bir klavye bir de motor gibi calısan ceneyle 1 ayda 5 tane album hazırlanabilen gereksiz, asırı derecede basit müzik türü... hatta müzik türü bile diil... bi de metal müzige laf atmazlarmı :d oturup kopası gelir insanın masa basında
beyinlere kazınmış olan rhytm and poetry nin kısaltmasıdır tanımı yanlıştır. Bu daha sonradan uydurulmuştur. Rap, isyan, darbe, iğnelemek olarak kelime anlamlarına sahiptir. Nerden mi biliyorum... (bkz: ingilizce sölük kullanıyorum)
ülkemizde icra edilmeye başladığı yıllarda ki sahip olduğu, popülizmin getirdiği saçmalıklara karşı olan diri tutumunu büyük ölçüde yitirmiş, bununla kalmayıp popülizmin tatlı kucağına kendini bırakmış müzik türü.
(bkz: rap star)
lise 1-2 çağlarında dinlediğim,
yaş itibariyle karakan la başladığım,
büyüdükçe hayatımdaki etkisini kaybetmiş ,şu anda duyduğumda tiksindiğim müzik türü.
sagopa iyidir ama ara ara dinlerim.
silahsız kuvvet-ihtiyar heyeti albümünü tavsiye ederim.
yeniler bilmez belki.
(bkz: ceza'dan nefret edenler)
biraz değinmek lazım, bu müzik ilk çıktığında elektro denilen saçmalıktan başka bişey değildi ama kısa bir süre sonra public enemy, boogie down productions gibi isimlerle politik bir sound, eazy-e, ice-t (önceden saçmalık dediğim elektro rap yapardı) gibi isimlerlede gangsta sound u oluştu, ki böyle çok daha güzel bir müzik olmuştu.
90'lı yıllara gelindiğinde ise acayip bir hırs, taraflar arasında çatışma, sadece ticari başarı amacı oluşmuştu.
şuan ise dr. dre, p.diddy gibi açgözlü bitch niggaların sadece kendileri gibi gözünü para bürümüş genç salakları piyasaya sürmesiyle bu müzik bitmiştir, çatışmalar bile dandik olmuştur, east coast - west coast savaşı 2pac, notorious b.i.g., eazy-e gibi efsanelerin ölümüyle sona ermiştir.
sadece underground dinleyip fuck mainstream demeklede olmuyo :/
Rap Türkiye'nin damak zevkine uymayan bir spesiyalitedir. Daha doğrusu Türkiye bir çocuktur, rap ise zeytin, brokoli, veya işkembe gibi tadına varması kolay olmayan ilk başta tadı kötü gelen bir yemektir. Türkiye rap i tattığından beri, gördüğü an iğrenir ve artık tadına bakmasını sağlamak bir hayli zordur çünkü yerli versiyonları aynı kaliteyi tutturamamıştır.
1970'lerde özellikle siyahi insanların yaşadığı Amerika'nın kenar mahallelerine, yani bir diğer deyişle "getto"lara dayanmaktadır. hip hop yaşam felsefesinin bir koludur. rap sözcüğünün acılımı ritim ve şiir olarak yada amerikanlara göre ritmik amerikan şiiri olarak bilinir. hızlı bir şekilde söylenir ritme uygun sözler yazılır üstüne. arka fonda olan muziğe beat adı verilir ryhme ise sözlerdir. beatleri djler hazırlar ryhmeleri ise mc'ler yazar ve okur. dinliyen herkese kolay gelir bu müziği yapmak ama kesinlikle zordur. iyi rap yapmak için cok okumak cok araştırmak ve en cokta yetenek olması lazım ayrıca ceza , sago , eminem , 50 cent dinliyip rap dinliyorum demeyin gülerim size onlar rapin mandalitesinden coktan uzaklaşmış yeraltı kültürünü asimile etmiş sözde rap yapan sözde gangsta kişilerdir. gercek rap underground olandır! türkiyede 1-2 isim var ilk aklıma gelen a.p.o'dur. amerikada cok iyi rapperlar var! saymakla bitmez! ama rapin babası tupac'dir! rap müzikte bir cok mesaj vardır savaşları eleştirir, hor görülmeyi eleştirir kısaca sistemi eleştirir. özünda asilik ve isyan vardır. dinleyip anlamayan boşuna kasmasın hiçte anlamıycaklardır. rock dinliyip kafa sallıcağıma rap dinlerim dünyayı sallarım ulan!
more than words .. derlerdi bi zamanlar ama artık devir değişti . adamlar artık müziğe değil emeğe bakıyolar. hangisinde daha çeşitli entrüman var o müziği dinliyolar. bilmiyolar ki rap de bir sanat rap de emek rap de bir müziktir... rapi cezadan ibaret sananlar böyle devam edin siz hiçbişey ıspatlamak zorunda değiliz.
(bkz: Kadına yer ver dünya)
sözleri buna örnektir.Tabi bunların dışında sagopa'nın eşinin de rap yapması Ceza'nın kardeşinin rapçi olması ve de underground piyasasında bir çok bayanın olması bu işin cinsiyetinin olmadığına örnektir.
rap'in "[r]hytm [a]nd [p]oem (ritim ve şiir ya da ritmik şiir) veya [r]ytmic [a]merican [p]oetry (ritmik amerikan şiiri)" sözcüklerinin kısaltması olduğu bilinir.rap kısaltma olmadan kelime anlamı olarak ağır sözlü eleştiri demektir.
rap , müziğin temposuna uyarlanarak söylenen sözlerdir. hiphop kültürünün içindeki başlıca dört elementden biridir. ve diger elementler dj'lik, breakdance ve graffiti, hiphop'ı yeterince yaygın hale getiremediği için rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir. rap sözcüğü daima bu aktiviteyi açıklamak için kullanılmamıştır. müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek mc' lik olarak adlandırıldı. rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde hip hopla özdeşleşmiş gibi görünüyordu. bunlardan ilki king tim iii (personality jock)'tu, ki bu şarkı hiphop'un bilinen ilk kayıt'ı olarak tarihe geçti.
rapi "ritmik şiir" olarak açıklamak mümkündür. rapte şiirin ölçüsü ritme dayalıdır. aliterasyon, asonans, kinaye, mecaz, benzetme ve diğer söz sanatlarını görmek mümkündür. secîlere yer verilir ve genellikle yarım uyak kullanılır. içeriği ise zaman içerisinde değişmiş, çeşitlenmiştir. ilk ortaya çıktığında "parti hip-hop"ı olarak bilinen biçemde ele alınan konular eğlence ve aşktı. yıllar sonra bazı afro-amerikan ozanların etkisiyle "politik rap" ortaya çıktı. bu biçimde ırkçılığa, faşizme, emperyalizme karşı sözler içeren sosyo-politik eleştiriler yer aldı. "schollly d" ile başlayan "gangsta (gangster) ve hardcore rap'te ise suç, şiddet ve sokak yaşamı ile ilgili sözler yer aldı. bazı mc'ler ise parçalarında ruhanî öğelere yer verdiler ve böylece christian rap (hristiyan rap) doğmuş oldu. bugün islamî rap yapan gruplara da rastlanıyor.
rap tekniği ise "flow"(akış) ile ifade edilir. flowu ritme uygunluk, ölçü, vurguların doğruluğu, ve kelimelerin anlaşılırlığı belirler. ayrıca "hız" da günümüzde flowa eklenelebilecek birazda oldukça önemlidir zira iyi bir mc zorlu dizeleri ard arda ve aralıksız söyleyebilmelidir. egyptian lover adlı mc ise melodiyle ritmi karıştırarak rape melodiyi sokmuştur. son yıllarda 50 cent, ja rule ve akon gibi isimler rapi ritmin ve melodinin karışımıyla rapin birçok alt türü vardır. bunlardan bazıları: gangsta rap, hristiyan rap, politik rap, alternatif rap, jazz-rap, underground rap ,overground rap,pessimist rap vs dir.aynı zamanda rapçilerin bol giymesinin nedeni eski zencilerin çektiği çileler sırasında babalarının t-shirt'lerini giydiği içindi