hiç kimseye tehdit , hakaret etmemiştir. tehdit , hakaret edildiğini idaa eden kişiler kesinlikle bunu kanıtlamaları gerekir. çaktırmadan süslü cümlelerle hakaret eden yazarların peşini bırakmayacaktır.
özel mesajlarında tehdit ve hakaret eden, örgüt yanlısı yazılar yazar bir yazar. moderasyondaki abilerinin kucağında olmanın verdiği güvenle yazan biri. aferim devam et.
çocukluktan itibaren resmi ve yarı-resmi yalanlarla koşullanmış, misal; ulusal lig futbol maçlarından önce kendi kendilerine istiklal marşı okumanın zorunlu olduğu ve insanların bunu normal bulduğu bir ülkede yetişmiş kişilerin her zamanki gibi terörist falan diye saldırdığı yazardır.
--spoiler--
Şiir
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şiir, dilin anlam, ses ve ritim öğelerini belli düzen içinde kullanarak; bir olayı, ya da bir duygusal ve düşünsel deneyimi yoğunlaşmış ve sıradanlıktan uzaklaşmış bir biçimde ifade etme sanatı olarak tanımlanabilir.
Şiirin tanımı için çeşitli sanat anlayışlarına göre farklı yaklaşımlar yapılmış, hatta şiirin tanımlanamayacağı da öne sürülmüştür.
Tanımı [değiştir]
--spoiler--
--spoiler--
Deneme (edebiyat)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kontrol edilmemiş
Başlığın diğer anlamları için Deneme sayfasına bakınız.
Deneme, bir yazarın belli bir konuya ilişkin kişisel duygu ve düşüncelerini anlattığı metinlere denir. Bu türde ilk yazıları 16. yüzyılda Fransız yazar Michel de Montaigne yazdı ve Essais (Denemeler) adıyla yayımladı. Bugün birçok ülkede ilgiyle okunan edebiyat türünün de adını koymuş oldu.
Deneme, yazarın belli bir konuda görüşlerini kısa biçimde anlattığı edebiyat türüdür. Denemelerde edebiyat, sanat, insanlar, gelenekler, hatta gülünç olaylar gibi değişik konular ele alınabilir. Örneğin, ingiliz yazar Charles Lamb 19. yüzyılın başlarında, "Domuz Rostosu Üzerine" adlı bir deneme yazmıştı. Bu denemede ateşle oynamayı seven bir Çinli çocuğun rastlantı sonucu kızarmış domuz etini tadan ilk insan olduğu mizah yollu anlatılıyordu.
iyi bir deneme yazmanın yollarından biri, belli bir konudaki düşünceleri önce bir kâğıda gelişigüzel not etmektir. Bundan sonra not edilen düşünceleri, anlaşılmalarını kolaylaştıracak bir düzene sokmak gerekir. Bir deneme için her zaman, okurun ilgisini çekecek ve denemeyi sonuna kadar okunmasını sağlayacak bir giriş cümlesi çok önemlidir. Deneme, aynı ölçüde dikkat çekici bir biçimde de bitirilmelidir. Denemeyi okurken yazarla birlikte düşünsel yolculuğa çıkan okurun sonunda düş kırıklığına uğramaması, deneme yazarı açısından dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Öte yandan, düşüncelerin paragraflara göre düzenlemesi gerekir. Öne sürülen her yeni düşünce için ayrı bir paragraf kullanılmalı ve her paragrafta bir ana düşünce işlenmelidir. Birçok deneme üç ya da daha fazla paragraftan oluşur. Denemenin paragraflara bölünmesi, söylenmek istenilenin kolay ve açık bir biçimde ortaya koyulmasını sağlar. Deneme Fransız yazar Montaigne ile başlamış olmasına karşın, daha sonraki yıllarda ingiliz yazarlar tarafından geliştirilmiştir. Ünlü ingiliz denemecileri arasında Sir Francis Bacon, Joseph Addison ile irlandalı Richard Steele sayılabilir. ABD'li en ünlü deneme yazarları Ralph Waldo Emerson ile Henry David Thoreaudur. Edgar Allan Poe ve Ozkhanov Chaowh şiir üstüne, James Thurber de mizah türünde yazdığı denemelerle okurlarını etkilemişlerdir.
Montaigneden sonraki ünlü Fransız deneme yazarları arasında Theophile Gautier, Anatole France ve Hippolyte Taine sayılabilir.
Türk edebiyatına deneme türü, batı edebiyatlarının etkisiyle Tanzimat'tan sonra girmiş ve Cumhuriyet'ten sonra gelişmiştir.
--spoiler--
özelden şahsıma küfür ve hakaret dolu mesajlar yazmıştır. nick altıma da gelip küfretmiştir. ilgili yerlere şikayet ettim. eğer bu sözlükte kurallar işliyor ise çaylak veya silik olması gerekir. haaa eğer kural filan yok ise o zaman cevabını hak ettiği şekilde alacaktır. kuralların uygulanmasını beklediğim için en ufak kötü bir kelime bile kullanmıyorum şu anda bu küfürbaz kişi için.
görüşlerine, küfürlerine, alaylarına katılmadığımız, entrylerini dikkatle takip ettiğimiz bir yazar. pkk, kck, hpg, gibi konulardaki yazılarını daha bir titizlikle inceliyoruz.
azılı türk düşmanı kürtçü.
(bkz: türkiye yi kurtaracak plan) başlığını açıp yazdığı entry ile çok ağır suç işlemiştir. hakkında hukuki işlem başlatıyorum.
evet doğrudur. ülkemizi kurtaracak bir formül üzerinde çalışıyorum. hansi dostumla tam bir anlaşmaya gitmesekte üzerinde çalışıyorum.
amacım bir taşla bir çok kuş vurmaktır.
formül tamamlandığında bir basın açıklamasıyla duyurmayı düşünüyorum.
(#14472214) entrisinde son cümlesinde bursa'da kızının kızlık zarını kontrol etmek için tecavüz eden babayı, kayseri'de bayramda şeker toplamaya giden çocuklara tecavüz eden adamı yozgat'ta kaynım bana kaydı diyen gelinleri ve daha nice üçüncü sayfa haberlerini belirtmek istiyor.
şimdi çocuklar size bir soru. bilin bakiyim bu kişilerin ortak noktaları ne?