bana hep * erbakan'ın kuklası ya da ne bileyim partideki fake kimliği gibi geldi. abdullah gül'ün de adaylığını koyduğu o kongre aslında bir kırılma noktasını işaret de etmiyor değildi. zira bir tarafta erbakan'ın işaret ettiği isim olarak recai kutan, diğer tarafta milli görüşteki farklı bir ekolün temsilcisi abdullah gül.
malesef recai kutan kendi becerileriyle ya da kimliğiyle seçilmedi o seçimde. erbakan işaret ettiği için seçildi. keşke bu şekilde olmasaydı.
sonuç ne oldu; recai kutan'ın liderliği kaldıramayan kimliğiyle parti ancak kısa bir süre bir arada kaldı, ilk kırılma noktasında ise milli görüşten çatlayarak ayrılan bir ekol ak parti'yi meydana getirdi. iyi oldu ya da kötü oldu bir yorum yapmıyorum, yine de ta o zaman "numan kurtuluş" gibi bir isim seçilmeliydi diyorum ben. erbakan'ın kuklası gibi görülmeyecek bir isim, o'nun işaret etmediği görüntüsünü verecek bir isim. daha genç daha dinamik bir isim.
dün akşam genç bakış programına konuk olmuş saadet partisi genel başkanı. *
erbakan'dan bahsederken saygıda kusur etmemek adına neredeyse 2 dakika düşünen kişi. kendi kafa yapısındaki öğrencilerin katıldığı ve durmadan alkışladığı politikacı. *
Mehmet Recai Kutan (1930, Malatya), Saadet Partisi'nin Genel Başkanıdır.
1952 yılında istanbul Teknik Üniversitesi inşaat Fakültesi'nden inşaat yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1952-1969 yılları arasında Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdür Muavinliği görevlerinde bulundu. Bu tarihlerde Türkiye'nin en büyük projesi olan GAP Etüd ve Planlama çalışmalarının yönetti.
1969-1977 yılları arasında Tümaş Türk Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 1973 yılında siyasi hayata atıldı. Milli Selamet Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı, 1977 yılında Parlamenter ve aynı tarihte imar ve iskan Bakanlığı görevlerinde bulundu.
1983 tarihinden sonra Refah Partisi'nde görev aldı. 20. Dönem Refah Partisi Malatya Milletvekili iken 1996 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı.
Recai Kutan, 1930 yılında Malatya'da doğdu. 1952 yılında istanbul Teknik Üniversitesi inşaat Fakültesi'nden inşaat yüksek mühendisi olarak mezun oldu.
1952-1969 yılları arasında Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdür Muavinliği görevlerinde bulunan Kutan, bu tarihlerde Türkiye'nin en büyük projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Etüd ve Planlama çalışmalarını yönetti.
Kutan, 1969-1977 yılları arasında Tümaş Türk Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.
1973 yılında Milli Selamet Partisi'nden (MSP) siyasete atılan Recai Kutan, bir süre MSP'de Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.
1977 Genel Seçimlerinde 5. Dönem Malatya Milletvekili olarak MSP'den parlamentoya giren Kutan, AP Genel Başkanı Süleyman Demirel tarafından 1977'de kurulan 2. Milliyetçi Cephe Hükümeti'nde (AP-MSP-MHP Koalisyonu) imar ve iskan Bakanlığı görevinde bulundu. (41. Hükümet - 5. Demirel Hükümeti - 21.7.1977-5.1.1978)
1983 tarihinden sonra Refah Partisi'nde (RP) görev alan Kutan, 1995 Genel Seçimlerinde 20. Dönem Refah Partisi Malatya Milletvekili olarak tekrar parlamentoya girdi. Recai Kutan, 1996'da RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kurduğu RP-DYP (Doğru Yol Partisi) koalisyon hükümetinde, (54. Hükümet - 28.6.1996-30.6.1997) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı.
Refah Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından arkadaşları ile birlikte Fazilet Partisi'ne giren Kutan, 17 Mayıs 1988'de Kurucular Kurulu'nun kararı ile Fazilet Partisi (FP) Genel Başkanlığı'na getirildi. Recai Kutan, 14 Mayıs 2000 tarihinde yapılan FP 1. Olağan Kongresi'nde tekrar genel başkanlığa seçildi.
ingilizce bilen Recai Kutan, evli ve 3 çocuk babası.
artık siyaseti bırakıp dinlenmeye çekilmesi gereken milli görüşçü siyasetçi.kibar ve mütevazi bir kişiliktir.bağırırken bile normal konuşuyormuş hissi uyandırır.