rakının kendine özgü içiliş şekli olmasındandır. adamların doğru düzgün yemek kültürü yok, rakıya mezeyi nereden düşünsün de bulsun? rakıyı şat şat içen adamdan onu yurt dışında popülerleştirmesi beklenemez bir gerçektir. ha adamı oturtur içmeyi öğretirsen rakı gibisi yokmuş da der, orası ayrı. örnekleri mevcuttur.*
içiminin diğer yüksek alkollü içkilere göre kolay olmasından ötürü az zamanda çok miktarda tüketilmesi, sarhoşluğunun ise uzun süreli ve eziyetli olmasındandır.
Her bünyenin kaldıramayacağı düzeyde ağır bir kokusu ve tadının olmasına bağlarım bunu ben. Herkesin içemeyeceği düzeyde bir türk içkisi. Ayrıca şişe de durduğu gibi durmuyor söylemide tamamen doğrudur. Aşırı zor ve çileli bir sarhoşluğu var genelde yurtdışında barınan insanlar viski,şarap,vodka gibi içkilerden daha memnunlar.
Ayak ustu ve bati kulturu kulup bar ickisi olmamasindan dolayi.
Bir diger deyisle onlarda şarap bizde raki. Adamin şarabi var niye raki icsin.
Gerci bizde de şarap olabilirdi ama kulturel sebeplerden dolayi dikkat ederseniz raki icki degilde aslan sutu mottosuyla yayilmistir. Tabiki sacma ama Konu direkt olarak inanc bazli yani. Sarap icmek gunah ama raki aslan sutu. Hahahhasiktir.
keskin kokulu, yüksek alkollü bütün yerel içkilerin tutmama sebebiyle aynıdır.
bu tür içkilerin damak zevki, ait olunan toplumun yeme içme, eğlence kültürüne bağlıdır ve yaşanarak zamanla kazanılır.
bir yabancının barda ayak üstü tadıp, tekrar tekrar içmeyi cazip bulacağı bir içki değil.
bir keresinde, bir yabancı misafirimiz tattıktan sonra rakı için "diş macunu suyu" demişti de çok alınmıştık.
1.kurtarilmasi gereken bir memleketleri yok
2.arabesk kültürleri yok
3.duygularini bizim kadar uclarda yasamiyorlar
4.eglence anlayislari club, bar, disco oldugundan tuketimi daha zahmetsiz, daha temiz ickiler cazip geliyor. bu yuzden rakiya da ihtiyaclari yok.
Tadının acı olmasından kaynaklanmaktadır. Uzo da yunanistan dışında tutunulmuyor. Alkollü bir içeceğin uluslar arasında tutunulması amaçlanıyorsa kesinlikle tadının acı olmaması gerekmektedir.