python

entry131 galeri1
    55.
  1. basit bi kaç hamle ile youtube video downloader yapılabiliyor. şu yaptığımda 10 satır kod var.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1032124/+
    2 ...
  2. 54.
  3. mit bu yıl da ilk yıl dili olarak seçtiği yazılım dili.
    0 ...
  4. 53.
  5. bir boka yaramayan programlama dili. başlatmayın google na.
    0 ...
  6. 52.
  7. muazzam bir community e sahip, geliştirmesi ve kullanması çok kolay olan bir programlama dilidir.

    windows ortamında kurulumu da, kullanımı da gayet kolaydır. en önemli şey, kurulum sırasında python u path e eklemeyi unutmamaktır.

    yeni başlayanlar için aksine en uygun dildir. aynı şekilde, programlama ile ilgilenen ama mesleği bu olmayan insanlar için de öğrenmeleri gereken yegane dil python diyebiliriz. hayatınızı inanılmaz derecede kolaylaştıracak uygulamalar yapabilirsiniz python ile.

    aynı zamanda, kendisi ile web siteleri de yapabilirsiniz. (bkz: flask) (bkz: django) (bkz: bottle) (bkz: web.py)
    2 ...
  8. 51.
  9. Ruby windowsta problem olmaz. Yazılımla ilgilenirken seçiminiz Python ise seçiminiz GNU/Linux dağıtımları olsun.
    1 ...
  10. 50.
  11. 49.
  12. şuradan https://www.codecademy.com/learn/python öğrenilebilir. ruby windows ta problem olabilir. windows ta problem olmaz.
    0 ...
  13. 49.
  14. nesneye yönelik(object oriented) tarzında, "gelişmiş diller" sınıfına giren bir yazılım dilidir. seri ve esnek programlama konusunda java, c++ ve c gibi dillere göre çok daha avantajlıdır. çok geniş bir kütüphanesi olduğundan, karışık fonksiyonları yazmayı çok kolaya indirger. ancak programlama diline yeni başlayanlar için tavsiye edilmez. çünkü yeni başlayan bir kişinin bu kadar pratik bir programlama diline girişmeden evvel, c, c++ veya java gibi çok fazla "yazım" hatası yapılabilecek dillerde kendini geliştirmesi önemlidir.

    her ne kadar pratikte olsa, günümüzde pek çok büyük firma(başta apple ve microsoft), işletim sistemlerini ve uygulamalarını yazarken c ve türevlerini(c++, objective-c) tercih etmektedir. hatta ios uygulamalarının çoğu objective-c ile yazılır. bunun sebebi, c dilinin hafıza yönetimi assembly ile yazıldığı için daha hızlı çalışmasıdır. yani teknik konuşmayı bir kenara bırakırsak, bir işletim sistemi ram üzerinde çok fazla yer işgal ederse program daha yavaş çalışacaktır. nasıl bir şey olduğunu merak eden varsa windows vista'yı hatırlayabilirler. yani işin özü, c ile işe girip, objective-c öğrendikten sonra, kendi ios cihazınıza basit uygulamalar yazıp eğlenebilirsiniz. en basitinden, 4 işlem yapan bir hesap makinesi yapıp bunun telefona atabilirsiniz.

    c statik bir dil olduğu için, yazılan programların, amaçları dışına taşıp kafalarına göre davranma ihtimalleri daha düşüktür ama bu avantaj, her fonksiyon için ayrı ayrı kod yazmayı gerektirir(düşününce bile başıma ağrı girdi). burada da python'un "object oriented" olma avantajı devreye girer.

    öğrenmeye başlamak isterseniz eğer, hangisi ile başladığınızın bir önemi yoktur. ancak iş bulma konusunda sanırsam ki c ve türevleri daha çok tercih ediliyor. ama yazılım mühendisiyseniz, her iki programı da ana diliniz gibi bilmeniz gerektiği su götürmez. bir tanesinin mantığını kavradıktan sonra diğerine geçiş zor olmayacaktır. aradaki yazım(syntax) farklarını bildikten sonra uçar gidersiniz.

    elektronik mühendisleri, c dilini tabiri caizse "sike sike" öğrenmek zorundadırlar. çünkü elektronik parçaların(işlemci, ekran kartı, ses kartı, vb...) sürücü(driver) programları c dilinde yazılmaktadır. işlemci mimarisi ise, assembly ve c'nin birleşip voltran'ı oluşturdukları alandır.

    ama merakınız varsa öğrenin tabii. 1 dil 1 insan, 2 dil 2 insan nihayetinde...
    7 ...
  15. 48.
  16. 47.
  17. Mantığını anlayıp, bir iki de metotları ezberlerseniz tamamdır diyeceğim dildir. *
    Temel düzeye ulaştığımı düşündüğüm dildir. iş bulamamam vesilesiyle boş vakitlerimde python çalışmaya karar verdim. Baya ilerledim. Python üzerinde çalışabileceğim bir iş bulmayı isterdim açıkçası... *
    2 ...
  18. 46.
  19. cross-platform denilebilecek dillerden. hatta zamaninda symbian icin olan pys60 ile ortaligin tozunu atardik. zira tek akilli os symbian'di. simdi de raspberry gibi cihazlarda ortaligin tozunu atiyoruz. elektronik ve kuresel capta bagli bir bilgisayarin kontrol edilmesi, python bu is icin en zevkli olani olurdu zaten. diger dillerin direktiflerine gore cok buyuk kolayliklar saglar python ayrica. x dilinde yapmak icin satirlarca yaptigin pythonda dil bunyesinde vardir.
    0 ...
  20. 45.
  21. öğrenimi kolay dillerdendir, hello world yazmak için satır satır kod girmemize gerek kalmaz sadece;

    --spoiler--
    -print "hello world!"
    --spoiler--

    yazarak işlemi halledebiliriz.
    4 ...
  22. 44.
  23. 43.
  24. gelistirici takimina girmek icin yaptigim basvuru sonucunda bana koca bir kitap dolusu dokuman yolladilar. bunu oku seni test edecegiz dediler. o dokumanlari okusam akrep adinda bir dil yazarim ama gel gor ki python bir baska.
    4 ...
  25. 42.
  26. görüğüm en esnek dildir. değişken tanımlama, parantezler, noktalı virgüller bu dilde yoktur. hakkında daha detaylı bilgi için;

    http://whatisjavafx.net/python-nedir/

    edit: ayrıca gönüllüler tarafından hakkında büyük çaplı bir tutorial' ın yazılmış olduğu dildir. kullanılan python sürümüne göre sözlük yazarları aşağıda ki adresten yararlanabilirler. zira daha iyi bir kaynak bugüne kadar görmedim.

    http://www.istihza.com/
    2 ...
  27. 41.
  28. c programlama diline göre oldukça kolay görünen,komutları matlab e benzeyen linux dağıtımlarında bulunan programlama dilidir.
    1 ...
  29. 40.
  30. matematiksel işlemlerde yurt dışında oldukça kullanılan dildir. çok şeker bir söz dizimi vardır. diğer dillere göre önceliği farklıdır. kolaydır ancak bu kullanışsız ya da etkili olmadığı anlamına gelmez. hız konusunda betik(script) dilleri arasında bile yavaştır. Python 3 ile daha da yavaşlamıştır. projenizde bir kodun algoritmasını oluşturmak için çok iyi bir dildir.
    1 ...
  31. 39.
  32. çoğu linux distiyle default gelen başlangıç için ideal olan programlama dili. c#, java gibi dillerle karşılaştırılmaması gerekir keza kendisi en başta derlenen değil yorumlanan bir dildir. basit, günlük işlerde java, c# yerine tercih edilebilir ama büyük projelerde sıkıntı yaratabilir.
    1 ...
  33. 38.
  34. büyük veritabanları konusunda en iyi hangisiyle çalışır merak edilen dil.

    yaklaşık 3 milyon kelime var. ve bu kelimeler bir veritabanına aktarılacak, sorguları yapılacak.

    en iyi performansı hangisi verir acaba merak edilmekte.
    0 ...
  35. 37.
  36. zarif, aşık olunası dil.

    konsoldeki uygulamaları exe olarak kullanmak isteyenler şu sitedeki aracı deneyebilirler;

    http://www.logix4u.net/co...le-exe-from-python-script
    0 ...
  37. 36.
  38. compiler yerine yorumlayıcısının olmasının hızına hız katmadığı dil.

    print('Hello World') yazmakla benchmark yapılamaz. Hala savunurum python'ı ama compiler vs. interpreter diye karşılaştırmam.

    Zira compiled ve interpreted arasında fark vardır.

    Hız konusunda zira compiled diller bariz hızlı olabiliyorlar.

    not: belki değişir bu kanunlar. ama şu bir gerçek ki yorumlayıcılar bile compiled dilden çıkıyor. en nihayetinde arkaplanda bir compilerdan geçmiş alet edevat var.
    1 ...
  39. 35.
  40. Sistem programlamada kullanilanimi rahat olan dil.
    0 ...
  41. 34.
  42. oyun geliştirmek için uygun olmayan dil.

    çok hoş kütüphaneleri olsa bile grafik açısından asla yeterli performansı veremiyor.

    onun dışında şüphesiz çoğu programlama diline bin basar.
    0 ...
  43. 33.
  44. Java varken suratina bakilmayacak ezik scripting dili.
    0 ...
  45. 32.
  46. yıllar önce bana bu işin temeli basic demişlerdi. bir kaç gün uğraştıktan sonra bu ne la deyip programlama öğrenmemeye karar vermiştim. özellikle arayüz yapma olayı canımdan bezdirmişti. sonra c#, vb felan takıldım ama bir türlü ilerletemedim onları. bir de liseliydim o zamanlar. sabrım yoktu fazla.
    bir hafta kadar önce python öğrenmeye başladım. ingilizce bilen ve matematikten az buçuk anlayan birisi için programlamanın sohbet etmekten farkı yok. idle bazen can sıksa da alternatif bir sürü gui var. benim gibi 50-100 satırı geçmeyenler için notepad++* yeterli oluyor. onun ötesinde de ben online oyun yapıcam diyenlerden değilseniz eğer sublime text 2 her türlü ihtiyacınızı karşılar.
    bunlara ek olarak açık kaynaklı olması sebebiyle, devasa bir kütüphanesi var ki adamlar mathlab'in bütün absürd fonksiyonlarını koymuşlar. çağırıyorsun geliyor. arayüz desen QT'da sen çiziyorsun, o kodluyor.
    ayrıca ortalama seviyeye gelmek için http://www.istihza.com diye bir hayırsever site var ki muazzam bi türkçe kaynak. "bu ülkede hala güzel şeyler oluyor" dedirtiyor insana. bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler. programlamaya yeni başlayacaklar kıymetini bilsin.

    (bkz: www. istihza. com)
    (bkz: http://www.halitalptekin..../python-yol-haritasi.html)

    not: lütfen online oyun yapıcam diye başlamayın.

    edit: imla. genel itibariyle.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük