oncelikle "sayin diyen zihniyet" bir sayin merhum ecevit zihniyetidir. siyasete getirdigi bir guzelliktir.
siyasilerin hakkinda ve siyasilerin birbirlerine hitaplarinda "sayin" kullanilmasini siyasete yerlestiren o'dur.
sonra rte'ye "ulan tayyip" mi denilecektir? hasa, denilmeyecektir. sayin denilecektir. sayin ulan, sayin!
bkz.dan sonra bu ülkenin bir başbakına,ki türkiye tarihinde bir rekora imza atmış 5 sene iktidar da kalmış bir insana, asker arkadaşına hitap etme lüksünde bulunan zihniyete dememeli sayın onlar haketmez çünkü daha kendilerine olan saygıları yoktur bunların.efendim son söz olarak,
(bkz: sizin gibi gençleri sandık başında görmek isteriz)
rte den kasıt recep tayyip erdoğan ise evet gereklidir sayın ile başlayan bir kelime kullanmak. çünkü siz ne kadar kabul ederseniz veya etmezsiniz bilemem ama bu ülkenin başbakanıdır. sizi temsil eder. siz kendinize ne kadar saygı duyulmasını istiyorsanız öyle de davranmanız gerekir.
bunun yanında bir de rte ile hz. musa'nın benzerliklerini anlatan kitap yazan zihniyet vardır ki, dilinin saniyede kaç metrekare arka yalayabildiği tarafımdan merak edilmektedir.
eğer apo gibi bir hede sayın unvanını hak ediyorsa rte de daha azını haketmiyordur, ona da sayın diye hitap etmek lazımdır ki hak yerini bulsundur diye düşünen zihniyettir. *
doğru konuşmayı statü farkının farkında olan insandır. beğenmezsin sevmezsin ama sayın diyeceksindir.
bir gazeteci rte'nin peşinden koşar ve:
*şiii recep, hacı bi röpörtaj yaa, hadi gözünü seviyim.
gibi bir muhabbete kalkışamaz.
mantıklı olanı yapan zihniyettir. asıl karanlık zihniyet, her boku kendinin bildiğini sanan, kendisini merkez kabul etmek gibi bir ahmaklığa sahip olup, meseleleri bu eksende dile getirendir. kapalı bir kapı çalıp, içeriden ''gel'' sesi gelmeden odaya girmemek gibi, yemek yerken ağızını sapurdatmamak ya da misafire hoşgeldin demek gibi bir edep, görgü meseledir.
bir devletin ve milletin başbakanına kim olur ise olsun ne diyecektik? ancak edep, görgü gibi insanı meziyetlerden uzak olanlara denecek cok kelime vardır.
eleştiri ile saçmalamayı karıştırmanın en güzel örneğidir. eğer bir insan halkın oyu ile seçildiyse "sayın" lakabını da "başbakan" lakabını da hak ediyor. bu lakabı kendisine halk vermiştir ve sadece halk alır.
daha eleştiri yapmayı beceremiyorsunuz ülke yönetmeye talipsiniz. allah bu milleti sizin şerrinizden korusun. hem bu ülkeye bir tuğla bile dikmeyin hem de oturduğunuz yerden maval okuyun.