psikiyatrik hastalıkların esas sebebi

    4.
  1. OKB gibi hastalıkların sebebi dinen " nefs "tir. Takıntıyı yenmek için kendinizi 3. gözden izlemeniz yeterli olabiliyor, ya da nefsinizin eleştirilerini kaale almayarak bir çözüm üretebilirsiniz.

    Nöropsikiyatrinin yaptığı bilimsel tezlere göre, bağırsaklarda 2. bir beynimiz var... Serotonin hormonunun bir çoğu da bağırsaklardan geçiyor, bu da depresyon hatta şizofreniyi tetikleyen hormon.
    Hatta bir bilimadamlarının bir teoirisine göre, bağırsaklardan oluşan bir hastalıktır şizofreni.
    Serotonin hormonu da yanlış hatırlamıyorsam beyinden daha çok bağırsaklarda bulunur.
    21 ...
  2. 2.
  3. Kesinlikle korku, stres birde geçen yıl öğrendiğim bir durum var annede böyle bir durum varsa çocuğa geçiyor çocuk iç dünyasını anneden dış dünyaya karşı davranışlarını genelde babadan alıyormuş davranış olarak onunla alakalı bir durumda olabiliyor.
    18 ...
  4. 97.
  5. pekçok sebebi vardır ve herkes için değişiklik gösterecektir. ama en sık olanlarda aklıma gelenler, kalıtsallık. ailede ve yakın akrabalar içinde bir psikiyatrik hastalığın bulunması.
    bir diğeri, flexibility dediğimiz esneyebilme yeteneği. olaylara, durumlara katı bir bakış açısıyla yaklaşmak psikopatoloji ile ilişkili bulunmuştur.
    bağlanma stilleri özellikle spesifik psikiyatrik hastalıklarla ilişkili olduğu görülür. örneğin çocukken anne ve/veya baba kaybı, annenin olması ama ihtiyaçlarımızı karşılamaması, bize güvenli bir yer sağlanmaması, şiddet görmemiz gibi ebeveynlerimize güvenli bağlanmamızı önleyen unsurların çocukken hayatımızda bulunması.
    kısa süreli ve yoğun stres kaynakları yerine, uzun süreli stres kaynaklarına maruz kalmak. örneğin yakın çevremizden birinin ağır bir kronik hastalığının olması, uzun süreli stres kaynaklarından biri sayılabilir.
    gibi gider. 20'li yaşlarda ortaya çıkan psikiyatrik hastalıklarının çoğunluğunun genetik yatkınlığı olduğu gözlemlenebilir. yani biri 22 yaşında bipolar olmuş, annesinden dolayı hep demek pek doğru değildir. kalıtsal olarak almıştır onu.

    bu başlığa eklemek istediğim en önemli şey, uzun süreler boyunca neye nasıl yatkınlığım var, sebepleri neler olabilir diye sorguladım. cevaplarımı buldum, bulunca bir işe yaramadı. kendime kaygılı bağlanmış bir çocuğum ben, annem beni dövmüş küçükken çünkü demenin bir yararı olmadı. ee öyleysen tamam. şimdi ne olacak? şuanki özelliklerin neler ve onları nasıl ileriye taşıyabilirsin? sorusuna geldiğimde terapiyi buldum.

    psikolojik sağlık pekçok şeyin temelidir aslında. kendinizi bu alanda daima bakıma götürün, herkesin yatkınlıkları geninde taşıdığı şeyler hayat şartları çok çeşitli. bunu kabul edip terapiye 1-2 kere gitmelikten daha çok hayat boyu devam etmek, bizi en çok koruyacak şeylerden biri.
    13 ...
  6. 65.
  7. ilaç şirketleri...
    Bence genetik miras dışındaki hastalıkların %50'ye yakını, iyileşeyim diyerek alınan ilaçların vücudun başka yerlerine hasar vermesi sebebiyledir. Verilen hasarı onarmak için de mecburen yine ilaç alınır ve kısır döngüye girilir.
    10 ...
  8. 12.
  9. Genetik
    Travmatik
    Çevresel
    Veyahut karizmatik sanılması.

    En kötüsü dördüncü sıradakidir.
    Sapasağlam kafaya sahip insanların sırf hava atmak için yalan yanlış şeyler anlatarak ilaç alması ile bunu gerçekten yaşayan insanların onlar yüzünden eleştirilmesi çok kalp kırıcıdır.
    9 ...
  10. 61.
  11. Hasta eden birinin olması. Ve tedaviye hasta edenin değil hasta olanın gitmesi.
    10 ...
  12. 18.
  13. 17.
  14. Biz kendi içimizde binlerce kırıklık yaşayıp o kırıkların bizi kesmediğine inanarak sağlam kalıyoruz.

    Oysa onlar gerçekle yüzleşip kırıkları alıp vücutlarında başka yerlerini de kesiyorlar. Tek fark bu..
    8 ...
  15. 3.
  16. Genetik yok sayılamaz ama çevresesel faktör sosyal yaşam çok daha baskın bence. Basit düşünürsek insan yalnızlıktan neden korkar? Birçok cevabı var. yani diğer insanlarla olan ilişkiler yaşam şekli büyük oranda etkiler. Ek olarak intrapsişik çatışmada etkili egi id çatışması. Yani iç dünya ile dış dünyayı dengeleyememe durumu basit gibi görünen ama karmaşık yapıda görünen varlıklarız.
    11 ...
  17. 16.
  18. Çocukluk döneminde yaşanan travmalar.güven ve sevgi eksikliği.
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük