olması gerekendir. cumartesi pazar kapalı olup da çalışanlarının nasıl olsa memuruz ehe şeklinde lay lay lom olması da cabasıdır. sen hizmet sektörüsün abi. hizmet, cumartesi pazar tatil yapmak değildir.bütün gün ekran başında oturmaktan başka hiçbir şey yapmayan ; yaptıkları her işi sıradan bir lise mezununun da yapabileceği o işte çalışıp da hala bik bik öten memurlara da kapak olmuş olur bu.
posta kısmına bakalım, artık kimse kimseye mektup göndermiyor, mektup olayı bitti sayılır, faturalar-ekstreler dersen artık millette internet hesapları var, o da yoksa e-posta olayı var, çoğu kişiye artık bunlar da gelmiyor, kargo olayı dersen, ptt kargo çok rezalet çalışıyor, halbuki özel kargo şirketleri çok daha hızlı ve verimli çalışmaktalar. yani posta kısmı ölmek üzere,
telgraf kısmına gelelim, telgraf mı kaldı allah aşkına.
telefon olayı zaten özelleşmiş idi, türk telekom artık ptt den ayrı bir işlevi var.
eee ne kalmış o zaman, bence özelleştirmeyi bıraksınlar kapatmaya baksınlar...
ülkenin haberleşme ağını başkasına satmaktır. en doğru toplumsal normlarımızı ortaya çıkarabilecek yapıyı ve dahi devlet politikamızı bilgisel olarak sızdırmaktır.
telekomun satıldıktan sonra telekulakların ortaya cıkması gibi sonucunda yazışmalarımızın da güvende olmayacağının garantisidir.
Bir ülkede enerji - iletişim - 3 beyaz (tuz-şeker-un) ile ilgili kurumların özelleştirilmemesi gerekmekte ki devlet otoritesini koruyabilsin, bekasını güvenceye alabilsin.
istenmeyen durumlarda;
-Enerji kesilirse,
-iletişim kesilirse,
-En temel besin kaynakları üretilmezse ne olur?
Temel enerji kaynaklarının dağıtımı, kullanımı özelleştireli çok oldu,
iletişim de son nokta ptt'nin elden gitmesi hariç onlarda tamam,
tuz-şeker-un 'dan devlet elini çekeli çok çok oldu ki özelleştirilen fabrikaların (ihracat-ithalata dönüştürülüp) kapısına kilit vurulmuşluğu çoktur.
Önce bunları düşünmek gerekmektedir. Kısaca devletin bekâsını kendi elleri ile satmasının son halkasıdır.
Sırada toprakların satılması var, hepimize hayırlı olsun.