bugün

(bkz: lesoleil) mumin kardesinizin her hafta yaptigidir.
sabit soruları vardır daima,

"hiç ölmeyi düşündün mü"
"herkesi suçluyor musun"
"ağlarken ne düşünüyorsun"
vs vs.

hep ama hep.
Çünkü iyi olmak bunu gerektirir. Markete bile daha az gidiyorum lan ben.

Tanım: standart hasta eylemi.
Psikiyatra gidin ama ilaç yazma makinelerine gitmeyin [Psikotik bir rahatsızlığınız varsa herhalükarda bir psikiyatra gitmelisiniz]. Yalandan soru sorup da her depresyona seratonin dayayan kişilerden uzak durun. Mümkünse psikoterapi yapa-bilen bir psikiyatra gidin.
Benim icin sanırım imkansızdır.
"En yakın zamana randevu alıyorum."
(3 yıldır en yakın zamanı bekliyor )
psikologların yardımcı olamadığı ve ilaç yoluyla destek veren kişilerdir. aslında hemen hemen herkesin bir kez de olsa gitmesi gerekir, özellikle uzun yol şoförleri, otobüs sürücüleri. ama ne yazık ki günümüzde bile sadece deli olanların gittiği öngörüsünden dolayı çoğu kişi ihtiyacı olsa bile gitmez gidemez. sonrasında ya kendine ya da çevresindekilere mutlaka bir zararı dokunur.
Yarın ilk kez gideceğimdir.
Aranızda var mı lan okuyan?
Sayın yazarlar varsa lütfen mesaj atın veyahut tecrübenizi paylaşın. Çünkü ben daha önce yaşadığım problemleri bir insanın suratına hiç anlatmadım. Doktora bile muayene olmaya gidip öküz gibi oturup konuşmadan dojtorun reçete yazmasını beklerim.
Birde ağlayarak anlatacağım için (kesin bilgi) konuşamamaktan korkuyorum.
Lütfen yardım edin.
gittim bi kaç soru sordu ilaç yazdı ve gönderdi. ilacı da almaktan vazgeçtim zaten.
Tımarhane daha güzeldir.
gitmeyin bence, paso hap verip uyutuyorlar. benim bir arkadaşım vardı şişerek öldü.
seansına 300 lira verdiğim bana bipolar dediği ama bipolar çıkmadığım yer. haram zıkkım olsun o para.
Ülke olarak aile hekimleri olduğu gibi her ailenin mutlaka bir psikolog veya psikiyatriye ihtiyacı var. sorunlarla boğuşan bir ülkeyiz. daha sağlıklı bir toplum için kaliteli insanlara gitmek gerekiyor. parayı ön planda tutmayan kaliteli psikolog ve psikiyatristlere ihtiyaç var. Devlette doktor bulmak çok zor, buldun sana ayıracak zamanı çok fazla yok; özelde ise fiyatları pahalı. bir dengenin oluşturulması gerekiyor.
(bkz: sıkma canını geçer)

(bkz: kader kısmet evlat dert etme)
yazdığı ilaçları morallendirip gün içinde enerjinizi istediğiniz ölçüde tutuyorsa gidiniz. ya da çok uyku sorunu varsa filan yine gidin. ama bunların dışında artık sigmun freud, Wilhelm Reich gibi psikoterapistler kalmadığından, ve zaten günümüzdekilerin çoğu da terapi öyküleriyle filan ilgilenmediğinden, hafifleme beklentileri ile gitmeyin derim. en fazla herkes aynı deyip şutlarlar yani. duygularınızın farkına varıp, rasyonel ifade edip, size en iyi ilacı yazmasına bakın. yani çok da önemli bir eylem değil, psikolojik yardım almak filan. abd başkanının bile psikolojik danışmanı olduğunu duymuştum. devir güçlü olma devri.
Boğazınız ağırdığı zaman kbb'den randevu aldığınız gibi ruhen ve psikolojik olarak ağrı hissedince de psikiyatri bölümünden randevu almalısınız.
Genelde insanların kafasında psikiyatriste gidenlere "deli" etiketi yapıştırma isteği vardir. Saçma bir düşüncedir insanlar dertlerini sıkıntılarını paylaşmak için gitmektedir.
sadece derdimi anlatmak için gitmek isterim ve parası neyse vermek lazım sonuçta benim derdim de az değil .
Ruhsal bir problemlenden gitmeniz durumunda sizi uyuşturucuya bağlayacak durumdur. Psikoterapiste gidin. Ruh ilaç verilecek bir şey değil.
Henüz gidipte olumlu konuşan birini görmedim. Doktorların da etkisi vardır muhakkak ancak uzun süreli terapiler için uygun bir hastane sistemimiz yok. Randevu sistemi ile çalışan yerlerde danışanlar aylar sonra çağrılıyor, sıra alarak gidilen hastanelerde ise en acele şekilde bir teşhis tedavi yöntemi uygulanıp gönderiliyorlar. Özele gidilse ateş pahası. Size ciddi anlamda iyi gelecek bir psikiyatr veya psikolog bulmak uzun araştırmalar gerektiriyor. Ancak şunu söylemem gerekir ki çoğu danışan bir umut beni iyileştirir diye gitmeyi düşündüğü ruh sağlığı birimlerine aslında önyargılarla geliyor. Yani zaten iyi olmayacağım, konuşup konuşup gönderdi gibi şeyleri sürekli duyuyorum. ilaç gibi somut bir şeyler verilmedikce iyileşeceğine inanmayanlar çok. O yüzden plasebo verilmesini hiç yadırgamıyorum gayet de etkili. Gitmeden önce semptomlarınızı araştırın ancak kesinlikle bir yargıya varmayin çünkü bir teşhis konulabilmesi için etkilerin altı ay ve daha uzun süre tekrar etmesi gerekiyor. Memnun kalmadığınız bir psikiyatr veya psikologtan sonra umutsuzluğa kapılıp bu alanlara küsmeyin. Meslekte çalışan herkes aynı değil. Ayrıca sadece bir defa giderek onlardan mucizeler yaratmalarını beklemeyin en küçük sorunların tedavisi bir aydan başlıyor.Ciddi rahatsızlıkları bir tarafa koyarak şunu söylemek istiyorum, önemli olan şey olayları zihninizde nasıl yorumladığınızdır. sorunların çoğu yanlış değerlendirmeler ve şemalardan kaynaklıdır. Bunu değiştirecek olan sizsiniz psikolog ya da psikiyatr sadece yol göstericidir. Zorla sizi değiştiremezler. Psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde diğerlerinden farklı olarak her iki tarafta aktif hareket etmelidir. Bir tarafın çabası çözüme kavuşturmuyor.
Özelde seans 150 tl olması lazım ona göre. xD
işin ehli biriyle konuşurken x kişinin seansının 600 TL olduğunu öğrendim. Ayda birkaç kez tekrar ettiğini düşünürsek en az 1200, 1800 lirayı vermeniz gerekir.

Bunun saati 100, 150, 200 TL olanları da var. Devlet hastanesine giderseniz daha ucuza ancak daha kısa sürede bir hizmet alırsınız.

Üniversite hastanelerinde çok kaliteli insanlar var. Ancak onlara ulaşmak çok zor. Özellikle çocuk psikiyatrisi konusunda.

Toplum olarak boşalmamız gereken konular var. Nasıl ki kışın millet salya sümük hasta olduğunda hastaneye koşuyorsa yaşam konusunda da bu alanda daha ulaşılabilir olmak gerekiyor.

Her gün trafikte insanlar boğaz boğaza, basit nedenlerden dolayı cinayetler işleniyor, okullarda zorbalık hat safhada, bir çocuğa istismar olduğunda, kaçırıldığında, öldürüldüğünde ayağa kalkıyoruz, kadına şiddet yaşandığında farkına varıyoruz.

Türkiye'de birçok konu sonuç odaklı. Her şey olduktan sonra çözüm üretilmeye çalışılıyor. iş kazalarından sonra önlem alınması gerektiği belirtiliyor. Öncesinde tedbirler hep sonradan gündeme geliyor.

Onun için de çocuk, genç, ergen, yetişkin, kadın, yaşlı her kesimden insanın rahatlıkla gidebileceği yerler olsun ki daha mutlu bir dünyada yaşamak için umudumuz olsun.

Tanım: daha ulaşılabilir ve ucuz olduklarında, havalarından yanlarına yaklaşılabildiğinde insanlar daha rahat gideceklerdir.
gitmeyin. o psikiyatrım diye gecinenlerin alayı deli. evet.
Ben de gitmistim bir kere bana da bildigim seyleri söyledi. Bir de hap verdi. Bir kere içtim icim icime sığmadı. Sonra biraktim. Bir arkadasim gitti ona da hap vermis. Iyice kafasi gitti. En dogrusu kendi kendinizin doktoru olun.
bir süre gittim fakat psikiyatrist doktorumun eğer devamlı gelmezsen durumunu ailene bildirmem gerekiyor demesiyle bıraktım. aileme falan da söylemedi, sünnetçi korkusuydu sanırım. güven önemli.
türkiye'deki psikiyatristler zerre dinlemiyor sürekli ilaç dayıyor. o yüzden psikologdan şaşmayın.

not: ilaç kullanmayı gerektirecek ağır rahatsızlığı olanlar hariç.
güncel Önemli Başlıklar