sadece üniversite gençliğinde degil, üniversite görmemeis genclerde de buyuk bunalımlara kendi hayatından memnuniyetsizliğe yol açan reklamlardir. en azından üniversite gören adam o işin aslında öyle olmadıgını bi şekilde fark ediyor.
ya hic üniversiteli olmayanlar? adamlar o reklamlardaki hayatı gercek zannediyor ve kavuşamadigi için kendilerini ezik hissediyorlar, ciddi ciddi bir çok genc bu yüzden hic gereği yokken mutsuz bir hayat sürüyor.
bkz: kadir kirişçi. klasik bonus profili işte babasından annesinden ayrı normal bir ev yaşamı sürdürüyordur. dağınık ev vesaire vesaire safsata tastata.
fakirligin dibine vurmuş, öglen yemegini yemek fişi ile yiyen, montumun bozulan fermuarını yaptırmak için bursun yatmasını beklemek, cebimdeki paranın sürekli hesabını yapmak ve 2.el kitap alıp ders çalışmak okul bitmeden kpss girip en yüksek puanı alarak atanmak... şimdiki halimden daha huzurluydum o ayrı mesele...
özgürlük ve gençlik çağrışımı yapmaya çalışılarak oluşturulmuş profildir. giyim tarzı hep aynıdır. bütün reklamcılar üniversite okurken sadece bu tip insanları mı görmüş dedirtir.
genelde reklamların sonunda mekan ne olursa olsun arka arkaya sıraya girip ibnece dans eder bunlar. dans etmeyeni azdır reklamların sonunda başında vs.
para derdi olmayan her daim oduncu gömleği giyen yanında güzel manitaların eksik olmadığı elinde bir kitapla okula gideon öğrenci profili ancak gerçekte kıt kanaat geçinen kızlara uzaktan bakan ve kitapsız deftersiz okula giden bir öğrenci profili vardır.
sosyallikten ölen, uyumaya vakit bulamayan, sabah akşam sevişyormuş izlenimi veren libidosu yüksek, en az bir müzik aleti çalabilen, sporla ilgilenen, tüm bunları yapabiliyorken aynı zamanda tipik bir üniversiteli gibi parası yetmiyormuş izlenimi verilen üniversiteli öğrenci profili.
bitane de estarabim şarkısı rezil eden pi* vardı, gitarı kırıyodu sonunda...
sonrasında da babası ve dedesi kırılan parçaları tek tek çocuğun ****ne sokuyordu *
gençleri üniversiteye hazırlayan profildir. liseli gençlerin bir çoğu, üniversiteye gideyim, yeni yeni şeyler öğreneyim, üstüne bir de staj yaptım mıydıııı* düşüncesi ile hareket etmezler. hepsi bir gün o x reklamındaki gibi çimlerde gitarıyla kızların ilgi odağı olmayı ya da best model havasında bir çok arkadaş edineceğini, onlarla gününü gün edeceğini sanar, o hayallerle üniversite kapılarını aşındırırlar. ama gerçek, onları üniversiteye geldikleri ilk günden itibaren tüm çıplaklığıyla saracak ve bir daha da hiç bırakmayacaktır. *