Yıllardır on tane demir kumbaramın içine 25 kuruş atıyordum. Artık poşet fabrikası açacağım kendime. Evet poşetlerin paralı olması bir şeyi değiştirmez.
Amaç doğayı korumak değildir.
Öyle olsaydı, öncelikle, yiyeceklerin konulduğu poşetler kaldırılırdı.
Plastik su şişeleri, gazoZ şişeleri,
Poşet yasak,
poşete koyduğun her şey plastik poşette.
Bu ne perhiz ne lahana turşusu.
Caydırıcı cezalar olmalı yere çöp atmayla ilgili, plastik Ürünlerin kullanımı azalmalı ve ayrıca cam şişeler özendirilmeli faydaları anlatılmalı, geri dönüşüm kutuları yaygınlaştırılmalı, tvlerde kamu spotları olmalı, ve dizilerde sanatçılar örnek olmalı vs vs işte böyle azalır çevre kirliliği.olaya tersten başlamışlar o ayrı.
Bim'de kasiyer kız kasadaki poşetleri göstererek dörtte üçü elimizde kaldı, eskiden hemen biter devamlı poşet getirirdim. Şimdi olduğu gibi duruyor dedi.
Poşet tüketiminin azaltılmasına faydası var.
Avrupa'da da uygulanıyor.
Gösterisden ibaret bence. Sen Köprü ve Hava limani yapmak için onbinlerce agac kes, ormanlik bolgede maden aç, dereleri heslerle kurut, Sonra posetler 25 kuruș. Yemezler.
poşetler doğayı kirletiyor goygoyu sıktı ama artık. poşetlerden daha çok kirleten şeyler var ve hepsini günlük yaşamımızda kullanıyoruz. kozmetik ürünleri, kullandığımız arabanın egzosu, sanayi üretimi sebebiyle ortaya çıkan zararlı atıklar vs.
bırakın poşeti. bu saydıklarımdan vazgeçebilir misiniz ? mesela evde sigara içen birini ele alalım. hem kendi sağlığın hem evdekilerin sağlığı için vazgeçebilir misin ? veya kadınlar kozmetik ürünlerden vazgeçebilir misiniz ? arabayı kullanmaktan vazgeçebilir misin ?
kabul etmemiz gerekiyor. bunlardan vazgeçmek mümkün değil. bu kadar karbon salınımı varken poşetlere kafayı takmak, su basan bodrumdaki kirli suyu çay kaşığıyla boşaltmaya benziyor.
çözüm yine teknolojide aranmalı. teknoloji kullanılarak kirletilen doğa temizlenmeli.