(bkz: yüz körlüğü)
Bu hastalığa sahip kişiler, kalabalıktan ve yabancılarla bir araya gelmekten hoşlanmazlar, göz temasından kaçınırlar. Çünkü bu hastalık onlara herkesi yabancı yapmıştır, saçlarını farklı toplasa annelerini bile tanımayabilirler ve korkarlar. insanların tanınmadıkları için gösterdikleri tepkiler de işin tuzu biberi olur ve bu insanlar gittikçe asosyalleşmeye başlarlar. Bu sebeplerle bu kişilere çoğu zaman yanlışlıkla otizm teşhisi konur, oysa sadece prosopagnosia hastasıdırlar.
Bu tür bir rahatsızlığı olan insanlar tanıyamadıkları insanları veya objeleri rahatlıkla kavrayabilmek için parfümlerini koklama, saç şekillerini veya duruşlarını inceleme gibi bazı yollara başvururlar.
Yüzleri tanıyamama durumudur. Bir tür hastalıkdan ziyade bazen bozukluk olarak yaklaşılması gerekir. Bu kişiler hiç kimseyi tanıyamaz diye bir kaide yok.
Önünüzden gelen arkadaşınızın kıyafetlerine, yürüyüşüne, saçına, sesine, kıvrımlarına, beline, bacaklarına göre de onu tanıyabilirsiniz sonuçta.
Çok komik bir şekilde " Galaktoz" 'un prosopagnoziyi azalttığına/yok ettiğine dair bulgular var.
Aynı makalede ileri seviye dehb- prosopagnozi ilişkisi de bir nebze açıklanmıştır.
Bu kişiler sizin göz renginizi, dudak dolgunluğunuzu, sivilceli veya çilli olup olmadığınızı bilebilir. Sadece genel olarak yüzleri tanımakta mental bir sıkıntı çekilmektedir.