Yapay Zeka ile alakalı Tübitak'la geliştirdiğimiz bir projede kullanmıştık. Daha doğrusu eski versiyonu ile geliştirme yaparken son anda imdadımıza yetişen kendi minicik, mariferlerü büyük cihaz.
Bazı konulardan dolayı Windows kullandık. Windows kullanımında GPS ve SIM CARD modüllerinde stabilizasyon beklemememiz gerektiği söylenmişti. Fakat hem hareket sensörlerinde, hem GPS'te hemde SIM modülünde hiç bir sorun yaşamadık. SIM'de avea kullanmadığınız sürece sorun yaşamıyorsunuz onu anladık sadece.
Kocaman bir monitör alıp, içine windows kurup, ufacık kasa olarak kullanabileceğiniz dahiyane cihaz da diyebiliriz. Üniversite'de bekar hocamız, akşam eve gitmeden önce kombiyi açtırmak için raspberry pi 1 kullanarak bu tarz bir sistem yapmıştı.
Raspberry fiyat olarak çok uygun. Yani alıp üzerinde sistem geliştirilebilecek, bişeyler yapılabilecek güzel bir platform. PHP&MySQL ile dahiyane fikirler birleşince ortaya harika şeyler çıkabiliyor. Ortaokullarda bilişim dersleri konulması toplantılarında, raspberry veya benzer cihazların öğrencilere dağıtılıp, proje getiştirmesini isteyelim demiştik. Öneri "daktilo" kafa yöneticiler tarafından reddedildi.
Ben hala fikrimin arkasındayım, ilkokulda veya lisede bu cihazlar dağıtılıp, programlama dersi de verilip bir şeyler yaptırmalıyız. Ulan adamlar robot yapıyo o yaşlarda, bizimkiler "lisede içine porno atarlar" diye bizim önerimizi reddediyor. Koy linux'u, atıyorsa atsın. Linux görsün, linux öğrensin.
Linux sürümlerini %100 senkronize çalıştıran sistem , fiyatı oldukça düşük , enerji tüketimi düşük , boyutu minicik daha ne isteyelim ? remote sistem yapmak isteyenler için ideal , ağ dinleme ve mobil hacking için ideal açık devre bir sistem yapıp mobil ups'ler ile mükemmel işler yapılabilir.