renault megane 2

    3.
  1. kullanıcıları için forum sayfalarında bulduğum bazı faydalı bilgiler.

    * Araç motoru çalışmaz vaziyetteyken (stop etmiş) selektörü bir kez kaldırırsanız ön farlar 15 saniye, iki kez selektör yaparsanız 30 saniye ,üç kez selektör yaparsanız 45 saniye, dört kez selektör yaparsanız 60 saniye ;. Toplam tam iki dakikaya kadar olmak üzere ki bunun için selektör kolunu sekiz kez kullanmanız gerekiyor faydalanabilirsiniz. Araçlarımızdaki bu özelliğe follow-me yada refakatçi aydınlatma özelliği deniyor.

    * Araç ani durmalarında dörtlü flaşörler yanar. . .

    * Megane II direksiyonu elektrohidrolik olduğu için aracı çalıştırmadan araç vitesteyken kartı takıp frene basın ama debriyaja basmayın, start tuşuna basın ve elinizi tutun (5 saniye kadar) ışıkların yanmasıyla birlikte direksiyon da çalışacaktır.

    * Kapıları kilitlerken kumandadan veya araç içinden tuşa iki kez basınca camlar da otomatik olarak kapanacaktır. Sunroof açıkken bu işlemi yaptıysanız tekrar aracınıza bindiğinizde sunroof düğmesinin ortasındaki düğmeye bastığınızda aracınızın sunroofu önceki bıraktığınız konumuna gelecektir.

    * Araç kartlarından bir tanesi araca takılı ve araç çalışır durumda iken diğer anahtarın bagaj kilitleme ve kapı kilitleme düğmesine aynı anda basıldığında araç sınırlı kullanıma geçer aracın üzerindeki kartla sadece şöför kapısı açılıp kapatılabilir. iptal etmek için diğer kartla aracınızı çalıştırmanız yeterli…

    * Radyoyu direksiyondan kumanda eden tuşların alttakine (size doğru bakan tuşa) beş saniye basın Radyo ekranında list-update bilgisi yanıp sönmeye başlayacak ve 50 kanalı radyonuz otomatik olarak hafızaya alacaktır. Bu işlemden sonra kumanda tekeri ile kanallar arasında gezinti yapabilirsiniz.

    * Arabayı çalıştırırken silecek kolu ucundaki yol bilgisayarı tuşuna aynı anda basarsanız göstergeler kendini test etmeye başlayacak, km sıfırlama tuşuna bastığınızda ise bu işlem son bulacaktır. Eğer km sıfırlama tuşuna basmazsanız bu test işleminin devam edeceğini unutmayınız. Belki de hiçbir zaman göremeyeceğiniz 250km hızı da görmüş olacaksınız haberiniz olsun 

    * Arabanın içindeki kapı kilitleme butonuna 15 saniye boyunca basarsanız araç hareket ettiğinde kapıların kilitlenmesi olayı devre dışı kalır bu işlemi tekrar yaptığınızda devreye girer.

    * Aracınızın radyosunun üzerindeki nota tuşunun üzerinde exper yazıyorsa bu tuşa beş saniye basın (Bip sesi duyacaksınız) sol oklardan 0 ile 5 arası bir seçim yapın (3ü tavsiye ederim). Artık radyonuz araç hızına duyarlı bir hale geldi hızlandıkça ses artacak yavaşlayınca azalacaktır. Eğer nota tuşunda exper yazmıyorsa src yazan tuşa basın ayarlar menüsünde ses açma kapama tuşuyla aynı işlemi yapabilirsiniz.

    * Aracınızı çalıştırdığınız anda “Yağ Seviyesi Normal” yazısı çıkınca km sıfırlama tuşuna basarsanız ekranda çıkan grafikten seviyesini de görebilirsiniz. Eğer km sıfırlama tuşuna sürekli basarsanız ekran yanıp sönecek ve ardından yağ değişimi km si yeniden 15.000 olacaktır ama neden kullanasınız ki çünkü aracınızın yağını siz değiştirmiyorsunuz.

    * Her cam için kademeli kapatma ve tek dokunuş kapatma özelliğini kullanabilmek için yine her cam için ayrı ayrı olmak üzere iki saniye tuşu yukarı kaldırırsanız aktif yada pasif olur.

    * Aracınızın kapılarını kumanda ile açtığınızda 30 saniye içinde kapıları da açmazsanız kapıların kendiliğinden kilitlendiğini söylemeye sanırım gerek yoktur çünkü keşfetmişsinizdir. *
    9 ...
  2. 8.
  3. 5.
  4. Geniş güzel araba,nisbeten az yakar.dikkat edilmesi gereken virajlara hızlı girilmemesidir.ağırlık merkezleri biraz yukarıda olduğu için kolay takla atar.
    4 ...
  5. 6.
  6. hiç bir problem yaşamadan bir vakitler kullandığım fıstık gibi araba.özellikle hatchback olanı hem çok gösterişli hem de çok üstün yol tutuşa sahip idi.(sedanları tipsiz ama doğruya doğru) gerek tüketimi gerek genişliği gerek fiziği ile her daim tavsiye edeceğim bir arabadır. öyle yok soyulmaymış yok zartmış zurtmuş yaşatmadı millet vites kollarıyla kapı kollarıyla otuzbir çekip soyduysa onu da ben bilemiycem.evlat olsa bu kadar sevilecek otomobildir nazarımda.
    4 ...
  7. 7.
  8. 80 hp dCi versiyonları ile şehirler arası 3 küsür - 4, şehir içi max 5 ile "en son ne zaman mazot koydumdu buna ben lan" diye düşünmenize neden olan renault'nun orta sınıf gülü, tipik türk arabası. 2004lerdeki dynamique versiyonundaki donanımlar zamanının ötesindedir, misal tabanda kıvır zıvır gözü, yan kolçakta yine açılıp kapaklı göz, xenon far, lastik basınç ölçer vs.
    2 ...
  9. 7.
  10. türkiye de yaşanıyorsa, hele hele orta anadolu yolları aşındırılıyorsa sürücüsünün aziz dostudur.

    bir haftalık 1.5 dci extreme tecrübelerim beni yanıltmazsa, daha çok yollar aşındıracağız beraber.

    şöyle ki, 1.5 dci motor tam pinti çıktı. 100 tl lik motorin bir türlü bitmedi amk. çekiş de beklentilerimin çok çok üstünde. yol tutuş, yol gürültüsü idare eder; malzeme kalitesi ise iç güveysinden halice.

    bunu beğenmeyen avustralya ya gitsin karşim. ya da vw nin kapısında 6 ay sıra beklesin, o kadar.
    1 ...
  11. 18.
  12. 4.
  13. 1 depo ile şehir içi 1100 km yaptığım araba.
    2 ...
  14. 10.
  15. Arkayı çok çabuk salan, ön düzenin sağlam olmadığı kazık araç. Ülkemizde aynı fiyata daha iyi olan Mondeo, Vectra, Laguna alabiliriz.

    1993 model 2.0 Vectra A ile yapılan yolculukların bile daha konforlu ve daha az yorması bu aracın nasıl bir araç olduğunu göstermeye yeterlidir. Tamponları sağlam mı bilmiyorum ama şasisi filan sağlam. Nissan C platformu üzerine kurulu. Güvenlik olarak iyi olduğunu düşünüyorum.
    1 ...
  16. 9.
  17. görüntü itibari ile piyasadaki bir çok araçtan seksi olan model.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük