bilimum sitelerde insan olup olmadığınızı anlamaya yarayan imge tanımlamalarının mucidi arkadaşın insanlıktan çaldığı zamanı* hayırlı işlere yönlendirmek için geliştirdiği zamazingo. şöyle ki; normalde kullanıcıya bilinen bir kelimenin eciş bücüş halini gösteren kutucuğa iki kelime yerleştiriliyor: bir tanesi her zamanki gibi bilinen bir kelime, diğeri ise optik karakter tanıma(optical character recognition, OCR) tekniğiyle kitapların dijital ortamlara aktarılmasında tanımlanamayan kelimelerden biri. doğal olarak hangisinin kitaptan alınma olduğunu anlamanız güç oluyor. bir kelimeyi doğru girdiğinizde diğerini de otomatik olarak gireceğiniz varsayılıyor...
Robot olmadığınızı kanıtlamanızı isteyen güvenlik geçişi. Ne yalan söyleyeyim bir kaç defa yanlış yaptığım oldu.
Eskiden saçma sapan harfler sayılar vardı şimdi resim içerisinde taşıt gibi şeyler soruyorlar. insanı deli ediyor. Hayır! Bi de seçtikçe yerine yenisi geliyor tam çıldırtıyor.
Bir de robot olsa ne olmasa ne yani? Girip film indirecem. Eğer robot olsam yine girip film indireceğim ne zarar verebilirim en fazla yani?
bazen levha içeren kutucukları işaretlemenizi ister, kusursuz bir şekilde işaretlersiniz. ama bu lanet şey yakanızı bırakmamaya yemin etmiştir ve sürekli yeni ve daha saçma şeylerle sizi meşgul eder. bazen de içinde araba bulunan kutucukları, bazen sokak lambası bulunan kutucukları isteyebilir.
bir seferde geçebiliyor ve yolunuza devam edebiliyorsanız şanslı gününüzdesiniz demektir.
react callbackleri ve c şarp dependency injection hatalarından sıyrılarak sonunda implemente etmeyi başardığım google ın bot koruması sağlayan kütüphanesi.
PMS SiSTEMine dayalı güvenlik sistemidir.
sisteme zararı olabilecek botları engellemek için kullanılır.
gerçek kullanıcı tabanlı oyun, kumar sitelerinde veya kimlik bilgilerini içeren siteler içinde kullanılması mühimdir.