Okul bittikten sonra hayatı sallayıvermiş rindane rindane gezip dolaşan ya da öğretmenlik için uğraş verenlerin başına gelmesi mümkün olaydır hayır yani o kadar okul okuyosun bitiriyosun azcık daha dişini sık yüksek lisan yap ondan sonra salla başını al maaşını.
3 psikolog arkadaşım var 3 üde devlete atandı. özelde biraz zor yani bu işler. kapağı at gerisi kolay.
ha onları soruyorsan 3üde cezaevinde psikolog. yani sen bilirsin sonra kafayı yeme de.
Bi ton özel üniversiteden kaynaklanan sorun. Mezunlarda da giderek bir yığılma söz konusu. Popüler bir alan olduğu için her önüne gelenin psikolog olması da ayrı bir konu. Zaten özelde hangi bölümden mezun olduğunuzun bir önemi yok, işletme mezunu dahi klinik master yapabiliyor... sonumuz Hayrola.
çok özür diliyorum ama boğaziçi üniversitesi mezunu nasıl işsiz olabiliyor? Yani internette bir sürü ingilizce bilen eleman ihtiyacı var. Bende 1 senedir işsizim aöf işletme mezunu belki yabancı dilim olsa bu durumda olmazdım. Bir sıkıntı olabilir bu durumda.
gayet de doğru olan önermedir ve bunun ne okuduğunuz okulla ne de başarınızla alakası vardır.
boğaziçi mezunu arkadaşım da işsiz, sütçü imam üniversitesi(mübalağ) mezunu arkadaşım da.
çünkü eleman arayan yok, senede 1-2 kez açıyor bazı yerler. onlar da deneyimli kişileri kapıyor doğal olarak.
yüksek lisans yapmış insanlar bile iş bulamıyorken, yapmamış olanların durumu daha vahim. çünkü artk 2-3 sene önceye göre devlet üniversitelerinde klinik psikoloji programı da nadir açılıyor. e özel okumak da sağlam bütçe istiyor.
ha rehabilitasyon merkezleri var, her yeni mezunun bir hevesle adım attığı sonra arkasına bakmadan kaçtığı(burada detay vermeyeceğim ama sebep iş değil, işverenler). eğer yüksek lisans ücretinizi bile çıkaramayacak maaşlara köle gibi çalışmayı göze alıyor ve seneler boyu sizi geliştirecek(bu meslekle sürekli gelişim çok önemlidir) hiçbir eğitim programına katıl(a)mamayı kabullenebiliyorsanız buyrun hepsi ellerini avuşturup sizi beklemekte.
yine de idealiniz buysa, dünyanın okuması en zevk veren ideallerinden biridir. şu an işsiz sapsız dolansam da bu bölümü okuduğum için hiç pişman olmadım.
okulla değil kişiyle alakalı durumdur yapılmak istenen önceden saptanır ve uygulamaya koyulur. hmm türkiye şartlarında pek hareket alanı rahat olmasa da yurt dışı imkanları kesinlikle yaratılabilir.
yakında tüm bölüm mezunlarına indirgenecek durumdur. neden mi? çünkü üniversite/bölüm/program kontenjanlarındaki artış ile istihdamdaki artış arasında uçurum var. üniversite mezunu olup da kurslara gidenler, deli gibi sınav peşinde koşan bir gençliğimiz oldu. yakında yığılma daha da artacak. her bölüme etkisi olur mu? az çok olur. ama en az etkilenecek sektör sağlık sektörü derim.
çünkü kişi kendinin doktorudur! hele ki fiziksel bir rahatsızlığı yoksa daha da doktorudur. ki ülkemizdeki tüm mental sorunlar bir büyük rakı ile çözülebilir.
oturalım sofraya dertleşelim bi bak kimsede bir şey kalıyor mu?
işsizlerin psikoloji bölümü mezunu olacak kadar kadar statik psikolojik bilgi pratiğini barındırdığından mütevelliten oluşan çift yanlı paradoksun, odipus kompleksiyel yüzleşmekten çekinen yanının yanı sırası kendini gerçekleştiren kehanetli başlıklara gark-ü sema yoluyla açıklama getirmeme durmunun dumurunun dübürü bir haliyattır. neyse geyik-i muhabbeti bir kenara bırakırsak işsizlik çoğu üniversite bölümlerinden mezun olanların temel sorunudur. psikoloji de bunlardan sadece birisi.
olmayan ihtimaldir,psikoloji okuyup işsiz kalıp insan sayısı azdır - bakın yoktur demiyorum,azdır diyorum - ülkemizde,işsiz kalanlar da teklif edilenden daha iyi bir iş düşündüğünden işsiz kalmıştır,bu da normal bir olaydır.
ak parti döneminde artan refah ve gelir seviyesi sayesinde insanlarımızın depresyon illetinden kurtulması ile gerçekleşmiştir. onları da artık yüce devletimiz başka alanlarda istihdam edecek. rehber örtmen olun olm. evet.