her ne kadar kabul edilmese de, açılımı şiir ve ritimdir. yani bu işi icra eden biri şiiri ritimle destekleyerek, bir sanat eserine imza atmış olur. ben bu müziğin türkiye'de geniş kitlelere ulaşacağını pek düşünmüyorum. zaten ben türkiye'de kaliteli müziğin dinlenebileceğini de pek sanmıyorum ama neyse.
ve son olarak belki müzisyen kardeşlerim vardır, onlara müzik yapmalarını öneriyorum. maskeli balo değil.
türkçesi olmayan, amerika dışında doğru düzgün icra edilemeyen müzik türüdür. türkçe rap varsa bile yapabilen iki isim defkhan ve cezadır gerisi faso fisodur. hiphop kültürünün alt kollarından biridir, tupac amaru shakurun yaptığı iştir, ondan başkasına pek yakışmamaktadır.
türkiye'de bunu yapmak öyle bir şey ki, ezik kitle seni dinlesin istemiyorsun. ezik kitle dinlemesin isteyince de dinleyenin olmuyor. anla işte, kitlenin neredeyse hepsi ezik.
Yarasi olan rap muzige baslar. Acisiz sanat olmaz cunku aci cekmeyen rahata alismistir. Cok eski bir çin oyunudur. Bakın rap muzik yapanlara bir yerlerden yaralidir.
bu ülkede rap müzik dinleyen insanlara ergen gözüyle bakıldığı ve rap müzik deyince akla arsız bela ve türevi insan geldiği sürece gelişmeyecek olan türdür. ayrıca çoğu insan rap müziği çok hızlı olduğu için ya da ne sözlerini saçma bulduğu için dinlemiyor. fakat sözlerinin sonuna kadar anlamlı ve yavaş söylendiği birçok rap şarkısı vardır.
(bkz: önyargı)
rap ritmik şiirdir ve bu ülkede arabeske kayan tipler var.arkadaş bak beat berbat,sözler desen sürekli bi isyan.ama üstad dediğimiz ceza,sagopa,sansar salvo gibi adamlar varken rap müzik bu ülkede yayılır.bide işin taşşağına layan taraf var;
örneğin beta.adamın ebenin amı diye şarkısı var.bu entry silincek biliyorum ama adamlar işi ciddiye almıyor.
açılımı ryhtmic american poem (ritmik amerikan şiiri) olan ama eminem' e göre (r)espect (a)nd (p)eace olan, iyi yapıldığında mp3 playerlarda uzun süre yer edinebilen ama kötüsü hiç çekilmeyen; beat, bazı bazı melodi içeren ve ritmik konuşma usulüne göre yapılan müzik tarzıdır.
Türkiyeye cartelle geldi sanılsada cartelle patlama yapıldı demek daha doğrudur.
Bu ülkede ilk rap müziği barış mançon un yaptığını çoğumuz bilmeyiz. Ve dahada örnekleri vardır her ne kadar rape benzemesede.
Rap müsic denilince bu ülkede akla gelenler yada akla gelmesi gerekenler şunlardır (bana göre);
Ceza ; türkçe rapin en iyi müzik yapan adamı olmasada, gerek popilarite gerekse geçmişte kalan saygıyla rapin 1 numaralı ismidir.
Sagopa ; kenidini ne kadar soyutlasada türk rap piyasası ondan vazgeçemedi resmen, karakter olarak cezanın tırnağı bile olamaz ama yaptığı müzik gerçekten saygıyı hak eder. (2011 öncesi albümler için geçerli)
hayki,patron,saian,karaçhalı ; ve saymakla bitmeyecek onlarcası belki cezadan bile iyi rap yapmalarına karşın 15 yaşında ki üniversteye geçince rapi dinlemeyi bırakan asalak kitle yüzünden hiç bir şekilde medya önüne çıkamadılar. (belkide istemediler)
ais ezhel , keişan , anıl vs. ; bunlar rapte torun denilcek kıvamdalar başta aptal olsalarda zamanla kendilerini geliştirdiler, keişan , ais , araf ,nomad tarzı isimler zaman kaybolmaya başlasada. Anıl parasıyla ayakta kaldı.(yoksa mükemmel rap yaptığı yok.
Allame joker de bu tayfayla çıkmış olsada ağırlık olarak kendilerini büyük göstermeyi bildiler.
Şu aralarda enes alper , jagged böyle salak salak adamlar çıkmış hele bir elleran mı ne var, yani rap ölmüş moruk, bırakın gidin.
Türkiye ye ilk geldiğinde tarz insanların müziği olan rapin, ırzına geçtiler , arabeskini çıkardılar.
Türkçe rap ceza ve sagopanın kavgasında ölmüştür.
Yukarda yener, fuat ergin, defkhan, fırtına,şehinşah gibi isimleri yazmamışım ve niceside var hayatlarını bu işe adamışlar.
Kekolar kullanmasa ve arabeske dönmese olay aslında çok anlamlı sözleri var. Bunu sanattan saymazsak her şeyden önce Eminem'e hakaret olur.
'' ............ Çocuklar çalışır gerisi doymaz
Bu dünya karanlık hep göz gözü görür
Silahlarsa bir türlü susmaz
Arada sırada birileri konuşur ancak hiç kimseye bir fayda etmez
Kaynı doymaz çocukların ki sen oyuncaklarını geri vermedikçe
Göz yaşartmak mı yoksa umut yeşertmek mi daha mantıklı kim bilir
Bu bir film gibi yağmur dinmesin derdi bence orman dile gelseydi
ilim her yere ulaşşaydı Keşke
Doğruluk herkese bulaşsaydı
Resmen istismar olmasaydı
Keşke her çocuk gülebilseydi.... ''
"Şüphesiz ki dinleyenler için bunda mutlaka bilgelik vardır, yoksa siz hala dinlemez misiniz?" şeklindeki ayet aracılığıyla rabbimiz de rap müziğin önemini vurgulamıştır.