Puanı yüksek
Kazanması zor
Okuması kolay
Atanması kolay gibi gözüken ama burası Türkiye ne olacağı belli olmadığı için ondada sıkıntı var
Hukukla aynı puan olan
Saçma sapan dersleri olan
Akrabalar komşular ne okuyorsun dediğin de Psikolojik Danışmanlık dendiğinde hayırlısı olsun boş ver bir daha girersin olmazsa denen bölüm
Atandıkdan sonra odana çekilip diğer öğretmenlerin boş boş oturduğu için gözüne batan ilginç bir alan.
hedefim olan ve kazandığım bölümdür. 4 sene sonra ne olacağı bilinmez ama hukuktan sonra en çok pdr tercih ediliyor.
(bkz: hani yata yata geçiliyodu lan.)
kısaca pdr denmez, çünkü pdr bölümünde ağırlıklı alan psikolojik danışmadır ancak rehberlik ve psikolojik danışmanın kısaltması o şekilde yapılamamaktadır.
tamam arkadaş pat diye bir danışma istiyorsunuz bizden anladık da bunu videoya çektik bunu da anladık da oturup bir saati neden yazmak zorundayız haa neden diye isyan ettirir.evet 3
yıldır yatıyoz yattık bu yıl da zor degil ama yatamıyoz yatamıyoz.
okuduğum bölüm. Pişmanım sözlükdaşlarım ve burdan sesleniyorum. Ey eşit ağırlık öğrencileri, bu bölüm resmen sözel e bağlamış matematiği seviyorsanız kesinlikle tercih etmeyin ettirmeyiniz. Bu gidişle sadece dersleri verip mezun olacağım, bana kattığı ne peki? Kocaman bir boşluk.
sevdiğiniz bir öğretmeniniz yoksa çekilecek bir bölüm değildir. o yüzden her dönem en azından bir öğretmeni sevmeye çalışın. yoksa o araştırma, görüşme, danışmanlık, gözlem, rapor hazırlama vb ödevler çekilmez. çok geçmeden pişman olabilirsiniz, mezun olmayı iple çekerken bir yandan da öğrenciliği bırakmak istemediğiniz için ikileme düşüp ruh sağlığınızın bozulmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz. gerçi herkes benim gibi öylesine gelmemiştir muhtemelen bu bölüme, istediği için gelmiştir.
sonradan devam edesim geldi yazmaya; o okuduğunuz makaleler kafanızı dolduracak, düşüneceksiniz, saçma bulduğunuz şeyler olacak ama okumak zorundasınız. bu arada dostum daha yeni bir makaleden çıktım, öznel iyi oluştur, ergenlerdir vs, bir an önce oyun oynamak istiyorum. umarım lag yapmaz. günlük gibi kullandım bu başlığı, olsun; kendi kendime konuşmaktan iyidir. gerçi konuşmayı da sevmem ya, napcaz bilmiyorum mezun olunca.
Kız arkadaşınız bu bölümden mezun ya da öğrencisi ise siki tuttuğunuzun resmidir. her kavgada onu anlamıyor olmanız çocukluğunuza, ailenizde yaşanmış travmalara, bilinçaltınıza bağlanacak ve saatler süren analizler yapılacaktır. Bir nevi acemi nalbant zanaatını kürt eşeğinde öğrenirmiş durumudur.
gitmek isteyip gidemediğim bölümdür. bok vardı sanki sözelde.
şahsi görüşüm 1-2 sene daha bu bölümün mezunları iş bulur ama sonra onlar da iş kuyruklarında beklemeye başlar.
eşit ağırlık öğrencilerinin genellikle istedikleri bölümdür. ayrıca atandıktan sonra diğer hocaların onda biri kadar çalışıp tam ders ücreti alırlar . *
hali hazırda ea puan türünde seçilebilcek en iyi bölümlerdendir. öncelikle tercih edecekler için bir kaç bilgi; bu bölümün dersleri oldukca rahattır 4yıl yata yata bitirirsiniz, mezun olduktan sonra ise kpss denen sınava sadece girmeniz yeterlidir zira 10-15 civarı puan dahi alsanız atamanız gerçekleşir.
askerlik durumu; bu bölümden mezun olanlar tıp fakültesi muamelesi görür sınava dahi girmeden samsunda acemi eğitimine alınırsınız 10 gün sonunda yedek subay yada kısa dönem mi olduğunuz belli olur %99 u yedek subay olur. asker kamuflajı giymezsiniz bir gömlek bir pantolon askerlik biter.
kısaltılmışı: rpd olan bölüm
genelde girenler psikolog olacağını sanarak girer ama öyle değildir. psikoloji bölümü rpd'ye tepeden bakar. siz kimsiniz lan der gibi bir tavır takınabilirler.
ilk yıllarında felsefe dersleri, eğitim bilimleri, tarihler, türkçeler ve tadımlık ana dersler görürsünüz.
ilk iki yıl geçer böyle. 3'te faydasını görürsün bu derslerin. yani ilk yıllardan "lan biz buraya psikoloji okumaya gelmedik mi?" diye söylenmenin bir anlamı yoktur. sonraki iki yılda seçmeliler ile beraber başka bir şey görmeyeceksin zaten.
neyse...
sınavlara sadece 1 hafta çalışırsanız geçersiniz. bir hafta adam akıllı çalışmak cidden geçirir. günlük tekrar yapmak bazı dersler için olmazsa olmazdır:
Bireylerin gelişimlerini ve çevrelerine uyumlarını güçleştiren faktörleri ortadan kaldırarak, onlara en üst düzeyde gelişme ortamı sağlama, gizli güçlerini geliştirebilecekleri eğitim programlarına ve mesleklere yönelmelerine yardımcı olma konusunda çalışacak elemanları yetiştirme ile ilgili eğitim yapılır. Resmi ve özel okullarda, özel dersanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, çocuk mahkemelerinde ve ıslah evlerinde çalışılabilir.