zaten yasaklanan içkiler kişiye sarhoşluk veren içkilerdir. yani "aga bak buraya rakı yazmamışlar, şampayı ters patlatmak günah değildir" gibi ayakları bırakalım. günahtır, açık ve net.
ha tabii kuran-ı kerim'i işine geldiği gibi yorumlamak doğru olmadığı aşikar ve farklı bir konudur.
rakı günahtır günah olmasına da bizde burada içmeyin yok şöyle yok böyle demeyeceğiz. ne olursa olsun özgür iradedir. kim ne yapmak isterse yapmak da hürdür.
inanan bir insan için haram değil demek büyük risktir. bakın ciddi anlamda büyük risk. ama tamam haram ok, kabul ama içiyorum yine de dersen bile bile günah işlemiş olursun sadece. illaki içeceksen ilk bahsedilen riski almak çok akıllıca değil.
murat bardakçı 'nın benzer konulu bir konuşma esnasında "kur'an'ı kerim içki menüsü değildir ki kardeşim" gibi bir sözle ayar verdiği çok sakat bir tespit çabası.
o tarihlerde üzüm bağları ve şarap tekeli o coğrafyada yahudilerin elinde olduğu için muhammed müslümanın parası yahudiye gitmesin diye şarap içmeyi yasaklamıştır. bunu da hayali arkadaşı allahın ağzından kendi yazdığı kitaba sokarak kesinleştirmiştir. olay da bundan ibarettir.
insan ancak aklıyla diğer canlılardan ayrılır.
rakı içtiğimizde aklımızı kontrol edemez hale geliyor muyuz? geliyoruz.
hâl böyleyken günahı falan geçtim, hiç değilse insan olduğunuz için, insanlığınızı hissetmeniz için zıkkım için!
içen insanların, kendini rahatlatması için bulunan yalandır. bal gibi günahtır a.k. kuran da illa rakı mı yazması lazım? oldu olacak birde markası yazsın. yeni rakı günah, tekirdağ değil. olur mu hiç öyle bir şey.
hem herşey yazsaydı, kafatasının içindeki beyin ne işimize yarardı?
içerken günah olduğunu bilerek içmek, günah değil diyerek içmekten daha asil bir davranıştır.
NAHL 67 : Hurmalıkların meyvalarından, üzümlerden de sarhoş edici bir içecek ve güzel bir rızık elde edersiniz. işte bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir mucize vardır.