protein tozu ve vücut geliştirme

entry10 galeri0
    1.
  1. Vücut geliştirme işine gönül vermiş ya da bu işe yeni başlayan arkadaşların duyduğu bir kavramdır protein tozu. Peki vücut geliştirmek için protein tozu gerekli midir? Vücut geliştirmeye yeni başlayanlar için ilk 3-4 haftalık sürede protein desteği almaları kas gelişimlerine yardımcı olmaktadır. Fakat sonrasında alınan protein desteklerinin kas gelişimine katkısı olmadığı yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir. Daha sonraki kas gelişimleri yapılan sporla alakalıdır.
    Protein tozunun aksine vücut geliştirme işi ile uğraşanlar karbonhidrat ağırlıklı beslenmelidirler. Bunun nedeni vücudun asıl enerji kaynağının karbonhidrat olması ve spor yaparken bu karbonhidrat depolarının boşalmasıdır. Karbonhidratlar basit(çay şekeri, marmelat, bal gibi) ve bileşik karbonhidratlar (ekmek, makarna, pirinç gibi) olmak üzere ikiye ayrılır. Sporcular bileşik karbonhidratları tercih etmelidirler. Spordan 2 saat önce karbonhidrat ağırılıklı beslenilmeli ve spordan sonra mümkün olduğunca erken eksilen karbonhidrat depoları doldurulmalıdır(en geç 2 saat içinde). Bu vücudun kendisini yenilemesi için çok önemlidir.
    Aşırı protein takviyesi alınması böbrek ve karaciğere zarar verir. Bu protein artıklarının atılması için vücuttan su ve kalsiyum da atılır. Bu dehidratasyona ve kemiklerin güçsüzleşmesine neden olur.
    9 ...
  2. 2.
  3. arasında doğru orantı olan olay. protein tozu kullanımın tavsiye edilmesinin sebebi karbonhidrata oranla kana daha hızlı karışmasıdır (yaklaşık 5-10 dakika). ayrıca kas gelişiminde proteinin etkili olması alınan kilonun kas kütlesine çevrilmesini sağlar. sporla birlikte kilo artışında problem yaşanıyorsa destek olarak alınabilir. protein tozsuz vücut geliştirme olmaz diye düşünülmemelidir.
    1 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. 5.
  7. çok iyi, çok sıkı ve sürekli çalışamayacak kişiler protein almayı aklından bile geçirmesinler. sporu bıraktıktan sonra feci halde hayal kırıklığı yaşamaları kaçınılmazdır.
    3 ...
  8. 6.
  9. yakından alakalıdır. lakin protein tozunu sihirli bir iksir sanıp, içer içmez kas kütlesi artışı olacağı gafletine düşmek yanlıştır. yeteri kadar antrenman yapmazsan istediğin kadar protein tozu al, her fazlalık madde gibi yağa dönüşecektir... yapılan araştırmalarda günlük protein ihtiyacından fazla protein alımının kas gelişimine hiçbir etkisinin olmadığı kanıtlandı. profesyonel vücut geliştirme sporcusu olmayanların protein tozu kullanmasını gereksiz buluyorum. uzman bir antrenöre* profesyonel bir kişisel egzersiz programı hazırlatarak çok daha sağlıklı yaşayıp, çok daha fit görünebilirsiniz.
    0 ...
  10. 7.
  11. Bir de beyin geliştiriciler denense. Aklın kastan daha çekici olduğu fark edilse mesela.
    4 ...
  12. 8.
  13. spor yapan insanın diğer insanlara göre protein ve karbonhidrat gereksinimi daha fazladır.
    layık olanı ise her birinin doğal yollardan alınmasıdır. bir şeyleri abartıp da bir şeyler olmak adına protein tozları ,seratonin maddesi içeren haplar , iğneler alındığı vakit yapay hormonal takviyelerle ,hormonların dengesini bozarak , seks gücünün azalmasından ölüme kadar bir çok sorunla karşılaşılması kaçınılmazdır. şampiyonmu olacaksın kardeşim ? normal şartlar da yapılan bilinçli doğal beslenme vücut ve kas yapısı için her zaman daha güzel ve yapay şişirilmiş bir vücuttan daha estetiktir. bu böyle biline.
    2 ...
  14. 9.
  15. toz kullanılırsa 3 aylık kası 1 ayda yapacağını sananların ve toz bunlar zararlı diyenlerin protein tozundan uzak durması gerekir.

    protein tozu denilen şey peynir altı suyunun toz haline getirmiş halidir, içeriği kimyasaldır* fakat belçika isveç gibi yerlerde üretilenler çok sıkı denetim altındadır, bugün yediğiniz besinlerin bile* organik olmadığını düşünürsek kimyasal olması doğaldır ki sade biçimde kesinlikle iğrenç bir tadı vardır.

    bir diğer sorunsa kullananların kendini 1 ay içinde şişmesini beklemesidir böylelerinin amacı 3 ay salona giderim yazın kızlara hava atarımdır, protein tozlarınında pazarlama şekli budur ürünümü kullanırsan 1 ayda baklavalar kaslar hazır.

    son olarak protein tozları ameliyat sonrası hastaların besin ihtiyaçlarına destek için kullanılır.*
    steroidle karıştırmayın steroid hormondur hayatınızı kaydırır ve vücudda su tutup 1 ayda hayvan gibi görünmenizi kullanmayı bırakınca balon gibi sönmenizi sağlar.

    not: protein tozu hiç kullanmadım gainer kullandım aynı mantık biri protein biri karbonhidrat.

    not2: türkiye'de yapılan ve paketlenen* hiç bir ürünü almayın aspartam gibi maddeler kullanılmakda ve yarısı nişasta.
    1 ...
  16. 10.
  17. marketing payı cok büyüktür, ancak esasen sürekli yemek yiyemeyen tipler için ideal bir şeydir protein tozu. öncelikle protein, öyle tozla ya da yemekle alınacak miktar ile böbreğe vb. zarar vermez. ancak böbreğinde sorun olan bir kişinin yüksek protein dietlerinden uzak durması gerekir, bu ikisi aynı şey değil.

    steroid takviyesi olmadan, başka bir deyişle doğal vücut geliştirme ile uğraşanlar ise protein tozu almak zorunda değildir, zira zaten gelişimleri limitli olduğu için, bu gelişimi doğal besinlerden almaları en doğrusudur.

    ancak vücut geliştirmenin özellikle bulking fazında, nitrojen dengesini saglam tutmak icin 2-3 saatte bir proteinli bir şeyler yemek gerekiyor. ancak dediğim gibi, bu işi zevk için yapan bir insan günde 3 -4 öğün adam gibi yiyerekte epey sağlam kas kütlesi elde edebilir. (genetik faktörlere girmiyorum)

    karbonhidrat ise, yine vücutcuların sevdiği bir şeydir. özellikle yüksek glisemiks indeksli şeyler, zira bunlar insülini arttırır, ve insülin de anabolik bir hormondur. ancak cogu yine bu işi "bulking" fazında yaparlar, cutting fazında insülinin fazla salgılanması pek avantajlı bir durum değildir.

    idmandan 1-1.5 saat once yenme nedeni, idman sırasında insülin in aktif olması ve vucudun katabolik bir duruma girmemesi içindir (zira spor katabolik, yani yıkıcıdır, yapıcı değil)

    spordan sonra ise, kasların içerisinde glikojen olarak depolanmıs şeker bittiği için (spor sırasında), insülin salgılanması istenir ki, bu insülin gerekli besinleri kaslara götürsün.

    dipnot: normalde insülin yine besinleri vücuda taşır, ancak kaslardaki şeker depoları tam olduğu için kas bunları istemez, dolayısıyla yağ olarak depolanır.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük