yazarlığını Mike Featherstone'un yaptığı 268 sayfalık kitap.
--spoiler--
Her şey, bildiğimiz, inandığımız, güvendiğimiz her şey almış başını gidiyor. Kapitalizm, o bildiğimiz kapitalizm değil gibi. Üretimden ziyade tüketime, faydadan ziyade imaja, 'üretken emek'ten ziyade 'hizmet' sınıfına yaslanıyor gibi. iş saatleri içerisinde çileci bir etik hüküm sürerken; hafta sonları ve gece, dünya karşısında hedonistik bir yönelim benimsememiz talep ediliyor. Ulusaşırı sermaye sınır tanımaksızın gezegeni bir uçtan öbürüne katederken başta ulus-devlet olmak üzere devasa bürokratik aygıtları önüne katıp süpürüyor. Politik konumlar artık bildiğimiz konumlar olmaktan çıkmış gibi. Dünün en radikal ilerici konumları birden karşımıza, daha önceleri tarihsel ilerleme merdiveninde en aşağı basamağa yakıtştırdığı konumlardan bile güdük bir muhafazakarlıkla dikiliyor. Diyalektik mantığa göre aşılmış olması, hatta tarihin çöplüğüne çoktan fırlatılmış olması gereken ideolojiler, Tarih denilen masalla alay edercesine, gündelik hayatı yoğurmaya başlıyorlar. "Gibi!" Anahtar sözcük bu.
Kavramların iman etmeye değil, düşünmeye yaradığını, entelektüel dediğimiz yaratığın bir devanın eri değil araştırmacı olduğunu görenlere; karmaşıklığı artan bir dünyanın sunduğu boyutları ve kavramları anlamamak gibi bir lükse sahip olamayacağını hala unutmamış olanlara öneriyoruz bu kitabı.
--spoiler--
kapitalizm'in batı toplumlarını daha rahat sömürmek, ürettiğini daha kolay satmak için insanların ruhunu ve özünü değiştirmek amacıyla yarattığı modernizm kültürü veya yaşam tarzı, doğu toplumlarınca benimsenmedi.karşısında doğunun kaynağını din ve inançlardan alan gelenekçi muhalefetini ortaya çıkardı.sermaye bu muhalefetle uzlaşmak, doğu kültürüne malını daha kolay pazarlayabilmek için postmodernizmi icat etti.kısacası batıyı modern hayat tarzına alıştıran sermaye benzer şeyi doğu toplumlarında postmodern hayat tarzı yaratarak yapmaya çalışıyor.
doğu toplumlarında görülen yaşam tarzı ve kültürle ilgili laik-dindar benzeri kavga ve çekişmelerin temelinde bu 2 akımın etkisi vardır.
Cagimizin hastaligi. Sistem insani bunla penceleri arasina almis. Duzgun dusunebilme ozelligini kaybetmis hatta dusunemeyen desem daha dogru ozunu kaybetmis ozenti bir topluluk yaratmistir. Kitabi sirf populer oldugu icin siiri sirf tivitirda gordugu icin okur. tuketmeyi sever ama hicbir sey uretmez. Ziyancidir. Ucuzu sevmez, pahaliya duskundur ve onun oldugu icin kendini bir sey zanneder falan fistan. Kahrolsun emperyalizm kahrolsun kapitalizm. Yasasin insanlik yasasin sosyalizm!