bir yanlış bilgilendirme var çoğu yazar arkadaşta, syntax yani dilde uymanız gereken yazım kuralları her dil için farklı olabilir ve python denilen dilde ise bu bir hayli esnektir, noktalı virgül koymanız gerekmez yani syntax öğrenmek için python öğrenmek iyidir demek yanlış bir argümandır. python öğrenirseniz o dilin syntaxını öğrenirsiniz sadece.
Problem çözüm mantığı önemlidir. Öncelikle problem çözümü öğrenilmeli. Zaten alıştığın zaman günlük hayatta dahi bu mantığı kullanıyorsun.* bunun akabinde programlamaya geçildiği anda da bu mantığı küçük veya büyük bütün sorunlarda kullanmak şart.
Bana soracak olursan da web şu an desktoptan bir adım ileride. Algoritma öğreniminin ardından c gibi bir dille temel klişe problemler/algoritmalar/veri yapıları programlanmalı, ardından da ihtiyaca göre bir dille programlamaya başlamalı. Web için html, css, javascript şart. Bunların dışında php yazması biraz meşakkatli olsa da topluluğu oldukça geniş bir dil. Yönelmesi mantıklı olur gibi geliyor.
ben c ile başladım, hala c deyim, algoritmalara sonradan geçtim, algoritlamalarla başlayıp c ile devam et derim. c diğerlerine göre daha basit bir dil. öğrenmek çok zaman almaz. sıradaki hedefim java, ama bunun için 5 6 ayım var en az.
internet odaklı yazılım geliştirme düşünüyorsanız eninde sonunda javascript öğrenmek durumundasınız. hem sunucu hem de tarayıcı tarafında kullanabilirsiniz.
pyhton veya php temel anlamda syntax öğreniminde başlangıç için güzel olabilir.
Yola ne kadar hevesle çıkılırsa çıkılsın gerçek bir iş gelmeden, müşterinin anlamsız talepleriyle karşılaşıp çözüm üretmeye başlamadan asla öğrenilemeyecek olan durumdur. Yani şartların sizi zorlaması gerekiyor. Haa yoksa kabalcıdan alırsın 1-2 kalın kitap, youtube tutorialı açar 5 yıl boyunca resim upload edebiliyorum, bak hesap makinesi yaptım diye goygoylarsın kendini.
Bir de phpyi web sitesi yapayım, panel vs yaparım diye öğrenecekseniz hiç başlamayın, bıkıp wordpress batağına saplanmanız 1 haftadan daha fazla sürmeyecektir.
algoritmadan başlanmalıdır. nedir, nasıl kurgulanır öğrendikten sonra bir yazılım diline geçilmelidir. okulda öğretilen de bu şekildedir. önce basit akış diyagramları ile basit görevleri sona götürmeye çalışırsınız. bu size bilgisayar gibi düşünmeyi öğretir. sonra hangi dili öğrenmeye karar verirseniz verin <ben C öğrenerek başladım sonra java gibi nesnel dillere yöneldim, ve önce c ile başlamanın mantıklı olacağını düşünüyorum yeni başlayanların> algoritma bildikten sonra o dili doğru bir şekilde kullanabilir ve istediğiniz uygulamayı geliştirebilirsiniz.
not: tabi ki dil seçiminde ne yapmak istediğinizin çok büyük bir önemi de var. front-end mi çalışacaksınız, back-end mi sonra hangi platform, mobil mi web mi masaüstü mü hepsinin uzmanlıkları farklı. bunlara gelmeden önce ama kesinlikle algoritma öğrenmelisiniz.
not2: ha birde matematik bilmeden program yazmaya çalışmak, motor nedir bilmeden araba yapmaya benzer haberiniz ola.