postmodern kiro

    .
  1. modern ötesi kıro. zamanın ilerisinde kıro. bildiğin kıronun halk tarafından kabul görmüşü.
    şimdi efendim ikisi tezat kelimeler değil mi nasıl bir arada bulunabiliyor diye soruyor insanlar. azizim bu kişileri postmodern kıro yapanda bu zaten. modern görünümlü olup özünü (kıro olduğunu) unutmamaları. tezat oluşları.
    bazen soruyorlar cevaplıyorum.
    kıro nedir? sarı kafalı kıro olurmu? bende kıro olabilirmiyim ? sanal kıro varmıdır? var ise sanal alemin kırosu nasıl olur?
    bana göre yere tüküren, otobüste hava olsun diye kitap okuyan, parklarda orda burda yiyişen çiftler, sahilde dengesizce içki içen tipler.. bunların hepsi kırodur. içlerinde sarı kafalı danimarkalı tipler de olduğu için sarı kafalı kıroda olur.
    fakat isteyen herkes kıro olamaz. içten gelen bir şeydir. kanındaki bozukluktan ileri gelir. çünki durduk yere ortalığa tükürmek, ortalık yerde sevişmek istem dışı bişeydir. zorlayarak yapamazsın. bu ilk üç sorunun cevabıydı.
    sanal kıro olur mu?
    elbette olur. bu kırolar biraz daha zararsızdır. neticede internet alemi olduğu için sana vereceği fiziksel zarar göz bozmaktan ileri gidemez.

    bu krolar içinde verebileceğim en güzel örnek reşat çalışlardırkodumun internet aleminde her delikte, her taşın altında reşat çalışlar mevcut.
    kardeşim nasıl bir organik yapıya sahip merak ederim doğrusu. sanırım yazdığı kitapları pazarlama amaçlı seçmiş olduğu reklamın iyisi kötüsü olmaz felsefesini benimsemiş postmodern krodur.

    herkesin karıştırdığı benimde sinir olduğum bir nokta var ki..
    beyaz gömlek, yumurta topuklu ayakkabı giymek, tesbih sallamak. bu üçlü kıroluk değildir. bunlar kişinin giyim tarzıdır. stilidir. karakteristik yapısıdır.
    işte tam bu noktada postmodern kıro devreye giriyor. modern görünümlü olup, ardı arkasına iki cümleyi getiremeyen, topluma aykırı ne varsa yapmaya çalışan kişiler. bunlar postmodern kırodur.
    en basit örneği ile sanat camiasında ferhat göçer, muazzez abacı, sezen aksu.. bunlar postmodern kırolardır. çok görüyoruz ramazan aylarında bir magazin programı iftar yemeği düzenler. herkes eğlenir coşar ve sıra hepbir ağızdan şarkı söylemeye gelir. işte bu sırada dikkatini çekmiştir. üç kişi tizden girer. bağıra bağıra. maksat ben buradayım, bu kadar şarkıcıyı donumda sallarım havasındaki tiplerdir....
    başka bir postmodern kıro örneğ ise otobüslerde kitap okuyan tiplerdir. okuduğunu anlamadığı halde etrafa hava atmaya çalışan tiptir. normal kırodan tek farkı giyinimidir. yeri geldiğinde o kitap okuyan kültürlü görünen genç yere en yeşilinden balgamınıda atar, ortalık yerde batılılaşma ayağına sevgilisinle yiğişir.
    hele hele sahilde içki içen toplumun yobazları yokmu ? oracıkta aort damarım kuruyor. yahu azizim sahilde aileler gezemeyecek mi? magandamısınız? "bana bişey olmaz, ben kendim içer kendim eğlenirim, kimseye zararım yoktur" deselerde içki bu. şişede durduğu gibi durmuyor. etrafa saldırıyor. peki etrafa küfür eden, ağzından cehalet salyaları akan bu adam kıro değilde nedir ?
    postmodern kıro. ne kadar çoksunuz lan!
    (bkz: reşat çalışlar) tek geçerim.
    6 ...
  2. 1.
  3. ozcan deniz ve mahsun kirmizigul'un de icinde bulundugu olusum.
    1 ...
  4. 2.
  5. eskilerin delikanlılarıdır bunlar efendim. şimdilerde hepsi kulağı deldirdi saçlar desen hepsinin köpekbalığı.
    0 ...
  6. 3.
© 2025 uludağ sözlük