referanduma hayır

entry44 galeri7
    18.
  1. en güvendiğim kurum: (bkz: tdk)
    0 ...
  2. 17.
  3. 16.
  4. Reddedebilmek erdem olduğu için " hayır "
    3 ...
  5. 15.
  6. --spoiler--
    meclis çalısmalarındaki oy ve sözler, mecliste ileri sürülen düsünceler ve meclisçe baska bir karar alınmadıkça bunların meclis dısında tekrarı veya açıga vurulması ile idarenin eylem ve islemleri, odaklasmanın tespitinde gözetilemez.
    --spoiler--

    değişecek olan 69. maddenin olacak hali. peki afedersiniz ama parti kapatmada odak olabilmesi için ne yapılması gerekiyor daha başka. şimdi düşünün birisi milletvekili, diyor ki cumhurbaşkanlığı babadan oğula geçsin ve bunu dışarıda defalarca tekrarlasın. cumhuriyet rejimine kastı olmayacak mı yani bu kişinin? anayasananın değiştirilemez maddelerine dolaylı yönden girmiş olmuyor mu bu kişi?

    idarenin eylem ve işlemleri ne demek? buna her şeyi dahil edebilirsin. terör örgütüne ordunun silahlarını ver, idari kararlar ile terör örgütüne veya belli bir grup şeyhe imtiyazlar tanı ve bu parti kapatılamasın öyle mi?
    0 ...
  7. 14.
  8. * evren ve arkadaşları yargılanacak, ama zaman aşımı ile dava düşecek.
    * güçler ayrılığı ilkesi yok olacak.
    * 12 eylül anayasası bir kaç değişiklik ve ek ile halkın oyuna sunuluacak. yani yeni bir anayasa falan yok ortada.

    o yüzden h a y ı r !

    * eğer tüm siyasi partilerin mutabık olduğu yeni bir anasaya yapılabilseydi,
    * yargı bağımsızlığına dokunulmasaydı,
    * 12 eylül cuntacılarından en azından bir yıl önce hesap sorulsaydı

    tabi ki e v e t derdik.
    6 ...
  9. 13.
  10. referanduma hayır, çünkü ; 12 eylül askeri darbecilerinin anayasasını değiştireceğiz diyen sivil darbecilere karşı olduğum için, hakimler ve savcılar yüksek kurulunu kendi siyasetlerinin bir organı haline getirdiklerini görmek istemediğim için, memura toplu sözleşme hakkı veriyorum deyip grev hakkı tanımadıkları için, grev hakkı olmayan toplu sözleşmenin hiç bir işe yaramadığını bildiğim için, anayasadaki türk kavramını silip yerine türkiyelilik kavramını yerleştirmeye çalışırken aslında türklüğe olan düşmanlıklarını gördüğüm için, gazze için gözyaşı dökenlerin memleket çocuklarının cenazeleri kalkarken gözlerinde tek bir damla yaş görmediğim için, mustafa pehlivanoğlunu ve düşüncesi ne olursa olsun o dönemin davasına inanmış, samimi dava adamlarının cesetleri üzerinde timsah gözyaşları akıttıkları için, elinde vatan evlatlarının kanları olanları köşklerde saraylarda " abi" diyerek ağırladıkları için, cumhuriyet ve Atatürk düşmanı oldukları için... cumhuriyeti ve atatürk düşüncelerini savunanları ne olduğunu kendilerinin bile bilmediği suçlarla itham edip suçsuz yere hapislerde yatırdıkları için... samimiyetlerine inanmadığım için, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milleti ve vatanı ile bölünmez bir bütün olduğuna inandığım için....REFERANDUMA HAYIR... YAŞASIN TÜRKiYE CUMHURiYETi DEVLETi

    ne yazdığım anlaşılamamış sanırım, anlamak için arif olmak gerek
    4 ...
  11. 12.
  12. referanduma hayır denilmesini ve mantığını bir köşe yazarı nasıl anlatmış, hayırcıların mutlaka okuması gereken bir yazı.

    Yoksa bir gurur meselesi mi? Mustafa karaalioğlu star gazetesi

    Referandum tartışmaları, özellikle de itirazcıların tezleri paketin kalitesinin oldukça altında seyrediyor. Hiçbir şekilde demagoji kaldırmayacak konu, metinden tek bir satıra atıf yapılmaksızın yüzeysel bir tartışmaya mahkum edilmeye çalışılıyor.

    Bu çaba bilinçsiz değildir. Türkiye'de ucuz siyasetin ve onun yedeğindeki medyanın hastalığıdır. Bir şeyin yapılmasını engellemek için sözüm ona daha fazlasını ister gibi görünürler. Şimdi referanduma giden anayasa paketine söz bulamayanlar, Bize tamamen yeni bir anayasa lazım diyorlar. Sivil anayasa getirildiğinde sergiledikleri tavır da hafızalarda tazedir...

    Ya da paketi sorgulamaya kalktıklarında sözgelimi niye değiştirilmiyor gibi örnekler veriyorlar ama hükümet birkaç yıl önce yök'ü değiştirmeye niyet ettiğinde bugünkü itirazcıların siyasi kanadı tümden retçiydi, medya kanadı ise bunu sahte bir girişim olarak bulmuştu.

    Türkiye'nin, demokratikleşme yolunda attığı her adım bazılarını yarıştan düşürüyor. Daha açık ifadeyle sorular zorlaştıkça bazıları sınavı geçemiyor.

    Kimilerinin demokratlığı sadece başörtüsüyle sınırlıydı, kimilerininki Kürt sorunuyla... Ya da kimilerinin de sadece Avrupa Birliği süreciyle...

    Sıra askeri vesayete, darbeyle mücadeleye, Ergenekon’u tasfiyeye gelince makyajlar dökülmeye başladı.

    Oysa, başörtüsünden askeri vesayete, Kürt sorunundan Ergenekonla mücadeleye kadar her konuda birbiriyle çelişmeyen, birbirini üreten tutarlı bir tavır varsa ona demokratlık denir.

    Ne yazık ki birçok gazeteci, yazar, siyasetçi ve akademisyen bu sıfatı hak etmiyor. Yine de şaşkınlık verici bir durum değildir. Türkiyenin yaşadığı büyük değişimle kıyaslandığında tabiidir de. Olay yerinin Türkiye olması başlı başına bunu tabii kılıyor. Zira, sadece değişim değil, değişimin hangi el marifetiyle gerçekleştirildiği bile farklı tavır alınmasına yol açabiliyor.

    Özellikle de o elin sahipleri Tayyip Erdoğan ve AK Parti olursa

    Erdoğan ve partisi, Türkiyeyi darbelerin ve darbe teşebbüslerinin sıradan görüldüğü bir zihniyetten, askeri vesayeti kaldıran rafine bir demokrasiye taşıyan lokomotiflerdir. Avrupa Birliği müzakerelerinden işkenceyle mücadeleye, cuntacıları yargı önüne çıkarmaktan Emaysa protokolünün kaldırılmasına; TRT Şeş'ten Nazım Hikmet'e vatandaşlık iadesine vs. sayısız önemli icraatın altında Erdoğan'ın imzası vardır.

    Aleviler tarihte ilk kez devlet nezdinde muhatap ve kabul gördüler; Madımak Oteli ayıbı bu dönemde bitti.

    Şimdi de referanduma gitmekte olan bir anayasa paketi üretilmiştir. 12 Eylül'ün ruhunu öldüren, cuntanın nefesini kesen bir paket...

    Ama tam bu noktada yine;Değişim iyi de kim tarafından sağlanıyor kompleksi devreye giriyor.

    Yıllardır, 12 Eylülcüler'e dokunulmazlık sağlayan geçici 15. madde dahil Anayasa'nın ne kadarı değişirse kardır diyen, bu söylem üzerinden demokrasi kariyeri yapan birçok isim bu noktada yarıştan düşüyor.

    Bazıları dostum da olan bu gruptakilerin, tek bir mantıklı gerekçe ileri süremeden pakete hayır noktasında bulunmalarını anlayamıyorum.

    Neden?

    Hangi madde mevcut anayasadan daha geri ya da hangi madde Türkiye'yi geri götürüyor?

    Cevapları yok ama incir çekirdeğini doldurmayan bir retorik var. Tıpkı, demokratik açılım sekteye uğradığında gizleyemedikleri gizli sevinç gibi anayasa paketinde de anlamsız bir direniş...

    Türkiye, askeri vesayetten kurtulma, demokrasi ve özgürleşme yolunda ilerledikçe; o yolu açan Tayyip Erdoğan'a karşı kompleks de gizlenemiyor.

    Kuru laflarla anayasa değişikliğine itiraz edenlerin sözlerine bakın o kompleksin izlerini göreceksiniz.
    1 ...
  13. 11.
  14. + mehmet bey referandum yapılmasın mı diyorsun??
    - hayır efendim! yapılsın, yapılsında halk oy vermesin!
    2 ...
  15. 10.
  16. referandum da evetci kardeşler : akp, sp, bbp
    referandum da hayırcı kardeşler : chp,mhp, bdp(apo piçi )

    elbette hangi kardeş grubunda olacağımızı seçicez. sonuna kadar evet. hadi chp ve apo yu anlıyorum da; bu mhp ye noluyor. türkeş zamanında darbecilerin anayasasını değiştirmek için evet demiş, şimdi götüboktu ne olduğu belirsiz bahçeli için hayır mı diyecekler ? yazık, çok yazık. koskoca mhp kimlere kaldı ne hallere düştü. içler acısı.
    6 ...
  17. 9.
  18. 8.
  19. daberbelerin devam etmesi,
    hukuk un paçavraya çevrilmesi,
    12. ve 14. mahkelemerin sizden olmaya devam etmesi,
    seyfi oktay ın anayasa mahkemesi üyelerini ayartmaya devam etmesi,
    ve diğer şarlatanlıkların sürmesi için hayır deyin.

    lakin halk köküne kadar evet diyecek. cunta meraklısı ve postal yalayıcılarından kurtulmak için: EEEEEEEEEVVVVVVEEEEEETTTT.
    6 ...
  20. 7.
  21. -evet efendim 12 eylül de refarandum var ne diy...
    +hayır!
    -hayır oyu kullanacaksınız yani.
    +hayır
    -anlıyorum.
    +burda beyin bile parayla.hayır.
    -peki
    +hayır
    +hayı
    +hay..

    (bkz: refarandum yüzünden beyni bulanan halk)
    2 ...
  22. 6.
  23. yeni anayasa metnini okumamış insan söylemidir. bir iki abukluk vardı benim kafama takılan onlarıda anayasa mahkemesi metinden çıkardı. şimdi çok güzel oldu çok ta güzel iyi oldu taam mı? gönül rahatlığıyla evet denilebilecek hale geldi.
    2 ...
  24. 5.
  25. savunduğu şeyin farkında olmayan yazar haykırması.

    tipik muhalif hareketidir.

    (bkz: bi kere de evet de be herif)
    5 ...
  26. 4.
  27. referenduma karşı çıkma ifadesi. bir de referandumda 'hayır' vardır ki kendi fikrini ortaya koymadır.
    1 ...
  28. 3.
  29. referandum istemeyen vatandaş söylemi. yakında seçime de hayır der.
    2 ...
  30. 2.
  31. 1.
  32. yaratıcı, mhp sempatizanı bir türk çiftçisinin hayırı ;

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15324177.asp
    0 ...
  33. 45.
© 2025 uludağ sözlük