insanı çileden çıkarabilecek bir özelliğe sahiplerdir. bilgisayarın, masanın, kenarda duran biblonun, saatin ve çay kupasının üzerinde de artık bulunmaya başladığı an heeeyyyt diye bir isyan ve haykırış ile dünya üzerindeki tüm post it rezervini yok etmeye neden olabilen kağıt parçacıklarıdır aynı zamanda.
gereklı notları yazmak ıcn kullanılan en pratık arkası yapıskanlı not kagıdı.. hayatımızda ozellıkle de post- ıt ın cesıtlı renklerı ve buyukluklerı olmasaymıs ne yaparmısız acaba?
dusundumde bır hafta da ıkı paket bıtıren var yahu ..
baslarda cok ise yarayan, daha sonraları yazılan notların nereye yapıstırıldıgının unutulmasıyla amacını gerceklestiremeyen, zaman ilerledikce dagınıklık, odanın her tarafında sarı sarı duran gereksiz kagıt parcaları halini alan zımbırtı*
1968 yılında, doktor spencer silver, güçlü bir yapıştırıcı formüle etmek isterken yüzeylere hafifçe yapışan, dayanıksız bir yapıştırıcı buldu. yıllar sonra, meslektaşı arthur fry, ilahi kitabının sayfalarını işaretlemek için kullandığı kağıt parçaları kitabının arasından düşünce bir çözüm aradı ve silver'ın başarısız icadı aklına geldi. post-it böyle doğdu.
not tutmaya yarayan genellikle dolaba yapıştıreılan kağıtlardır. Duyduğuma göre bunun patentini alan adam şuan bayağı zenginmiş
edit: sözlük sayesinde isminin post it olduğunu öğrendiğim kağıt.
yapışkanlı not kağıdı demek yerine; günümüz şartlarınca da tasarrufa giderek; post it desek daha kolay olur sanki. ya da yazar yapışkanlı not kağıtlarının adını bilmiyordu da türkçe'ye çevirdi.
önceleri sadece sarı renklerde olan şimdi ise hemen hemen her rengi üretilen, bir tarafı yapışkanlı, küçük not kağıtlarıdır. daha çok hatırlatma amaçlı kullanılıyor olsa da aslında çok daha çeşitli şeylerde yapılabilir.
mesela;
- erkek arkadaş göz bantları. fıldır fıldır dışarıda olan gözlerin yanlarına yapıştırarak at gözlüğü elde et.
- güneşliğin olmadığı yerde, burnunun yanmaması için üzerine bir tane yapıştır.
- kıyafetindeki son anda fark ettiğin etiketi gözlerden uzak tutar.
- işyerinde uyurken görülmemek için kaşlarına birer tane yapıştır.
- birbirinden farklı renklerde olanlar partilerde mükemmel bardak altlıklarına dönüşür.
- mini boyda olanları birbirlerine yapıştırarak mozaik freskler yap.
- anında maniküre ihtiyaç duyduğunda kes ve tırnaklarına yapıştır.
eğer ekstra büyüklükte post itlerin varsa;
- ucuza mal olmuş bir pencere gölgeliği olarak kullan.
- mini straplez bir elbise için sadece öne ve arkaya bir tane yapıştır ve de bir sonraki ofis partisinde kimse gözlerini senden alamasın.
kalitesizi insanı hayattan soğutan yapışkanlı kağıt. benim gibi bantlamak zorunda bile kalabilirsiniz kalitesiz olanları.
şans eseri bulunmuştur. iz bırakmayan kuvvetsiz yapıştırıcının bulunması şans eseri değildir ama bu şekilde kullanılması şans eseridir. en başlarda neredeyse hiç satış yapamayan 3m firması, promosyonlarla ofislerde vazgeçilmez hale getirmiştir bu kağıt parçalarını.