parti isimlerinin yazdığı bölümün altındaki karenin (yani mühür basılacak yuvarlağın bulunduğu alan) dışına taşmadıkça sorun olmadığı söylenen ama yine de insanı şüpheye düşürebilecek hadise. siz siz olun yine de taşırmamaya çalışın. hatta çok taşarsa yeni pusula isteyin. alın elinize kalemi karalayın sonra da bunda çizik var yenisini verin diyin. ne yaparsanız yapın ama o oyu doğru kullanın.
Eğer ki geçersizlik durumu söz konusu olsa recep tayyip erdoğan kendi seçmenini bu konuda uyarırdı. Sakın ha oy pusulasına yazı yazmayın, uyarısı yapan bir başbakan bu durum sıkıntılı olsa idi eğer şimdiye kırk kere oy pusulasından mührü taşırmayın haaa, derdi.
Kaldı ki, mühür değil kaşe basılmaktadır pusulaya.
Sanki hepimiz ticaretle uğraşıyor, vergi dairesinde çalışıyor muşuz gibi.
O kaşeyi eline ilk defa alanlar var. Nasıl basıldığını bilmeyenler var.
çok gerildim ya la!
Yazıları okuyunca bi heyecan bastı mk. Gitmeyip kullanmasam mı sanki? yanlış yere basarim ben kesin. Sandiklar açılınca taşak geçerler arkamdan, salaga bak tutturamamis deyi. Vazgeçtim kullanmıyorum.
yuvarlağı biraz daha büyük yapsalar ölülerdi sanki dememe sebebiyet veren stresli halet-i ruhiyeyle zarfı katlayıp "lan ya geçersiz sayılırsa oyum" tedirginliğiyle de evin yolunu tutmayla biten eylem.
valla 1,5 metrelik oy pusulalarını aynı zarfa koymaktan daha çok gerdi bu taşırmamaya çalışma çalışması. *
normal durumdur. benim de başıma geldi.Diğer partinin yuvarlağına gelecek kadar veya 2 partiyi ayıran çizgilere gelecek kadar taşmadıysa sıkıntı yokmuş.
zordur, büyük bir koordinasyon gerektiren eylemdir. yapamadıgımdır sonra yana yakıla sandık başında ki insanlara bir dakika içinde 10 kadar soru yöneltmeme sebep olmuştur. hatta yenisini verin bile diyecektim neredeyse. allahtan yatıştırdılar beni geçerli filan dediler yoksa atara baglıyordum az daha.
" top çizgiyi geçti mi geçmedi mi ? " tartışmasına benzeyendir. dolayısıyla evet" in bir bölümü yuvarlak sınırları içerisindeyse sorun teşkil etmemesi gerekendir.