Halâ beklemekte olduğum reklamlarda ses yükselmesinin sözde önüne geçecek yasa. Daha da gecikirse. Televizyonu alıp bu işlerden sorumlu kişinin önüne fırlatmayı düşünüyorum. Akşam akşam ani ses yükselmesinden kalpten gitmeden önce.
zamanında sadece bizim tv mize ait olduğunu düşünüyordum bu özelliğin ama gördüm ki kapitalist olan bizim zavallı televizyonumuz değil bu sistemmiş.. ama en çok kanal d yapıyor bu adiliği.
izleyiciyi sinir eden durumdur. bayram, altın günü gibi durumlarda daha da komik bir hal alır. 3 kişinin aynı anda kumandaya saldırdığı görülebilen durumdur.
televizyon kanallarının uyguladığı yanlış bir stratejidir. çünkü yükselmiş sesi kısmak için uzaktan kumanda el aletini eline alan muhterem; ''hazır kumanda elimdeyken kanalı değiştirmemek için bir sakınca göremiyorum.'' diye düşünüp çılgınca zapping yapacaktır.
(bkz: yapmayın lan böyle)
bu esnada televizyonu babanız ile izliyorsanız hemen o mekandan uzaklaşmanız gerekmektedir, eğer uzaklaşmayıp orda durmaya devam ederseniz birazdan televizyona edilen küfürlere katlanamayıp ;
Gecenin bir yarısı bütün gün boyunca ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan geldiği için yorgun düşüp uyukladığınız bi anda * gerçekleşen ve ya olum reklam kuşağına giriliyor sen uyuyosun mesajını veren akabinde ise kutsal varlıklara küfredilmesine yol açan gereksizlik terbiyesizlik seviyesizliktir.
artık televizyon kanallarının bir ticari sömürü aracı olduğu gerçeği kendileri tarafından da kabul edilince işi iyice terbiyesizliğe, insanları beyinsiz yerine koymaya ve hatta şerefsizliğe vurduklarının resmidir. zaten bir programı 10 dakikalık periyotlar ile aralarında 30 dakika reklam kuşağı ile seyretmeye mecbur kılan televizyon kanalları artık nasıl bir açgözlülük ile batağa saplanmış durumdadırlar ki sanal reklam uygulaması denen bir sistem geliştirerek program esnasında da her yandan seyirciyi tahrik etmektedir. bu da yetmiyormuş gibi bir de yayın esnasında programın sesi ne kadar kısık olursa olsun reklam kuşağı başladığı anda ses öyle bir yükselmektedir ki özellikle gece vakti sevdiği bir filmi seyretmeye çalışan insan için bir kabusa dönüşmektedir. insanları gerizekalı koyunlar olarak görme esasına dayanan bir sistem ile para kazanan bir oluşuma daha fazla ekmek yedirmemek için televizyon seyretmeme ile başlayacak olan hareket en önemli devrim hareketlerinden biridir.