pratisyen hekim

entry17 galeri0
    16.
  1. 6 yıllık ya da hazırlık artı 5 yıllık tıp fakültesi mezunu kişiler olup acil ve sağlık ocağı doktorları/aile hekimlerinin çok büyük kısmını oluştururlar yani bir bakıma oldukça önemli görevleri üstlenirler. uzman doktor statüsüne ancak 4 yıllık bir branş lisansıyla erişebilirler.
    fakat sağlık ocağı ve acil doktorlarının bariz ayırıcı özellikleri vardır, acil doktorları sabırlı ve birden fazla işi aynı anda yapabilme kapasitesine sahip insanlar olmak zorundadır ve hareketleriyle de sağlık ocağı doktorlarından ayrılırlar, o an acil gereken bir müdahale yapmasalar bile yılların getirdiği bir alışkanlık olarak hareketleri ciddi ve seridir.
    ayrıca da acil çalışanları bir nevi uygulayarak el çabukluğu kazandıkları ve daha çok kendi kendilerini yetiştirdikleri için pratisyen olarak adlandırılırlar.
    3 ...
  2. 15.
  3. akut ve kronik hastalıkları tedavi eden, önleyici bakım sağlayan ve hastalara sağlık eğitimi veren tıp doktorudur.
    3 ...
  4. 15.
  5. 3-5sene önce sidikli donuyla dersanede inekleyip şimdi karşıma geçip tıpla ilgili esip savuran ve operatör olana kadar insanları test amacıyla kullandığını düşündüğüm minnak doktorcuktur.
    0 ...
  6. 14.
  7. 13.
  8. devlet Aile Hekimleri pratisyen yani uzman değiller. anladığım kadarıyla uzmanlık sınavında puanları yüksek doktorluk yapabilecek durumda. uzman doktor olmak isteyen çok olunca rekabete sebeb oluyor.

    tus kitaplarını okuyor anlıyorsanız doktorluk yapabilirsiniz. önemli olan deneyim kazanmak. tus kitaplarında mühendislikte kullanılan bazı kelimeler var. eski dilde yabancı kelimeler var. 4 yada beş dilden oluşan kelimeler var. elektronik mekanikten anlıyorsanız tus kitaplarını anlamak zor değil.
    0 ...
  9. 12.
  10. Oğlumun yirtmak için 40 türlü plan yaptıgı hekimlik.
    1 ...
  11. 11.
  12. tıp doktoru.

    tüm dünyada yapılan istatistiklerden yola çıkarak, bir zaman dilimi içinde başvuran hastaların %75'inin sorununu tek başına çözebilecek şekilde 6 yıllık eğitim verilir. kalan %25 için ilaveten ihtisas/uzmanlık eğitimi gerekir. bütün planlamalar buna göre yapılır.

    lakin, ülkemizde defalarca yapılan araştırmalar uzman doktora yapılan hasta başvurusunun yarısından fazlasının gereksiz olduğunu, bu sorunların pratisyen doktorlar tarafından çözülebileceğini göstermiştir.

    bu durum ülke sosyal güvenlik kurumlarının götüne atılmış kalın bir kazıktır.

    peki neden böyle olmuştur ?

    bir çok sebebi var... ama benim sikimde bile değil. sebep olan ibneler düşünsün.
    5 ...
  13. 10.
  14. Ülkemizde sağlık sisteminin bel kemiği olan hekimlerdir.

    Acillerde, ambulanslarda, toplum sağlığı merkezlerinde, aile hekimliklerinde görev alırlar.
    5 ...
  15. 9.
  16. 6 yıllık tıp eğitimi sonunda alınan sıfat. ister acillerde durmadan hasta bakarsınız isterseniz tusa girip bir alanda uzmanlaşırsınız.
    7 ...
  17. 8.
  18. hep aynı ilaçları yazarlar, o nedenle eczacılar tarafından çok sevilirler. o çevredeki her eczacı o pratisyenin hangi ilaçtan kaç tane yazacağını aşağı yukarı bilir.
    2 ...
  19. 7.
  20. 6.
  21. altı yıl tıp eğtimi almış ve saygı duyulması gereken insanlardır. işini tutkuyla yapan herkese saygı duymak gerekir çünkü tutku olmadan altı sene o ızdıraba katlanılamaz.
    2 ...
  22. 5.
  23. Doktor değillerdir. Tus yani tıpta uzmanlık sınavını verip doktor ünvanı alırlar.

    Kartvizitlerinde doktor değil hekim yazar.

    Aynı zamanda pratisyen hekimler doktorlara hocam diye hitap ederler.
    0 ...
  24. 4.
  25. 3.
  26. göt büyüterek para kazanan hekim türüdür. %146,987 si bulgaristan göçmenidir.
    1 ...
  27. 2.
  28. aile hekimi olup sağlık ocağında ilaç yazarak iyi para kazanabilen hekimdir herşey para mı dersen ülkemiz şartları için galiba öyle.
    imla hatası.
    0 ...
  29. 1.
  30. 6 yıl tıp eğitimi aldıktan sonra sağlık ocağında ilaç yazmakdır.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük