misiniz parçalayan,
    Farksiz kirik aynalardan?
    Sizde mi yasamaktayim,
    Gülmekte,aglamaktayim,
    Gündüze alisan renkler,
    Her gece perisan renkler?

    *
    4 ...
  2. 20.
  3. Zamanla solmakta olan bir hayalden ibarettir çoğu zaman..
    Böyle binbir çeşit içinde tüm dünyayı barındıracak kadar güzel olan hayaller gibi tıpkı..
    3 ...
  4. 22.
  5. 12.
  6. böyle de güzeldir.

    1 ...
  7. 14.
  8. Öz Türkçe Boya (Renk) Adları

    Kızıl: Kırmızı
    Ak: Beyaz
    Kara: Siyah
    Kök: Mavi
    Sarı: Sarı
    Yeşil: Yeşil
    Konur: Kahverengi
    Boz: Gri
    Kumral: Açık Kahverengi
    Ala: Kızıla Çalan Parlak Kahverengi
    Yağız: Açık Siyah, Esmer
    Al: Pembe
    Kızıl Kök: Mor
    Açık Kızıl Kök: Eflatun
    Toksarı: Turuncu
    Kara Kök: Lacivert
    Doru: Kızıl Kahverengi
    Çakır: Açık Mavi, Turkuaz
    Alaca: Rengarenk

    --spoiler--
    Eski çağlardaki yazıtlar ve günümüzdeki Türk lehçelerindeki söyleyişler incelenmiş, Türkiye Türkçesine uygun duruma getirilerek Yakup Çetin tarafından hazırlanmıştır...

    --spoiler--
    1 ...
  9. 3.
  10. kırmızı; canlı, tahrik edici ve dolayısıyla aktif bir etkiye sahiptir. Heyecan verir ve bazen doktorlara göre de insanın tansiyonunun artmasına sebep olur.
    Sarı renk; güneşi, ışığı temsil eden sıcak ve zengin bir renktir. insana cesaret ilham eder, yatıştırır.
    yeşil renk, içten bir huzur ve ümit temin eder, nefse itimadı artırır. Dini kitaplarda da ifade edildiği gibi, yeşil renk gözler için gayet iyidir.
    Mavi renk, insana rahatlık ve huzur verir. Dinlendirici bir fonksiyona sahiptir: Düşüncelere bir ahenk verir, sinirleri telkin eder, gözleri rahatlatarak dinlendirir.
    turuncu, şatafatlı, gösterişli bir etki ve hava yaratır. Bunda, kırmızının fazlaca olan canlı ve tahrik edici özelliği hafiflemiş durumdadır.
    Beyaz renk masumiyeti, temizliği ve asaleti temsil eder.
    Siyah renk, yalnızlık sembolü olup, insana ciddiyet ve sükunet verir. Dertlerini, sıkıntılarını ve endişelerini hatırlatır.
    1 ...
  11. 19.
  12. Renklerin insan üzerindeki etkisi kadim zamanlardan beri bilinen bir gerçektir. “Tıbbın Babası” olarak kabul edilen Hipokrat rahatsızlık tanısı yaparken, hastaların saç ve ten renklerine, gözlerine, kulak yapısına, hatta idrar rengine bakarmış. Ünlü filozof ve bilim adamı ibn Sina; mavinin teskin edici etkisine, kırmızı rengin cinselliğe, üremeyi ve cinselliği arttırıcı etkisine değinmiştir. Kadim uygarlıklarda (Yunan, Mısır, Çin, Hint) Şamanizim’de rahatsızlıkların giderilmesinde renklerden yararlanılmıştır. Osmanlı imparatorluğu’nda Edirne’de (Selimiye Şifahanesi’nde) hastaların; renkli odalarda, müzik ve su sesi eşliğinde tedavi edildiği bilinmektedir.

    organ olarak sadece kırmızı ve mor arasındaki renkleri görebilecek şekilde yaratılmıştır. Bu, kuşkusuz bu iki rengin ötesinde de renkler olmadığı anlamına gelmez. Beşeri algılama alanımız dışında bulunanlar, bizim algılayabildiklerimizden çok çok fazladır. insan bedenindeki 7 (yedi) temel çakranın, gök kuşağında 7 rengine karşılık rengi vardır. Bu renklerden her biri, bağlantılı olduğu ( örneğin, kök çakra kırmızı) çakranın bölgesindeki organlarla ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kadim zamanlardan beri kullanılagelmiştir. Sağlıklı bir insan elektromanyetik bir enerji alanı içindedir. Bu alanın renkli fotoğrafları yıllardan beri (Kirlian’dan beri) çekilmektedir. Bedenimizi saran enerji alanı içinde (kişinin sağlık durumuna ve psikolojik haline göre) 7 rengin yedisi ya da bir kısmı görülebilir. Sağlıksız vücutta bu renkler genellikle lekeli ya da bulanıktır.

       Bu gibi terapilerde süjeye (hedef şahısa) şifa verirken, ışınlarla (enerjiyle) birlikte renkler de gönderilir. Gönderilen renk rahatsızlığın türüne (ve çakraya) göre değişmesine rağmen; sarı, yeşil, mavi ve mor renklerin daha etkili olduğu görünmüştür. Renk terapisi için en uygun durum, terapistin kalbinden ve alın çakrasından gelen enerjiyi birleştirebildiği zamandır. Burada da işin içine sevgi enerjisi katıldığında daha etkili olduğu görülüyor.

       Renk terapisinin değerli taşlarla (kristal enerjisiyle) birlikte yapılan uygulamaları da literatürde (örneğin, YAŞAM ENERJiSi, Prof. Dr. Ahmet Elmas Maranki, baskı:44) Değerli taşların ve onların renklerinin insan bedenine etkileri daima olmuş ve tedavi edici olarak kadim zamanlarda (ve günümüzde de) kullanılagelmiştir. Bu konudaki kayıtlara göre;

    -Şeker hastaları için zümrütün;

    -  Yaralarda doğal kuartz kristallerinin

    -  Boğaz rahatsızlıklarında mavi turkuazın,

    -  Baş, beyin ve daha birçok rahatsızlıkta amatistin, mavi akikin, lacivert taşının, doğal (işlenmemiş) kaya kristallerinin iyileştirici etkilerinden her zaman yararlananlar olmuştur.

    Kaynak: http://www.astroset.com
    1 ...
  13. 9.
  14. herşeyin bir rengi vardır.hatta insanların bile renkleri vardır.yaptıkları hareketlere göre alırlar renkleri.siyah her nekadar kötü insanlar içinde kullanılsada aslında kusursuz bır renktir siyah.herşeyin bi rengi vardır evet

    istanbulun rengi

    kişiliğin rengi

    hayatın yaşadıgımıza göre rengi...
    1 ...
  15. 2.
  16. her insanın kendini mutlu hissettiği bir rengi vardır. renkler ruhumuzla bütünleşir. onların bize anlatmak istediği cok şey vardır.
    1 ...
  17. 24.
© 2025 uludağ sözlük