basit bir birim dönüştürme programını dahi yazamayınca ana avrat sövüp bıraktığım program. bu basit programı bile yapamıyorsam boşuna uğraşmaya gerek yok en iyisi balıkçı falan olayım kafa basmıyor herhalde açık ve net.
bilgisayar teknolojisinden anlamayan bünyeler için kolay dendiği halde anlaşılamayan programlama dili.
geçen sene programlama dersi için en basit dil denilerek gördük bunu. dersi yaklaşık 70 kişi alıyorduk, finalde 1 kişi geçti, bütte benim sınıfımdan 2 alttan alanlardan 4 olmak üzere 7 kişi dersi verdi. en kolay olarak bilinen programlama dili dersinde. bu sene kaba hesap 140 kişi göreceğiz dersi. ee dili nasıl öğreneceğim o kadar kişi arasında?
hocamız, kabulüm, bilgili bir insan. ama aktaramıyor. anlatıyor anlatıyor anlatıyor. yapın diyor. bilgisayar bize biz bilgisayara bakıyoruz. sonra sinirleniyor kendisi yapmak için oturuyor bilgisayar başına, yapamıyor.
ilgi alaka mı kalır öyle derse?
çok istekli başlamıştım ama hayal kırıklığı yaşadım. sonra video falan da izleyesim gelmedi, dersten kaldım. internete konu ile ilgili video çekip atan abiler ablalar da Allah affetsin hayatlarından nefret ediyor gibiler, anlaşılmıyor. olmuyor arkadaş. bilen arkadaşlarım "ben sana bunu öğretemem, kendin çözmelisin" diyor. e haklılar da, yani...
bilgisayar çok değişik bir makine. çok geriyor beni. zaten dünya'yı da ele geçirecekler.
1 saat 25 dakika gibi kısa bir sürede çözdüğüm 0-7 yaş arası için çıkarıldığını düşündüğüm pc dili. bunda 3 saatte öğrendiğim c++ ve 45 dakikada öğrendiğim html-css'in de etkisi vardır elbette benim gibi programcılık geçmişi olan biri için uzun bile sayılır 1 saat 25 dakika açık ve net.
udemy'den aldığım kursla başladığım bir alandır. Sadi evren şeker adlı dr hocamızın verdiği bir kurstur. Bu linkten almasını düşünürseniz kardeşinize bir yardım etmiş olursunuz. 5$ cık bir yardım kısacası. isterseniz özelden ulaşın parasını kırışırız 2.5 2.5 olarak win win kısacası https://www.udemy.com/share/1000voBUAad11VRHo=/
C/c++ bilen arkadaşlar icin kek olan programlama dili.
Derleyici ile kullanılırsa gerçekten oldukça kolay zaten kodu yazarken öneriler sunuyor.
Neural networks ile uğraşacaklar icin de guzel bir basamak niteliğinde
Bir türlü çözemediğim programlama dili. Bu dönem ne yaptıysam geçemedim bu dersten, son şans olarak tek ders sınavına gireceğim temmuz ortasında. Kısa vakitte mantık olarak çözmeme yardımcı olacak yazar varsa desteklerini beklerim.
Özellikle Java ve C# ile dans etmiş geliştiriciler için sıcak kumlardan serin sulara geçiş hissi verir. Arkasındaki topluluk sayesinde yemediği halt yoktur ancak her dilde olduğu gibi efektif olduğu alanlar belirlidir. Web frameworkleri (Flask kalp ben), Big data analizi ve bilimsel çalışmalar (pandas/numpy kalp ben), hack araçları (GNU/Linux'un bel kemiğidir, varsayılan olarak gelir), website crawl işlemleri(scrapy kalp ben) söz konusu olduğunda fıstıklı baklavadır, bol soslu iskenderdir, elmalı nargiledir.
Öte yandan hayvannnnn gibi topluluk sayesinde aklınıza gelebilecek her işlem için module sahiptir. Daha da güzeli, syntaxının temizliği sayesinde kod okunaklılığı herhangi bir programlama dili bilen hemen herkesin koddan birşeyler anlayabilmesine imkan tanır.
Peki hiç mi dezavantajı yoktur? Tabii ki her gülün dikeni gibi kendisininde vardır. Laravel, Symphony gibi freymwörklere alışmış jenerasyona saç baş yoldurtur. Alışılmış düzenden bağımsız afacan bir çocuk gibidir, sabit kalıpları yoktur. Bu nedenle developerın yoğurt yiğişine göre şekillenir. Backward compability sahibi kısmen değildir, 2.7 ile yazılmış bir projeyi 3.x'e taşımak istediğinizde proje sonuna bir de saç ekimi randevusu almanız gerekebilir.
Programlamaya yeni başlayanlara ilk zamanlar tavsiye ederdim ancak artık etmiyorum. Çünkü fazla hoyrat bir dil, birçok şeyi kendisi arkada kontrol ettiğinden, ince ayrıntıları öğrenmenize imkan tanımaz. standart kalıplar dışına( mesela *args, **kwargs) çıkmak istediğinizde dilin sağladığı kolaylık sayesinde görmediğiniz şeyleri kullanmanız gerektiğinde daha fazla zorlayacaktır. C ile temel sahibi olmak her daim avantaj sağlar.
IDE olarak ise C# için Visual Studio ne ise Python için de Pycharm odur. Hatta belki daha fazlasıdır.
şu sıralar vaktimin büyük bir çoğunluğunu alan programlama dili olur kendisi. Guido Van rossum amcamız kesinlikle c# yazmakta zorlananlar için geliştirmiş bu dili.
Girintilere dayalı basit söz dizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırmaktadır ve en güzel yanı hemen hemen her platformda çalışmasıdır. (Unix , Linux, Mac, Windows, Amiga, Symbian) programlama dillerine yatkınsanız ve c# altyapınız varsa ekran başında kod yazmaya çalışırken daha az küfür ederek öğrenebilirsiniz.
scapy, scapy_http kullanarak Python ile ağ üzerinde dinleme gerçekleştirebilirsiniz.
Bu işlem sonrasında eğer kullanıcı adı ve parola girişi yaptığınız yer SSL sertifikasına sahip değilse kullanıcı adı ve parola saf haliyle görüntülenecektir.
Kodlaması eğlenceli ve basit olan dil. Farklı şeyler deneyerek güzel işler çıkarabilirsiniz.
Yazılımcı falan değilseniz bile kolaylıkla öğrenebilir, mantık ve farklı düşünme açısından kendinizi geliştirebilirsiniz.