bugün

Avrupada olduğu gibi kese kağıdına geçilmediği sürece işe yaramayacak olaydır.
yerinde bir karardır. sonuna kadar destekliyorum.
Çevre adına çok güzel bir gelişme inşallah devamı gelir.
Pazar çantalarının satışlarının artmasına sebep olacaktır. Herkes pazar çantası ile markete de gider.
Aslında a101 de oluyor mu acaba tespitini denedim. iki tane daha verince tamamen parasız olduğunu anladım. Öğrenci adama kloroplast markası çok tuzlu geliyor. Sıkıntı yok a101 arkamızda.*
Market poşetini evde çöp poşeti yapanları üzmüştür.
Uzun zamandır beklediğim bir uygulama. Bunun doğa açısından geri dönüşüme, israfa büyük katkısı olacağı aşikâr.
Eskiden beri yanımda büyük çantayla veya sırt çantasıyla dolaşırım. Örneğin küçük gratis poşeti, kitap alırken, su alırken verilen küçük poşetlerin geri verilmesini uygun bulurum.
O an yanınızda çanta yoksa bile ekstra poşet almamanız gerektiğinin farkında olmak da bir farkındalık.
Gelecek nesillere çöplük bırakıldığı yeni yeni akıllara geliyor. Atıkların doğaya karışma ve tekrar oluşma süreci;
görsel

Bu video amerika'da yaşayan bir türk'e ait. Bu bilincin ülkemize "poşetlerin parayla olması" şeklinde değil de yanımızda taşıyacağımız uzun vadeli çantalar kullanılması gerektiğinin bilinci olması dileklerimle.
https://youtu.be/VRLCY3-ZoGE
zaten sikilmekten götümüz bok tutamaz hale geldi bir de bunu dayasınlar hissetmeyiz.
ulan sikecegim yapacağınız işi amk..

ağbi adam derenin kenarına falan fabrika kuruyor ona ruhsat veriyorsun o fabrika doğayı kirletmiyor ama 2 tane market poseti mi doğayı kirletiyor..

not:devletin marketlere para kazandırma çabasıdır..
Doğa için yapıldığını düşünenler var süper.

Çitoslar, patoslar, bisküviler bunların hepsi poşet benzeri ambalajlar içinde. Pet şişeler var deli gibi. Marketlerin poşeti parayla satması mı doğayı koruyacak?
(bkz: kıymetlimisss)
çare ;
bir poşet fiyatı 2 krş civarında. 10 tl. versem 500 poşet alırım. her alışverişe gittiğimde yanıma 10 tane poşet alır " benim poşetlere doldur " derim ve para vermem.
herkeste bunu yaparsa. anladın sen onu !
Migros’ta alışveriş yaparken fark ettiğim durum.Önceden yoktu.
Neden bu kadar tartışıldığını anlamadığım konu. Sanki herhangi bir markete gitseniz alışveriş yapmadan poşet isteseniz, poşeti bedavaya alabiliyorsunuz.
Polonya' da ve birkaç avrupa ülkesinde daha gördüğüm olay. Orda da bir poşet yaklaşık 10 kuruştu. Türkiye' de olması üzücü tabi artık alışverış çantalarıyla gezerim.
artık alışverişe pazar arabasıyla gidecez gibi görünüyor. welkam tu old but gold days ..
pek faydalı olacağını düşündüğüm durum. doğaya insanoğlu olarak verebileceğimiz tüm zararı zaten verdik, bir yerlerden kısmak zarar azaltmaya gitmek gerekiyor diye düşünüyorum. ne var yani evinizden bez çantanızı alıp markete gitseniz? zorunlu olmadan yapılmalıydı. zorunlu oldu çok da iyi çok da güzel oldu.
bence gereksiz yere fazladan poşet alanlara uygulanması gerekir. dört beş parça ürün alınca mecburen poşet almak zorundayız. bunun neresi israfmış? yılda kaç milyon kasa işlemi yapılıyor? hepsini çarpın 50 kuruşla yapılan vurgunu görün. sadece fiyat etiketinin sonu 99 ile biten ürünlerden almadığımız 1 kuruşlardan bile sektör yılda 18 milyon lira kazanıyor. 50 kuruşlardan ne kadar kazanacaklarını varın siz tahmin edin.
insanların hassas noktasını bulup oradan para kazanmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Cidden doğayı korumak istiyorlarsa yeşil alanları korusunlar, betonlaşma, karbon salınımı kontrol altına alınsın.
pek çok işimiz gibi iyi incelenmemiş bir uygulama. dostlar alışverişte görsün.
markete girdiginde 30 tl den aşağı harcayan var mi? aile olarak. bireysel alışverişi sormuyorum.
e şimdi ben 30 tl vermişim. 5o kuruşun hesabınımı yapıcam. ayrıca çoğu kişi o poşetleri çöp poşeti olarak kullanıyor, kullanmak zorunda.
tek faydasi, poşetlerin doğaya atılmasını gündeme getirmek olabillir.
saçmalık.
Muadil olarak neler çıkacak acaba, ve kaç tl'den satılacak. Şöyle bir yazı okumuştum; şimdi kağıt torbalar kullanılacak pazarda ama kağıtda ithal ve dolara bağlı oarak kağıt krizine girdik bunu düşünen var mı diye.
milyar dolarlık fabrika rüşvetini verip filtre takmadan işine devam etsin biz de aldığımız bi cipsi makarnayı poşede koymak için para verelim.
fabrika sahibi makul düzeyde rüşvetini verip atıklarını dereye atmaya devam etsin. ayşe teyze, mehmet amca da doğa kirlenmesin diye süt aldığı yumurta aldığı poşede para versin.
demokrasi çok güzel sen de gelsene.
şöyle bir eylemle engellenebilir:
markete gidiyoruz. alışveriş sepetini dolduruyoruz. kasaya geliyoruz. kasiyer tüm ürünleri okutuyor. poşet istiyoruz. kasiyer "poşetler ücretli" diyince, her şeyi öylece bırakıp, süper marketi terk ediyoruz. ondan sonra ürünleri tek tek iptal ettirmek için, ürünleri tek tek reyonlara dizmek için uğraşsın dursunlar