rte'nin 1997 yılında yaptığı konuşmada halkı ırk ve din farkını kullanarak düşmanlığa tahrik etmek gerekçesi ile 4 "aycık" sürecek bir hapse mahkum edilmesi ile başlamıştır. wiki'de yazılana göre ziya gökalp'in balkan savaşı için yazdığı asker duası'nı değiştirmiş, orduyu öven dizeyi değiştirmiş ve devamında, "her devrin Firavun ve Nemrutları olduğunu bunun karşısına çıkacak Musa ve ibrahimlerin engelleri aşarak pislik dolu yolları temizleyeceğini." söylemiştir.
başlarda 1 yıl hapis ve 860 tl cezaya çarptırılan erdoğan, bu süre ve miktarı önce 10 ay 176,66 tl'ye ve sonra da 4 aya çekmeyi başarmıştır. daha sonra da 4.5 yıl yaptığı başkanlık görevini bırakarak 4 aylık tatil için hapse girmiştir. muhtemelen paşalar gibi de ağırlanmıştır.
tabii wiki bunun sonuna şöyle bir şey de eklemiş, kopyalıyorum:
"Bilinenin aksine Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu, yargılanıp hapis cezası almasına sebep olan şiir Ziya Gökalp'in Asker Duası isimli şiirinin değiştirilmiş bir versiyonu değildir. Onun okuduğu şiir yukarıda geçtiği şekliyle Romen Diyojen ve Büyük Selçuklu Türk Hükümdarı Alparslan'ın karşılıklı konuşmalarını gösteren Türk Standartları Enstitüsü tarafından basılmış "Türk ve Türklük" isimli kitapta geçen Ziya Gökalp'in başka bir şiiridir. Milli Eğitim Bakanlığı bu kitabın okunmasını öğretmenlere ve orta dereceli okul öğrencilerine tavsiye etmiştir."
nedense bu kısım çok sonradan montelenmiş gibi duruyor ama hadi hayırlısı.
artık yolsuzluk nasıl yapılmış, paralar nasıl dağıtılmış konularını konuşmak yerine yavaş yavaş nerede ve nasıl yargılanacak, cezasını nerede çekecek gibi konuların konuşulmasını gerektiren hayattır.
12 eylülde yıllarca hapis yatan siyasetçiler durumları siyasette kullanmamışlardır, ama hazret sanki uzun yıllar ve "suçsuz" yatmış gibi bunun siyasette kullanmaktan kaçınmamıştır.
hazretin halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçundan aldığı cezadan dolayı uslanmadığı, bu suçu başbakan olunca her gün ve iç savaşı tahrik edecek kadar işlediği gözlemlenmektedir. böyle bir insana siyaset yolunun açanlara lanet olsun !