raif kaplanoğlu

entry2 galeri1
    1.
  1. doğal ve anıtsal eserleri ile bursa adlı kitabın sahibi. şöyle de bir adrese sahip, buradan da detaylarını öğrenebilirsiniz: http://raifkaplanoglu.org/

    1958 yılında Orhangazi'de doğdu. ilk orta, ve lise öğretimini Orhangazi'de, yüksek okulu Bursa Eğitim Enstitüsü'nde tamamladı. 1979-1985 yıllarında istanbul'da çeşitli liselerde tarih öğretmenliği yaptı. Bu arada ist. Ünv. Fen-Edebiyat Fak. Tarih bölümünde okudu. 1985-2000 yılları içinde Yenigün adlı yerel bir gazete çıkardı.

    Halen Bursa Hakimiyet gazetesinde, haftada bir Bursa üzerine araştırma-inceleme yazıları yazmaktadır.

    Prof. Dr. Halil inalcık ile birlikte, 1994-2000 yıllarında Bitinya bölgesinde, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin izini sürdü. Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna dair bilinmeyenlerin keşfine katıldı. Bu amaçla TRT adına 45 bölümlük Halil inalcık'la tarih sohbetleri ile 9 bölümlük 'Osmanlı Devleti'nin Doğuşu' belgesellerinde danışmanlık yaptı.

    Avrasya Etnografya Vakfı ile Bursa Araştırmaları Vakfı'nın kurucularından olan Raif Kaplanoğlu, bu vakıfların da aktif üyesidir. Avrasya Etnografya Vakfı'nın bir süre yayınlanan 'Alıntı' dergisi ile halen yayınlanmakta olan Bursa Araştırmaları dergisinin yayın yönetmenliği üstlenmiştir. Bursa Defteri'nin de yayın kurulu üyesidir.

    Bursa Araştırmaları Vakfı adına, 2004 yılında, Bursa Kent Müzesi'nin kurulmasında büyük katkılar sağladı. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşma gereği olarak Bursav adına, Kent Müzesi Bursa Belgeliği'nin sorumluluğunu yürütmekte.

    Bursa'ya dair gazete, epheme ve kitap olarak zengin bir koleksiyona sahip Raif Kaplanoğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesi olup Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada 2001 yılında en iyi yerel gazeteci unvanını aldı. 2004 yılında da ÇGD'nin araştırma ödülünü aldı.

    1998 yılında Yerel Gündem 21 çatısı altında Bursa'ya dair ürettiği kültür projelerini, 2000 yılından sonra Bursa Araştırmaları Vakfı adına gerçekleştirdi. Demirkapı Mahallesi Projesi, Kapalıçarşı Eylem Planı, Bursa Dersleri Projesi, Bursa Kitapları Projelerinden bir kısmı uygulamaya konuldu. Ancak 2004 yılından sonra, en büyük enerjisini, Osmangazi Belediyesi'yle birlikte yürütülen 'Bizim Mahalle' Projesi'ne vermekte. Uygulamaya yönelik ve sürdürülebilir olan bu proje, sadece ülkemizde değil tüm dünyanın ilgisini çekmekte. Aziz Elbas ile birlikte yürütücülüğünü yaptığı Bizim Mahalle Projesi'nin Kavaklı, Osmangazi, Mollagürani ve Alaaddin Mahallesi kitapları yayınlandı. 'Bizim Köy' projesi çerçevesinde Seferiışıklar köyü kitabı hazırlandı. Halen 'Bizim Çarşı' Projesi çerçevesi içinde Okçular Çarşısı çalışması yapılmakta. Gemlik Belediyesi ile birlikte de, 'Bizim ilçe' Projesinin Gemlik kitabı çalışması yapılmakta.

    http://tr-tr.facebook.com...o%C4%9Flu/100000864043307

    http://galeri.uludagsozluk.com/g/raif-kaplanoğlu/
    0 ...
  2. 2.
  3. ortaokulda sosyal bilgiler öğretmenimdi. muazzam bilgili bir adam. bana tarihi sevdiren ikinci kişi. *

    garip garip ödevler verirdi aslında bunlara daha çok araştırma denebilir. mesela biri türkiye'de kaybolmaya başlayan meslekler, o mesleği yapan kişiyle röportaj vs.

    tom ve jerry'li kravatı da vardı *. öğrettikleri şeyler hala aklımda. eksik olmasın.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük