saçlarınızı uzatırken uzama döneminde bir dönem gelir ki saçlarınız heidi' nin saçları gibi olur. işte o dönemi atlattıktan sonra sizi daha güzel günler bekliyordur ve daha güzel saçlar. olay bu dönemi atlatmaktır.
not: ne sikim örnek verme yeteneğim var farkındayım, uzatmayalım...
türkçenin yapısı gereği sık kullanılan harflerin parmakların altında ve birbirine yakın vaziyette bulunması yazım hızına olumlu yönde etki etmektedir bu yüzden bu geçiş bir an önce gerçekleşirse daha hızlı parmaklara ihtiyaç duyulacaktır.
ancak günümüz insanı ingilizceyi türkçe ile harmanlayıp konuşmayı bir meziyet sandığı için bu geçiş ters etkide yapabilir.
yapılması gereken ama çok kasan eylem. şahsen qwerty kullanıyorum. zamanında oyunlarda* tuş kombinasyonları değişmediğinden f klavyede saçma sapan durumlar oluşuyordu. zorunluluktan aldık. sonra alıştık. şimdi bırakamıyoruz. f klavye gördüğümde kamyon farı görmüş geyiklere dönüyorum.
q klavyede yazamayan bebelerin savundukları olaydır. neymiş türkçe'ye en uygun hedeymiş. yahu birde statükocu olduklarını iddia ettiğiniz kişilere laf edersiniz. tüm dünya q klavye kullanırken ve herkes q klavyeye alışmışken bu entrymi bile 30 dakikada girmemin ne faydası var.
ne güzel klavye yapmışlar. sen niye standartı bozmak adına bir girişimde bulunuyosun ki! senin sorunun bu işte dostum. sen sadece kendin bile kullanamayacağın aygıtlar yaparak, bak bizim milletimiz ne kadar gerizekalı dedirtebilecek düzeydesin. kimsen artık sen, yeter artık çektirdiğin eziyet.
(bkz: seni bulacam oğlum)
not: eğer senn f klavyeyi dünya standartı haline getireceksen o başka. o zamanda bulurum ama alnından öperim bir de hediye getirdim q klavye, ironi maksatlı.
1957-1995 arasında hızlı yazma konusunda 14 dünya rekoru kırmamıza olanak veren, ihsan sıtkı yener'in türk dil kurumu ile birlikte, el-bilek-kol anatomisi de göz önüne alınarak hazırladığı klavyeye geçmektir.
f klavyede tuşlar öylesine dengeli dağıtılmıştır ki sol ele %49, sağ ele %51 yük biner. parmaklar gereksiz yere dolaşıp durmaz. eller kalkmak zorunda kalmaz.
bilgisayar kullanmaya 12-13 yaşlarında başladım ama tabi o zamanlar daha çok oyun amaçlıydı. q-w-e-a-s-d-ctrl-alt kombinasyonlarına alışmıştım o kısacık kollarımla.* derken büyümeyle birlikte icq, irc, messenger falan derken iyice alıştım Q klavyeye. büyüdükçe şifreleri hızlı girmenin gerekliliği belirmişti gerek knight online olsun gerek messenger olsun çünkü takıldığım cafede keylogger olayını bilen yoktu ama çakallar ellere bakardı her seferinde knight online oynarken.* e oyun içinde de sürekli yazışmalardan dolayı artık 3-4 parmakla da olsa bakmadan ve hatasız yazabiliyordum. 21 yaşımda üniversiteye gittim*aman tanrım o da ne daktilo dersi var. ilk 2 ayda f klavyede de 10 parmak yazar olmuştum ve hocam bu performansımı klayve yarışmalarında okulu temsil etmem amacıyla takıma alarak ödüllendirmişti* ama bu ödülle birlikte kaba etimde yer çekimine bir karşı koyma oluştu derslere gitmemeye başladım nasılsa takımdayım diye ve takımdan çıkardı beni.* sonra f klavye çalışmayı da bıraktım q kullanmaya devam ettim ama sınavları geçmek için f şarttı ve bir şekilde hem f'yi on parmak yazabiliyor aynı zamanda q'da kullanabiliyordum ama q hızım düşmüştü haliyle. okuldan sonra zabıt katipliği sınavına girdim ama herkesin beklediği üzere f değil q klavye ile girdim gayet de yazabildim. f klavyede türkçe kolay yazılır evet doğrudur, q'dan f'ye geçiş zordur evet ama sen hangisinde rahat ediyorsan onu kullan arkadaşım. bana şimdi f klavyede verseler windowstan q'ya çevirir kullanırım her türlü. giderek saçmalıyorum bağlayamayacağım bir yere bu entry'i üzgünüm.*