öncelikle şunu söylemek istiyorum ki ruh sağlığı da en az fiziksel sağlık kadar önemli. bu sebeple de gözardı edilmemeli ve psikolojik desteğe başvurma konusu ihmal edilmemelidir.
ancak şunu da belirtmek isterim ki; toplum içerisinde var olan bireylerin hiçbiri için ''psikolojik açıdan tamamen sağlıklı'' diyemeyiz.
çünkü; en basitinden anksiyete semptomları hemen her insanda görülür, yalnızca derece olarak farklılık gösterir. 'x' kişisinin anksiyete seviyesi en küçük olaylar karşısında bile çok yoğunken, 'y' kişisi bu semptomları çok daha ekstrem durumlar karşısında şiddetli yaşıyor olabilir.
Yıkık ne irrite edici bi laf amk. Herkesin dönem dönem iyi ve kötü hissettiği zamanları olur. Mal mısınız böyle kınayarak eleştiriyorsunuz. Belki siz daha beter bir ruh hastası olacaksınız bir gün kim bilir.
Tavsiyeye gelince, bunalımın en büyük nedenlerinden biri diğer insanlar amk. Siklemeyin iyi olursunuz. Bunu başarmak o kadar da zor değil. Az rahat olun, kafaya takacak bir şey yok.
Bedenen yaşanan bazı sorunlar da psikoloji bozabiliyor. Konuyu bu açıdan da ele almakta fayda var. Mesela kronik geniz akıntısı depresyona neden oluyor. Yanlız bu bakış açısının şöyle bir handikapı var o da vay oramda şu var buramda bu var diye diye kaygı bozukluğuna yakalanmak.