rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü

entry70 galeri0
    45.
  1. 'evet canım, seni anlıyorum ve duygularını paylaşıyorum' * cümlesini söylemekten başka işe yaramayan bölümdür. valla işe yarayan bir rehberlik öğretmenine on yıllık meslek hayatımda henüz rastgelmedim.
    1 ...
  2. 44.
  3. Canim bolumumdur efendim. Umarim bir halt olabiliriz.
    2 ...
  4. 43.
  5. ha yeri gelmişken deyineyim ileride Rehberlik Öğretmeni olduğumda bana matematiğin zorluğundan yakınan öğrenciler geldiğinde "ver birde ben deneyim" tarzından olaya yaklaşıp soruları çözdükten sonra "sen beni kendin gibi salak mı sandın lan göt hahahahahaha" demeyi düşünüyorum. On numara terapi yöntemi lan?
    1 ...
  6. 42.
  7. bir psikoloji olmayan ama rağbet edilen bölüm.
    2 ...
  8. 41.
  9. okula ilk başladığımızda bu adamlar 3. sınıfta işe başlıyormuş derlerdi. şimdi alan sınavına giriyorlar. türkiye böyle bir memleket işte...
    2 ...
  10. 40.
  11. bölümle ilgili şöyle de enteresan bir blog vardır: http://pdrbolumu.blogspot.com.tr/
    0 ...
  12. 39.
  13. bir dönemlerin moda bölümü olmasına karşın günümüzde taban puanları aşırı yükselen ve belli otoritelere görede garanti meslek diye adladırılan bir eşit ağırlık bölümüdür.
    0 ...
  14. 38.
  15. On numara bölümdür. Bölümüm olmamasina ragmen şiddetle tavsiye edecegim bölümdür.
    2 ...
  16. 37.
  17. Psikolojik Danışmanın Çalışma Alanları,

    1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda (Okulöncesi, ilkokul, Ortaokul, Lise) "Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen" unvanıyla çalışabilirler.

    2. Özel Eğitim Kurumlarında (Okulöncesi, ilkokul, Ortaokul, Lise) "Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen" unvanıyla çalışabilirler.

    3. MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde "Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen" unvanıyla çalışabilirler.

    4. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde "Psikolojik Danışman" unvanıyla çalışabilirler.

    5. Üniversitelerin Akademik Personel Kadrolarında Ve Üniversitelerin Psikolojik Danışma Birimlerinde Psikolojik Danışman" unvanıyla çalışabilirler.

    6. Özel Psikolojik Danışma Merkezleri ve Psikokoterapi Merkezlerinde "Psikolojik Danışman" ve uzmanlıklarına göre Psikoterapist unvanıyla çalışabilirler.

    7. Yüksek Lisans yaparak tercih ettikleri alanlarda uzmanlaşabilirler. Uzmanlaştıkları alanlarda uzmanlık derece ve unvanlarına göre çalışabilirler. Aynı zamanda Odyoloji Yüksek Lisansı yaparak da kamu ve özel sağlık kuruluşlarında "Odyolog" olarak görev alabilirler.

    8. Askeri Liseler, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Harp Okulları ve Türk Silahlı Kuvvetleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimlerinde görev alabilirler.

    9. Dershane ve Etüt Merkezlerine "Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen" unvanıyla çalışabilirler.

    10. Aile ve Çocuk Mahkemelerinde kadrolu olarak "Pedagog", "Sosyal Hizmet uzmanı" ve "Bilirkişi" olarak çalışabilirler.

    11. Denetimli Serbestlik Şubeleri ve Cezaevlerinde "Pedagog" unvanı ile çalışabilirler.

    12. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Polis Akademisinde, Polis Meslek Yüksekokullarının Psikolojik Danışma Merkezlerinde, Rehberlik ve Danışma Büro Amirliklerinde, Çocuk Şube ve Büro Amirliklerinde "Psikolojik Danışman" unvanıyla çalışabilirler.

    13. Sosyal Hizmetler Kurumuna bağlı kreş, anaokulu, yurtlar, toplum merkezlerinde "Psikolojik Danışman" ve "Sosyal Hizmet Uzmanı" olarak görev alabilirler.

    14. Aile Danışma Merkezlerinde "Aile Danışmanı" olarak görev alabilirler.

    15. Özel Şirketler, Sağlık Kuruluşları ve işletmelerin insan Kaynakları ve Eğitim Birimlerinde Psikolojik Danışman, "insan Kaynakları Uzmanı", "Kariyer ve Yönetim Danışmanı", "Eğitim Danışmanı"

    16. Uzmanlaşarak Eğitim ve Koçluk Merkezlerinde Eğitim Danışmanı, Koç (Yönetim Koçu, Eğitim Koçu, Öğrenci Koçluğu vb.) olarak çalışabilirler.

    17. Diyanet işleri Bakanlığı, Spor ve Gençlik Bakanlığı gibi bazı bakanlıklarda "Psikolojik Danışman" kimliği ile alım yapmaktadırlar.

    18. Anaokulu ve Kreşlerde "Psikolojik Danışman" ve "Kurum Müdürü" unvanlarıyla iş imkânları olmaktadır.

    Ömer GÜMÜŞOĞLU, aktuelegitim.com
    2 ...
  18. 36.
  19. 2000'li yılların başında çok da yüksek bir puana sahip olmayan bölüm. sonrasında coştu tabi. psikologların ve psikiyatrlar onların alanına kaymaya çalıştıklarında haz etmezler. onlar da bu ezikliği dönerler sosyolojiden, sosyal hizmet uzmanlarından çıkarmaya çalışırlar falan. halbuki rehber öğretmen ol takıl. kızdır bunlar genelde. atandıklarında da genelde anket yaparlar.
    1 ...
  20. 35.
  21. açıköğretimle okunamayan bölüm. neymiş efenim, türkiye psikologlar derneği kendi bölümlerinin ayaklar altına alınmasına, kalitesiz psikologlar yetişmesine izin veremezmiş. allah için bi tane kaliteli bir rehberlik hocasıyla karşılaşmadım şu on yıllık meslek hayatımda.
    0 ...
  22. 34.
  23. içinde insan sevgisi, empati, yardımseverlik, hoşgörü olmayanlar lütfen ama lütfen bu bölümü yazmasın. hele bir de homofobik iseniz ne olur uzak durun bu bölümden. kirletmeyin. tavsiye.
    2 ...
  24. 33.
  25. sanıldığının aksine öyle yata yata geçilecek bir bölüm değildir. sadece türkiye de değil dünya da aranan dert dinleyip sorunlar karşısında rehberlik eden bir insandır. bunu bir teknikle yapan bireyler yetiştirir.

    lise çalışma temposunun biraz üstüyle geçilir sınıf. ama önemli olan sınıf geçmek değil akılda en çok şeyi tutup uygulamaktır. pratik yapmaktır. öyle cin olmadan adam tamir edilmiyor.

    kürtler ya da herhangi bir millet de olsa yığılma yok olsa dahi "kültür töleransı, kültürel çeşitlilik vs." eğitim bilimleri derslerine sıkıştırılmış konular kavranırsa ilerde hiçbir sorun çıkartmaz kişi.

    emin olun her kesimden insanla karşılaşırsınız bölüm içinde. bölüm içinden sevgilerle.
    1 ...
  26. 32.
  27. Kapasitesiz ve sadece kolay atanırım derdiyle tercih edilen bölüm olmuştur son 10 yıldır. size tavsiyem hiç bir bölümü sadece aman paramı kazanayım diye okunamayın. Paranız olur ama Eninde sonunda arkasından konuşulan siz olursunuz. Ne itibarınız kalır ne şerefiniz. Her meslek için geçerli. Yüreğinize de kulak verin kısacası.
    1 ...
  28. 31.
  29. Doğuda kendine, milletine faydası olmayan, şiveli, bulmaca entellektüeli kürtlerin rağbet ettiği bölüm. Çocuklarımız da bunlara emanet...
    3 ...
  30. 30.
  31. sene başında burun kıvırıp hiçbir yer olmazsa anca giderim dediğim bölüm. tabi şimdi buna dahi puanım yetmiyor. bak yine küçümsedim seni pdr. ama benim küçümsemem seni küçültmüyor ne yazık ki. hukuk gibi puanların amk. okuyana hayırlı olsun.
    2 ...
  32. 29.
  33. Diğer alanlardaki kişilerin sizi çekememesidir. Özellikle ayrı odalarının olması göze batar. Diğer öğretmenler öğrencilere çemkire çemkire ders anlatırken onlar medenice özel görüşme yaparlar. Ancak yönetimsel olarak da değişir, bir çok yer de bu bölüm mezunları boş ders hocası olarak da bilinirler. Yeni eğitim sisteminde yaklaşık 200 öğrenciye 1 rehber öğretmen verirler.
    iyi iştir, yorulmadan çalışmaktır, çalışmaya başlamadan önce diğerlerine laf sokmayı ve susturmayı öğrenmelidir.
    0 ...
  34. 28.
  35. ilk açıldığında 2003 yılı sanırım, neredeyse tıp'ı sollayacaktı * öyle abarttılar da abarttılar bu bölümü, sonra ilk yıl puanları bir çıktı ea puanında bazı hukuk fakültelerinden yüksek puanla öğrenci aldı. şuanda biraz daha normalleşti sanırım.
    0 ...
  36. 27.
  37. Eğitim fakültesinin gözde bölümüdür. Çünkü, diğer öğretmenliklerden farklı olarak yalnızca öğretmen yetiştirmez. Aslında öğretmen yetiştirmez. Eğitim fakültesinde yer almasının sebebi "danışmanlık psikolojisi" alanı ilgililerinin eğitim sektöründe ağırlıklı olarak istihdam ediliyor olmasıdır. Okuması keyifli, eğlenceli olan bölümdür. Psikolojiden farkı daha çok uygulamaya dönük bir bölüm olmasıdır. Ve ayrıca yine psikolojiden farkı, sevdiğim bir hocamın tanımladığı şekliyle "baldırı çıplakların" tercih ettiği bölümdür. Çünkü psikoloji alanı burjuvaların alanıdır. Psikoloji lisans eğitimiyle yeterli kalınamayacak bi alandır, üzerine klinik psikoloji yüksek lisansı ve aynı zamanda psikoterapi eğitimleri vs vs psikoloji bölümünü burjuvazi eğlencesi haline getirmiştir, ne yazık ki. Kısaltılmışıyla PDR ise daha çok orta dereceli ailelerin çocuklarının okuduğu bi bölümdür. *
    Ve psikolojiye göre bence güzel bi yanıysa 4 yıllık lisans eğitimden sonra nitelikli bir meslek sahibi oluyor olmanız. Yüksek lisansı keyfinize göre bi alanda yapabilirsiniz. Keyfinizce elbette.
    Atamaların kolaylığı bu ve bundan sonraki yıllar için aynı kolaylıkta olmayacaktır çünkü sosyoloji ve felsefe mezunlarına istihdam alanı sağlamak için alanımızı işgal etmeleri söz konusu. PDR öğrencileri ve mezunları olarak örgütlenmek gerek hızlıca!

    Her şeye rağmen, burası Türkiye ve burada en yüksek puanla en iyi bölümü de okusanız işsiz kalma riskiniz hep ama hep var. O yüzden önemli olan zorluklara göğüs gererken "pişmanlık duymayacağınız" bi bölüm okumuş olmak. Yani dostlar, önemli olan sevdiğiniz bölümü okumak.
    3 ...
  38. 26.
  39. saldırıya uğradı lan. ne çok sevmeyeni varmış.
    lisede az sıkaydınız dişinizi de sizde yataydınız. kekolara bak ya.

    ayrıca ne yalan söyliyim yatamıyorum amk.
    5 ...
  40. 25.
  41. bunlar okurkende yatıyor, atanırkende yatıyor, atandıktan sonra okulda da yatıyorlar ben öğrenim hayatım boyunca rehberliğe giden 3-5 kişiden fazlasını görmedim.
    3 ...
  42. 24.
  43. yata yata atanılan bölüm. bu bölüm mezunlarının yata yata atandığı yere, sosyoloji öğrencileri göt yırtarak ulaşabilir ayrıca.
    1 ...
  44. 23.
  45. çift ana dal yahut yan dal için eğitim fakültesindekilerin yegane hayali.
    2 ...
  46. 22.
  47. lisede sevgilisi olmayan boş beleş kızların psikolojiden sonra en çok istedikleri bölümdür.
    4 ...
  48. 21.
  49. yata yata atanılan bölüm. allah önlerini kessin 0 ile atanıp devlete memur oldu bunlar. haram olsun.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük