ankaraya 76 km uzaklıda bulunan halkının çiftçilik gibi işlerle geçimini sagladı çekirdegin en çok tüketildigi, girişinde sizi TOPCULARIN DiYARINA hoşgeldiniz yazısının karşılaması kaçınılmaz olan hamuru ve çamuru ile ünlü güsel bi okadarda şirin ankaranın ilçesi....
benim doğduğum ,büyüdüğüm , yaşamımın geri kalanınıda aynı yerde geçirmek istemediğim, sosyal yönden yozlaştıkça yozlaşan büyük, büyük olduğu kadar insanlarının kafa yapılarının küçük olduğu ilçedir.
ankara nin en onemli ilcesidir, merkezinde irice bir ataturk heykeli vardir, hayat ucuzdur ama aslinda hayat yoktur, memlekettir, sevilir, topcular diyaridir, bunyesinde topcu ve fuze okulu nu barindirir. senede 7 gunden fazla kalinmasi tavsiye olunmaz.
topçu ve füze okulu, sakarya şehitliği gibi önemli yerlere sahip, sakarya savaşının geçtiği tarihi topraklardır...halk denildiği gibi genelde çiftçi ve esnaftır...kışın daha kalabalıktır, yazın insanlar köylerine giderler...insanlarının çoğu tarımla uğraşan bir toplumun sosyal yaşamı, kafa yapısı ne kadar olursa o kadar sosyal bir yerdir...tabi rulman, hema ve diğer fabrikaları da unutmamak gerekir, bunlar önemli istihdam yerleridir...olsun, ne kadar asosyal, ne kadar kötü olursa olsun, orası senin küçüklüğünün geçtiği yerdir ve içinde oraya karşı bir sevgi hep vardır...
Polatlı ilçesinde insan yerleşiminin bilinen en eski tarihi M.Ö.3000 yıllarına kadar dayanmaktadır. Yassıhöyük köyünde bulunan antik Gordion Şehrinde M.Ö.3000 yıllarında yerleşim olduğu bilinmektedir.
Bölgede yaşayan belli başlı uygarlıklar sırasıyla, Hitit, Frigya, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarıdır.
Polatlı ilçe merkezinin bugünkü yerleşimi 1860 yılında Sivritepe mevki Menteşe Mahallesinde ve Zafer Mahallesinde oluşmuştur. Yerleşimin asıl gelişimi Ankara-istanbul demiryolunun 1892 yılında buradan geçmesiyle gerçekleşmiştir.
Kurtuluş Savaşının en önemli olaylarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi Polatlı toprakları üzerinde meydana gelmiştir. Atatürk’ün Sakarya Meydan Savaşını yönettiği karargah Alagöz köyünde, attan düşerek yaralandığı yer inler köyündedir. Bu savaşın önemli coğrafi mevkileri olan Duatepe, Beştepe ve Kartaltepe de Polatlı sınırlarındadır.
Polatlı 1 Ağustos 1926 tarihinde 877 sayılı kanunla ilçe olmuştur.
merkezi küçük, nüfüsü büyük ankara ilçesi. kavunuyla karpuzuyla ünlü, içerisinde topçu ve füze okulu barındıran memleketim. insanları sıcak ama okuma yazma oranı bi o kadar azdır. şehir merkezini yarım saat içinde baştan başa gezebilirsiniz. ayrıca tren anahatı bu ilçemizden geçmektedir, yani trenle ankara'dan geçen ya da ankara gidilirse içinden geçilen ve mutlaka mola verilen durak; polatlı.
baba mesleği nedeniyle gidilen yerlerden biridir. gençler genellikle ikbal's denilen cafede buluşurlar. küçük bir yer olduğu için dedikoduları her daim duyulur. emekli olan insanlar için tavsiye edilecek bir memlekettir lakin genç insanlarımıza uzun süre yaşamak için tavsiye edilmez.
genç nüfusu lise gençlerinin oluşturduğu ilçedir. ilçemdir. zira herkes üniversite için kaçarak uzaklaşmıştır. piyasa * yapmak için ikbals'e, e bir hava alayım ben demek için midas cafe'ye gidilen yerdir. arkadaşın yoksa sosyal hayatın da yoktur. sinemaya dedikodu yapmak için gidilir.*
azdır polatlı. sığdır. ama memlekettir.*
aslen oralı olmamama* rağmen çocukluğumun geçtiği yerdir. bozkırın ortasında gene bozkır bir memleket sayılır artık benim için. kendi memleketimden çok oraya hasretimdir...
sosyal hayat yok denecek kadar azdır ancak buna karşılık olarak buram buram tarih kokar polatlı.Antik sehir gordion* Ankara ya yaklasık 80 km uzaklıktadır ve esi benzeri olmayan bir tarihi kaynaktır.Gordion muzesi 2003 yılında dunyanın sayılı muzeleri arasına girmistir.Diger taraftan topcu okulunun onunden gecerken tuyleriniz diken diken olur.Sehitlige cıktığınızda ise gozyaslarınıza hakim olmanız gercekten çok zordur.
ankaranın taşradaki en büyük ilçesidir,girişindeki ''topçular diyarına hoş geldiniz.'' yazısını görünce aklınıza kötü kötü şeyler gelmesin, buradaki topçu ve füze okulunu kasteder o yazı.
Kavgacı bir halkı vardır. Ayrıca çoğu anadolu şehrinden gelişmiştir. Un fabrikaları olsun, tahıl ticareti olsun, eskişehir yolundaki diğer fabrikalar olsun yaşanabilecek bir ilçedir.
bundan beş yıl öncesine oranla daha yaşanılabilir, ankara'nın önemli konuma sahip ilçelerinden olduğunu gösteren, her yeni gün içeriğini zenginleştirmeye çalışan, "yine de seviyorum polatlı'yı" denilen yerdir.
son zamanlarda yapılan çok katlı alışveriş merkezini pazar yerine çevirebilecek kadar pazarcısını ve halkını düşünen bir belediyeye sahip ilçe, komik ilçe.
güzel ülkemdeki ilçeleri dolaştıktan sonra döndüğümde bana metropol gibi gelen ilçe.tabiki geçici bi süre için.
yapılacak hiç bir sosyal aktivite yoktur.zaten arkadaşlarınızda 20 yaşına gelmeden evlendiği için yalnız kalırsınız. bu nedenle haftasonunu polatlıda geçirmek işkence gibidir.en iyisi hiç evden çıkmamak...