her sene tam bu sıralar artan, üniversitelilerin ingilizce öss sınavı olarak isimlendireceğim, çalışılmazsa zor, daha çok anlama dayalı ve çok fazla kelime ezberi gereken ve bir kaç kendi usulu taktiği bulunan sınav.
itü proficiency den 29 alanların ilk oturumu geçse dahi ikinci oturumda kalacakları sınavdır. o yüzden şans olsa da şansın bir önemi yoktur bilmedikten sonra.
itü proficiency için 6 aydır çalışmama rağmen her zaman ilk sınavdan 29 almam sayesinde, ulan bir insanda 1 puanlık şans olmaz mı hiç dedirten ingilizce sınavı.
itü de yapılanından 2.kez kaldığım sınavdır. sanılanın aksine kolay falan değildir. özellikle benim gibi ilk okulda ve lisede ingilizce görmediyseniz vay halinize.
8 haziran 2012 günü 10.00 ile 14.20 saatleri arasında boğaziçi üniversitesi'nde yapılacak olan sınavdır. 4 saat 20 dakika ne lan? olm şunu azıcık konsantre hale getiremediniz gitti ha.
6 haziran 2012 10:00'da uludağ üniversitesi'nde yapılacak olan; mide bulantısı yapmaktadır, ara ara da karın ağrısı. geçemediğin taktirde bir sene daha aynı hazırlık sınıfını okuyacak olman koyar en çok da.** lütfen yaaa!
bazen ciddi haksızlıklara sebebiyet veren sınav.
örneğin 2008 yılında marmara üniversitesi'nde sosyoloji ve mütercim-tercümanlık kazanan öğrencilere aynı ingilizce sınav uygulandı; sosyoloji bölümü kalırken biz 100 üzerinden 95 ve civarı puanlar ile hazırlığı atladık. Tamam hacı, süper bir şey bizim geçmemiz de yazık sosyoloji okuyan arkadaşlara.