ela saygin'ın kırmızı elbise içinde, gögüsleri destekli, jartiyer giymiş, durmadan kıçını sallayarak sağa sola embesil hareketlerle sevimli olmaya çalışan kişinin içinde bulunduğu yarışma. hayır şarkı söyleyeceksin niye götünü başını açarsın be kadın ya da neden kendini aptal gibi göstermek için uğraşırsın anlamış değilim.
Dün gece AB'de 16. toplamda 50. olan program, o kadar iyi seslerin bu dereceyi hakketiğini düşünmüyorum. Türkiye'de hiç mi kaliteli iş yapılamayacak, bir an önce rayting sistemi değişmeli ya da biz kendimize başka ülke bulalım ?
gerek ses rengi, gerekse okuduğu şarkıda yıldızlaşması ile birinci olması gereken seçil akmirza 13. olmuştur. Türk halkı da bu kadar kulaksız değildir heralde. Ayrıca kıçını sallayan bayan ela saygındır.
şimdi biz ne yapacağız oya yüklencez, onlar da para kazancak. hadi canım.
az önce kanal değiştirirken bir kaç saniye gecikmeyle "ama osmaaan beeeeeyyy" diyerek kıçını sallayan, ekranda "bu ne ya" diye kalakalmışken adının ela olduğunu öğrendiğim bir yarışmacıyı da içinde bulunduran bir program. ayrıca gözlemlerime göre jüride düzgün konuşabilen kimse yok. ajda pekkanın konuşmadığı sürece dekor olarak bulunması tercih edilebilir.
yeni bi atv yarışması. eğitimli şarkıcıların yarışacağı bi yarışmaymış. ödül 50 bin ytl. ilk bölüm bu akşam. şu anda yayınlanmakta. ancak an itibariyle herkes birbirini pohpohlamakta, programın ne kadar kaliteli olduğu dile getirilmekte, orkestra övülmekte, şen şakrak sürmekte program. yalan dostum'u yorumlayan arkadaş ajda pekkan'a göre mükemmelmiş, koreografiler harikaymış, orkestra manyakmış. vs. koreografi dedikleri hoplayıp zıplayan patenli bikaç eleman ve yine sağa sola koşturup detone bi sesle şarkısını okuyan çılgın solist.
Programın kalitesi ile müslüm gürses ve hayranlarının resmen taban tabana zıt olduğu program. iki de bir " müslüm baba müslüm baba " sesleriyle "şşt sesi" duymaktan ilk haftada bıktım.
ebru akel'in seyircilere şişt diye uyarmasıyla komediye dönüşmüş yarışmadır. kanımca tarzları arasında en faydalı olacak yarışmadır. çünkü asıl sahneleri hak eden gerçek sanatçıları sanatçı yapmak amacındadır.
(bkz: sanatçı)
(bkz: gerçek sanatçı)
betonarme duruş sahibi insanlardır. profesyonellik sadece ifa etmeye çalıştığın şeyi hakkıyla yerine getirmektir. duyguları çöpe atıp nemrutça yaşamak, insanları karşında esas duruşa geçirmek değil. ***
profesyonellik bir işi iyi bir şekilde yapmak değildir. profesyonel denilen kişi, bir işi para için yapandır.
örneğin, ingiltere'de profesyonel askerlik düzeni vardır. bizde yok. bizim askerlerimiz bu işten anlamıyor mu oluyor? ya da askerlerimiz bu işi sahiplenmiyor mu?
profesyonelliğin anlamı yanlış biliniyorsa düzeltilmeli ve eğer düzeltilmeyecekse de insanlara açık yerlerde dile getirilmemelidir.
yaptıkları için duygularını arka plana atabilen, sözde mantık çerçevesinde düşünen makineleşmiş insan. kimi zaman yaptıklarını haklı göstermekde kullanılır "profesyonelliğin gereği bu" kalıbıyla. lakin biz akdeniz insanıyızdır, sevmeyiz pek böylesini, ateşli, yürekli haykırışları severiz biz daha çok.