yazarların karşılık beklemeden içeriğe katkıda bulunmasını suistimal eden uludağ sözlük yönetimine karşı başlatılmış kampanyadır.
zall röportajlarından birinde de dediği üzere sözlük kendisinin değildir. sözlük 4 yılda yedi milyona yakın entry giren yazarlarındır.
sözlüğe gönüllü katkıda bulunan yazarlar olmadığı sürece sözlüğün hiç bir değeri kalmayacaktır. hal böyle iken yönetimin reklam alarak sözlük yazarlarının sırtından para kazanması kabul edilemez. elde edilen reklam gelirleri sözlüğün rutin giderleri için kullanılmalı, fazlası ise sözlüğe yatırım olarak geri dönmelidir. veyahut kazanılan meblağlar sözlük yazarlarının karar vereceği kurum-kuruluşlara bağışlanmalıdır. yazarların emekleriyle değerlenen sözlüğümüzün gelirlerini yine sözlük yazarlarının isteyeceği şekilde değerlendirilmesini sağlamak gereklidir.
uludağ sözlüğün reklamlardan kazandığı miktarlar konusunda birşey söylemek güç fakat ekşi sözlüğün aylık 80.000-100.000 tl civarında reklam geliri olduğu biliniyor.*
yazarların ve yönetimin bu kampanyaya duyarlı olmasını umuyorum.
not: gelirlerin yazarlara dağıtılması sözkonusu bile olmamalıdır. aksi taktirde sözlük katılımcı yazarlar tarafından büyüyen bilgi kaynağı olma özelliğini yitirecektir.
evet, reklam gelirlerinden elde edilen gelir ile sözlüğün ayakta kalması da bizim aktifliğimiz ile söz konusudur. sözlüğümüzü ayakta tutacak kadar reklam almalıyız, ya da fazlasını, yazarların belirleyeceği şekilde yönlendirmeliyiz, gerek bağış, gerekse, yine biz yazarların belirleyeceği sözlük organizasynlarında kullanılmak üzere bir fon kurmalıyız.
eğer burası ticarethane kokarsa, ki uzak değil gibi görünüyor. işte çorap sökülmeye başlayacak...
katılıyorum. ve diyorum ki entari başına yazarlara 1 tl verilsin. böylece elbirliğiyle sözlüğü reklam panosuna dönüştürürüz a.q.
kazan kazan ,hep cukka hep cukka nereye kadar di mi ama zall.
bu sözlüğe bu kadar primi biz yazarların değerli yazıları sağlamıştır.dolayısıyla elde edilen kazanç,yani bir takım gelirlerin akıbetini yazarlar haricinde belirleyenler olduğu kadar bu işi yazarlarında ele alması gereklidir.
aksi halde yazarların her geçen gün teker teker kaybedilmesine kadar gider bu iş ve bunlara olanak vermemek için nacizane de olsa bir yerlere bağış yapılabilir,örn: çocuk esirgeme kurumundaki çocuklara hediyeler alınabilir.sokak çocukları için bir şeyler düşünülebilir.şuan aklıma gelmeyen ama faydası olabilecek her türlü bağış yapılması taraftarıyız.
bu sözlüğü ayakta tutanlar biz yazarlardır.görüşlerimizin değerlendirilmeye alınmasını umuyoruz.
pekte mantıklı bir önerme değil denildiği gibi gönüllü olarak yazıyoruz hepimiz istemeyen gider.ayrıca bir işin içine para girdikten sonra o işin tadı kaçar.