profesör ve dahiler ateist olur

entry53 galeri0
    52.
  1. Çünkü dahiler araştırmayı be sorgulamayı severler. Ve sonunda Çoğunlukla doğru yolu bulurlar.
    1 ...
  2. 51.
  3. 50.
  4. dini sorgulama agnostiğe ordanda ateistliğe zıplarsın geniş eylemli olaydır dinde mantık arama çabaları denilebilir.sıkıntılı süreçtir bilirim.
    1 ...
  5. 49.
  6. 48.
  7. genelde insandan üstün varlık olmayacağını düşündükleri için ateist olan insanlar.
    çok zeki olduklarından dolayı bu zekanın üzerine geçecek birşey olmadığını düşünürler.
    (yakın kişilerden edindiğim izlenimlerdir)
    0 ...
  8. 47.
  9. harbiden neden öyle olurlar? düşünmekten beyinleri sulanıyor demek.belki de doğru yol odur ha?
    0 ...
  10. 46.
  11. profesör ve dahiler ateist olmaz ancak dinlerden uzaklaşırlar. evrenin mutlaka bir oluşum sebebi olmak zorundadır işte evreni oluşturan sebep veya evreni oluşturan güç tanrıdır.

    Tanrı insanla ilgilenir veya ilgilenmez "bence ilgilenmez" orası bizi ilgilendirmez. ancak bir tanrı vardır.

    eğer bahsedilen profesörler ve dahi olarak geçinen veya bilinen insanlar düşünecek zekaya değilde ezberleyecek hafızaya sahiplerse "profesörler ve dahiler ateist olur" diyebiliriz. Çünkü ancak bildikleri, yani kendilerine öğretilenler ile karar verebileceklerdir.

    gerçekte dahiler ve zeki insanlar ateist değildir ancak dinlere inanmazlar.
    2 ...
  12. 45.
  13. 44.
  14. materyalizmi bu gruptan insanlar daha çok araştırdığı için karşılaşılan muhtemel sonuçtur.
    0 ...
  15. 43.
  16. '' bütün dünya allah' ı inkâr etse bir mikrobun hayatı o' nu bana ispata kâfidir ''...

    (bkz: louis pasteur)
    1 ...
  17. 42.
  18. 41.
  19. 40.
  20. müslüman bilim adamlarını geçtim;

    (bkz: albert einstein)*
    0 ...
  21. 39.
  22. yalan yanlış önerme. sen şimdi tutup türkiye'deki profesörleri alırsan bir kısmı, özellikle yeni olanlar, dincidir muhtemelen. dikkat dindar demedim dinci. gerçek anlamda profesörleri alırsan onlar da her an her şey çıkabilirler. yani dindarı da var illa ki, ateisti de var.

    amma velakin şahsi görüşümce çoğu agnostiktir. zira bilim ancak dinden ayrı tutulursa gelişebilecek şeydir ki ateizmi benimsemek için bile bir miktar din/inanç gereklidir. ama agnostik adam öyle mi? "bilmiyorum, varsa vardır yoksa yoktur naapıyım?" der çıkar işin içinden.

    ha adamın dini seni mi, yoksa beni mi gerdi?
    1 ...
  23. 38.
  24. muhtemelen çakma dahi ve aşırma tezle prof olan, 12 eylül de bir gece de kitapsız!!( kitap yazmadan, makale yazmadan) prof olan zat ı muhteremler için gecerli olabilecek kanıdır.

    hırsızdan rektör yaparsan o da, tek icraat başörtüsünü yasakcılıgı ile, faşist kampüs uygulamaları ile tek icraat olarak yıllarını geçirir, bilimle alakası olmayan adam, bilimle ilgili ne yapabilir anlamadıgı konu, ona faşistlik soracaksın, chp ye odun tasıyacak, üniversiteler arası kurul başkanlıgı yapacak, ordan atılınca gelip chp ye büyükşehir belediye başkan adayı olacak, bir prof un belediye başkanı oldugu tek ülke türkiyedir herhalde, milyonlarca dolara mal olan egitimin sonunda gelip belediye başkanı olan tek ülke. çünkü yapacakları ,yaptıkları bir arastırma geliştirme bir bilimsel faaliyet yok adamların, alışmadık götte don durmaz hesabı.

    dumur detayı,konu ile ilgili: bir gün bir konferansa gitmiştim, müzik prof u mustafa erdogan sür at efendinin. adam konuya bir girdi evren şöyle iyi adam, demirla böyle mübarek, 12 eylül ün kurtlar konseyi gibi kaliteli yönetim hiç olmamış, siyasetciler şöyle kalitesizmiş falan falan, adam vakitte yazdıgı için demokrat yazılarından dolayı bir muhabbetimizde var adam. her ettigi lafta dumur katsayımız ikiye katlanıyor, adam lafı sonunda getirdi,
    proflugu 12 eylülde kurtlar konseyinin kararı ile almış ve bir müzik merkezi kurdurulmuş bunun emrine, şahinkaya bunun nagmelerini çok sevdigi için.

    müzik çalışmalarının son ve epey zamandır ugrastıgı hazar türklerinin müzik mirası konusunun sponsoru israil hükümeti imiş, bu onları kullandıgını ima ediyor ama bizim bilgimiz ve kendi ikrarı (soru üzerine),hazar türkleri denilen devletin musevi oldugu gerçegi. daha daha sonra ögrendigimize göre (karakutu com dan) zat ı muhterem dr.abba vite ymiş.

    aslında çogu ateist degil, kripto, gelip dayandıgımız gerçek hep aynı dumur detayı aslında.
    0 ...
  25. 37.
  26. dini dogmalara inanan adam dogmaların dışına çıkamaz.haliyle hayatı sorgulayamaz. pozitif bilim ise hiç bir yere bağlı kalmadan direk sorgulamaktır.
    bu yüzden dindar adamdan bilim adamı olmaz.

    pozitif bilimlere inanan adam, fizik kanunlarının kabul etmediği hiç bir şeyi tanımaz.
    bilimde mucize diye şey yoktur. örneğin göğe yükselmeyi bilim kabul etmez. çünkü yer çekimi kanunu vardır.
    0 ...
  27. 36.
  28. -bu çiçek nasıl oluyor da güneşe dönüyor kendiliğinden, araştırmalıyız?
    -allah'ın işine karışma.
    -ben zaten ataistim.
    -tobe tobe.

    yukarıdaki saçma diyalogdan da anlaşılacağı gibi sorun, cahillik sorunudur. gerçek dinin ilmi emrettiği gerçeği ve ona engel olamdığı, önünü kesmediği gerçeği göz ardı edilemez.
    bilim adamları mantık yürütürken din olgusunu olayın dışında bırakmak zorundadırlar hepsi bu. allahın işi derse bilim yapamaz.
    ama sonuç itibarı ile bilimadamları ataistir ya da olmalıdır ya da olacaklar gibi saçma sapan tezler ortaya atmak ahlak kurallarına aykırıdır.

    düşündükten sonra edit: hatta iftiradır.
    2 ...
  29. 35.
  30. elbette saçma bir önerme. bilim adamları arasında ateistlerin oranı daha yüksektir; ancak dahi veya profesor olmak fabrikadan default olarak ateist çıkmak anlamına gelmiyor tabii ki de. ama bu saçma önerme üzerinden el altından ateistlere giydirilmesi, akılsız ilan edilmeleri de garip geldi bana. ayrıca bilimsel yöntem öğrenildiğinde beraberinde bilimsel birikim de öğrenilmelidir. bilimsel sonuçlara körü körüne bağlı olmak yanlıştır, zaten modern bilimsel yöntemin de içerisinde mevcut olan şüphecilik buna izin vermez. bu önermeyi söylemekle itham edilen grup kimlerdir bilemiyorum ama hiçbir ciddi bilim adamı veya bilimle ilgisi arkadaş ortamında atıp tutmanın ötesine geçmiş kişi darwin'in yahut bir başkasının dediklerini kutsal söz belleyip ezberlemiyor.

    bilimin hali hazırda bulunan teorilerini şüpheci olacam diye reddetmek de anlamsızdır. bilimsel yöntem kullanarak bu teorileri çürütebilenlerin makalelerini önümüzdeki aylarda nature'da görmek nasip olur inşallah. ayrıyeten mendelin çalışmalarının, james watson ve francis crick'in(ki kendileri kardeş değildir, uygur kardeşlerle karıştırıyor olmayalım sakın) dna sarmal yapısını keşfinin evrim teorisini nasıl çürüttüğünü de çok merak ediyorum doğrusu. bu konuda aydınlatılırsam çok sevineceğim.

    ayrıca bu konuda örnek verilen dahi bilim adamlarının da genellikle panteist bir tanrı inancına sahip olduklarını da söylemem lazım.
    0 ...
  31. 34.
  32. profesor ve dahiler populasyonundaki ateist olma oranin diger populasyonlardan daha yuksek oldugunun du$unulmesi neticesinde $ekillenmi$ bir genelleme olsa gerek.

    kendini az da olsa bilime adami$, bilgisayar, quantum, mekanik, matematik genel olarak pozitif bilimlerle ilgilenen insanlarin inanc konusunda daha problemli olduklari gozlenebilir bir olgu.genel olarak kanitlayamadigi $eye inanmama ve anar$izm soslu bilimsel ba$kaldiri$lar bu ki$ilerdeki ortak payda ve son zamanlarda giderek inancli insanlari kendi cephelerine cekmeye cali$tiklari da gozlenebiliyor.bu ki$ilerin ilgi alanlari ve sosyo/ekonomik durumlari dolayisiyla iq seviyelerininn normalin ustunde oldugu yadsinamaz bir gercek (profesor ve yukardaki ilgi alanlarina sahip olanlar) normal insanin 100'se bu ki$ilerin 120 - 140 olmasi mumkun.

    onceden de dedigim gibi, bu ki$ilerde bilimsel verilerle kanitlayamadigina inanma ve yuksek zekanin getirdigi farkli olma sendromu goruluyor.lakin bu ba$ligin acilmasindaki hatali husus dahilerin inancsizligi ile ilgili olan kismi cunku zeka seviyesi 140'dan yuksege ilerledice artan bir dindarlik soz konusudur.cunku yaraticilik/hayalgucune sahip dahi ki$iler tanri'nin varligindan net olarak haberdardir 0 ve 1 sayilari bile onlar icin cok $ey ifade eder.newton hayatinin son yillainda kendini klisiye kapami$tir, einstein a$iri dindardir, adinin hatirlayamadigim bir bilimadami ise bir kilisede ya$ami$ ve hayatinin son yillarinda delirmi$tir.

    sonucta benim vardigim du$unce dahilerin normal insanin basit tanri anlayi$i yerine yuksek zekanin getirdigi bilinc sayesinde tanri'yi anladiklari ona inandiklari sirlarinin cozmeye cali$tiklarini bir kisminin cozemeyince delirdigini goruyoruz.cunku bizzat tanri sozunde bize kendisini tam olarak anlamamiz ve cozmemiz icin gerekli bilinci vermedigini soylemi$tir.

    ayrica tabii ki ateist olan pek cok dahi vardir ama en buyukler a$iri dindardir bunu unutmamak gerekir.cok fazla laf salatasi yaptigimi farkediyor ve dahilerin ateist olma oraninin daha du$uk oldugunu soyleyerek huzurlarinizdan cekiliyorum.
    0 ...
  33. 33.
  34. (bkz: dahiyane buluş)
    ve ayrıca
    (bkz: dahi adam)
    örnek tümcede kullanacak olursak
    dahiyane buluş yapan dahi adam gördüm

    ek:
    söz konusu başlık profesör ve dahi adamlar ateist olur şeklinde olsa dahi anlatım bozukluğu içinde ne yazık ki debelenmektedir keza ve bağlacını atıp cümleyi ikiye ayırınca "profesör adamlar ateist olur. dahi adamlar ateist olur" şekline bürünmektedir ki ilk cümle sarhoş sayıklaması sayılabilir ancak. lakin bir ler çoğul eki bizi bu değişik durumdan kurtarabilecektir şöyleki:
    profesörler ve dahi adamlar ateist olur.

    son olarak
    (bkz: kitap okumayanlar ve bu alışkanlığa sahip olmayanlar anadillerinde sıçarlar)
    1 ...
  35. 32.
  36. ateist olanların geliştirdiği bir tutumdur. peki ya bu başlığı okuduktan sonra 'ateist neydi acaba olsam mı' diye düşünenlere ne demeli.
    0 ...
  37. 31.
  38. tek bir hayvan vardır ki allahı tanımaz

    (bkz: turtle without god)

    bir de şunu eklemek geldi içimden ;

    (bkz: düşen bir uçakta ateist bir pilot olmaz)
    1 ...
  39. 30.
  40. aksini idda eden her insana bir misyon kazandırması gereken önermedir.
    dahiyane bir şeyler yapmak için içinizde bir dahi olması gerekmez, düşünün yeter.
    ben deniyorum.
    0 ...
  41. 29.
  42. profesorler kendilerini ateist olarak adlandırmazlar. fakat bir görüşe bağlı kalmamak ve sürekli tezlerini yenilemek zorunda oldukları icin inandıkları yonunde hareket değil de buldukları dahilinde hareket ederler.

    yani bu sekil ateizmi sadece dini açıdan yorumlamamak gerekir. bilime at gözlükleri ile bakmayan bir profesör bütün tezlere ve fikirlere eşit uzaklıkta olmali, aksiyomlara dahi süphe ile bakmalıdır.

    kısacası, ateizmin sadece inanmamak olduğunu düşünürsek bu durum bilim adamları için pek de kötü olmayan bir durumdur.
    0 ...
  43. 28.
© 2025 uludağ sözlük