Kişisel gelişim kitabı yazarıdır.
Sorarlarsa himalaya dağlarına gidip aydınlandım de yaşam koçuyum de. Kim bilcek o kitaplardan kazandığın paraları alim hoca edasıyla saydığını.
Kapitalizmin köpeğidirler. Para kazanmak için yazarlar. Eserleri edebilikten uzaktır. Bizim salak okuyucularimiz da bunların kitaplarını alırlar sırf hava atmak için ortamlarda.
insanların ilgisini çekmek için edebi değeri olmayan beş para etmez kitaplar yazan adamdır. Raflardaki o süslü kapaklı, arkasında birsürü adamların övdüğü kitapları hiç tavsiye etmem önce gidip bir montaigne'yi falan oku sonra al bunlardan birisini eline bak bakalım okuyabiliyormusun kitaba uçan tekmeyi vurduğun gibi pencereden dışarıya fırlatırsın.
Aşk, intihar, "allahsızlık", bozuk psikoloji gibi konuların küfürler ve devrik cümleler ile saçma sapan yazarımsıların kaleme alması ile oluşan popülist "kitap"lardır.
Bu kültürün en önemli yazarları: Elif Şafak, Canan Tan, Ahmet Batman gibi isimlerdir. Biraz Cemal Süreyya ve Can Yücel alarak Necip Fazıl ve ya Nazım Hikmet katarak yeni bir "bakış açısı" yakalayanlar da mevcuttur.
üç tane anlamlı gibi görünen içi boş cümleyle kitabı idare ederler normalde 100 150 sayfalık bir kitabı da yazı fontunu büyütüp sayfa sonlarında iki paragraflık boşluklar bırakarak 350 sayfaya çıkarırlar kağıt israfıdırlar.
bu insanı eleştiremeyiz. yani reklam yazarlığı diye bişey var. tonla meslek var. insanlar para kazanmak zorunda. ama, eserin değeri ortada. eserin hedef kitlesi de ortada. zaman en iyi eleştirmendir, dediydi biri.
tutmuş kitabında yansıttığı tarzı diğer kitaplarında da kullanan yazardır. oysa bu kitaplar çoğu güzel filmin devamı niteliğindeki filmlerin kötü olması gibi sürprize açık değildir.