yanında ton balığı üstüne rendelenmiş bol muz, hemen ardından da burundan kahve parçacıkları çekilmesi tavsiyemdir. sakın ton balığı üstüne kayısı reçeli koymayın çok iğrenç oluyor.
denememiş olanlar için abest görünen ancak deneyenler için bağımlılık haline gelen ikilidir.
Benim için rakı balık dan daha üst bir noktadadır rakı çay ikilisi.
Çayı mümkünse 3 şekerli söyleyeceksin olmaz ise 2 şekerli de olur, rakı bardağını sek dolduracaksın yaklaşık yarısına kadar, içine 2 buz atacaksın, yudumunu aldıktan sonra çaydan bir yudum alacaksın, ikisi arasında ki en güzel olay rakı içerken o dubleyi içer içmez ağızda bir tad bırakır çoğu kişinin yüzünü ekşiten o görüntü vardır hani, bir an kokusu burnundan çıkar anasolun, işte çay aldığında bunu yaşamazsın, eğer tek başına 4 duble içiyorsan çay ile 8 duble içersin.
Kuzey Güney dizisinde de bir ara kendini göstermişliği vardır bu ikilinin http://www.youtube.com/wa...e&v=RvdhYhNDnvE#t=50s
bu tabir rakıyı orospu çıkarmak için değil, onu içirmek için anlamında kullanılır.
ehil adamlar içer, fazla kimse bilmez... hatta, çayla rakı mı içilirmiş, diyen bir çok alkol sever vardır fakat birer rakıcı değildirler... kimyasal ve biyolojik olarak sebebini bilememekle beraber vermiş olduğu hazza bakarak yorum yapmak gerekirse,
sade rakı= 8 ise
rakı + şekersiz demli bir çay= 10 tam puan alır hacu.
rakı muhabbetinden sonra çay içmek güzel oluyor'da, rakı ile beraber çay içmek biraz abes geliyor. rakı soğuk, çay ise sıcak içilir. bu durumda diş sağlığı açısından bile beraber tüketilmemesi gerekmektedir.
ayrıca mis gibi bol sarımsaklı cacık varken, beyaz peynir,kavun varken çayda neymiş? meze mi kalmadı memlekette.
rakıyı soda ile içmeyi deneyin bak o daha keyifli.
rakı ve sade soda üzerine tanımam. yanına mühayyilende ne kadar soğuk sıcak meze varsa koy işte amk!
tanım: enteresan bir eylem. yani ben denemedim hiç.
adabdandır. eğer gece uzunsa ve muhabbet güzel ise bir nebze rakıya ara verilir ve çay içilir. Ardından tekrar rakıya devam edilir. Velakin rakı ile çay aynı anda içilmez.