reaktif hipoglisemi

entry13 galeri0
    1.
  1. glisemik endeksi yüksek besinlerin alınmasıyla, vücuttaki insülin seviyesinin hızla normal değerlerin önce üstüne çıkması sonra altına düşmesi durumu.
    0 ...
  2. 2.
  3. en önemli belirtileri; Sık acıkma ve uzun süre açlığa dayanamama, yemekten sonra doymama hissi, Uzun süren açlıklarda baş ağrısı ve sinirlilik, Tatlı krizleri, Sabah uyanmalarında zorlanma, Genel olarak halsizlik, yorgunluk, enerji düşüklüğü ve depresif bir ruh halidir. Reaktif hipogliseminin kesin tanısı tokluk kan şekeri ölçümü ile konulur. Hipoglisemi belirtilerini önlemek ve öncelikle kilo almayı durdurabilmek, sonrasında kilo kontrolünü sağlayabilmek için beslenme temel tedavidir. Yapılan çalışmaların çoğunda ve hasta takiplerinde eğer beslenme düzeni oluşturulursa belirtiler kaybolmaktadır. Kan şekerinin düşmeye başladığı saatlerde mutlaka ara öğün alınmalıdır. amaç şeker düşüklüğünü engellemek ve ilerleyen sürelerdeki acıkma ataklarını önlemektir. Çünkü bu hastalığı tamamen ortadan kaldırmak mümkün değildir. ara öğünlerin düzenli alınması ana yemeklerde kontrolü sağlar. Özellikle posa içeriği yüksek, kan şekerini hızlı yükseltmeyecek ve Glisemik indeksi düşük besinler tercih edilmelidir. Beyaz unla yapılmış her türlü yiyecek veya saf glikoz içeren yiyecekler doyma hissini daha zor oluşturacağı için ara öğün olarak uygun değildir. Meyvelerin fruktoz içermelerinden dolayı, ara öğünlerde tek başına tüketilmesi yeterli değildir, yanında mutlaka lifli bir karbonhidrat, kepekli ekmek, grissini vb. besinler alınmalıdır. Bu hastalık için dikkat etmesi gereken risk grubu, ailesinde diyabet öyküsü olanlar, hızlı kilo alanlar veya kilosunu ideal sınırları içinde tutamayanlardır. Diğer belirtilerin olup olmadığına da dikkat edip gerekli kontroller yapılmalıdır. Özellikle karın bölgesindeki yağlanma artıyorsa pankreasın insülin salınımında bozukluk başlar. Bu tablo ileride diyabete de neden olabileceği için çok önemlidir. *
    2 ...
  4. 3.
  5. yemekten sonra şeker düşmesi ile vücudun metabolizmasının adeta rölantide çalışması.
    işte yemekte sonra uykunuz falan geliyorsa en belirgin belirtisi budur.
    0 ...
  6. 4.
  7. hashimotomun yakın arkadaslarındanmış. hayatında bana da yer ver diyormuş kaç zamandır da farkedememişim. hiç boş yer yok dedim ama dinlemedi. hoşgeldin! *
    0 ...
  8. 5.
  9. göbekli olan herkesin derdi olan rahatsızlıktır, çoğu kimse su içsem yarıyor diyerek/düşünerek yaşamaya devam eder.

    yemeklerden sonra bastıran uyku hali insana çok zor anlar yaşatır.
    0 ...
  10. 6.
  11. kan şekerini düşüren insülin hormonunun dengesiz salgılanmasıyla ortaya çıkan klinik tablo, kan şekeri düzensizliği. Yemek yenildikten sonra düzenli ve belli oranlarda salgılanması gereken insülin, çeşitli nedenlerle zamanında salgılanamaz ve bu durum kan şekerinin ani yükselmesine sebep olur. Kan şekerinin ani yükselmesi aşırı insülin salgılanmasını tetikler. Bu sefer de kan şekeri istenilenden fazla düşecektir. Bu da yemek yedikten 2-3 saat sonra yeniden acıkmayı tetikleyen hadisedir. Bu durum kontrol altına alınmadığı takdirde ciddi komplikasyonlara sebep olabilir. aşırı yemek yemeye bağlı aşırı kilo alımına sebep olan bu hastalığın popülaritesi, gerek diyet uzmanlarının pazarlama politikaları, gerekse TVdeki sabah programlarının yeni konular bulma çabalarıyla artmıştır.
    2 ...
  12. 7.
  13. her ev sahibinin yaptığı tatlıyı yemeniz sonucu, bayram gezmelerini bitirip evinize döndüğünüzde oluşan ağırlık ve uyku hali reaktif hipoglisemiye çok güzel bir örnektir. tatli rüyalar.
    1 ...
  14. 8.
  15. Hayatın içine edebilen hastalıktır, şekerinizin düştüğünü anlayınca çantanızdan küp şeker çıkarıp yediğinizde insanların napıyo bu bakışlarına maruz bırakan hastalıktır. Güzel bir diyetle kontrol altına alınabilir.
    1 ...
  16. 9.
  17. bende olduğunu düşündüğüm hastalık yemeklerden sonra acayip bir ağırlık çöküyor.20 Yaşında şeker hastası olunur mu o da düşündürücü tabi.
    0 ...
  18. 10.
  19. Bende oldugunu dusundugum hastalik.
    Yemeklerden sonra acayip agirlik cokuyo 3 gun tatli yemedim adeta bayilicak gibiydim. Ben de diyorum neden zayiflayamiyorum.
    1 ...
  20. 11.
  21. 12.
  22. Bende galiba var iki kere annemin cihazla ölçtüm 50küsırlerde çıktı bunun için hango doktora gidilir.
    0 ...
  23. 13.
  24. Önce bir dahiliyede muayene olmalısın, gerekli görmesi halinde endokrin (hormon hastalıkları doktoru) na sevkini ister.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük