"Poi" kelime olarak, "ipin ucuna bağlanmış ağırlık" anlamına geliyor. Bundan bin yıl önce Yeni Zelanda kabilelerinin kutsal savaş dansı olarak ortaya çıkan Poi, günümüzde bir performans sanatı. Poi, Yeni Zelanda'dan Avustralya'ya yayılmış, sonra ingiltere'de geliştirilmiş ve bir terapi metodu olarak kullanılmaya başlanmış. Yurt dışında ergenlik çağındaki çocukların sorunlarını aşmalarına yardımcı olmak amacıyla da uygulanan Poi, fit kalmanın yanı sıra, stres atmak, koordinasyon, ritim ve denge sağlamaya yardımcı oluyor. Ama açıkçası bu çalışmanın amacı her şeyden önce eğlenmek ve görsellik yaratmak. işte bu sebeple Poi, ingiltere'de underground partilerin bile gözdesi.
Poi, hem egzersiz, hem de meditasyon aslında. Poileri çevirirken, günlük sorunlarınızdan uzaklaşıp, kafanızı boşaltmanız, hatta transa geçmeniz bile mümkün! iyi Poi çevirmenin, kişinin yapısı ve ruh haliyle de yakından ilişkisi var. Zihnin berrak olması ve aceleci davranmamak, daha iyi bir performans sergilemeye yardımcı oluyor.
bilek esnekliğinin de önemli olduğu yorucu ama süpersonik faaliyettir.
başlangıçta,çorabın içine pirinç taneleri,tenis topları konulabilir.öğrenmesi çok zor değildir lakin,çalışma ister,bir bilenden öğrenmek ister,gelişim için vidyolar da izlenebilir.
Ateş ve müzik ikilisiyle buluştuğu an, tadından yenmez bir görsel şölen sunan oyuncaklar.. Yeni Zellanda başlayan * bu keyifli dansın * ateşle buluşması Hindistan, Hawai ve Tayland'da gerçekleşmiş..
Başlangıç aşamasında tenis topları ya da çorabın içine doldurulacak ağırlıklar işinizi görecektir.
bodrum gecelerinde yapan kızları izleyip bende yapacağım diye tutturduğum 2 defa çevirdikten sonra üçüncüde kafamı deldiğim her seferinde de baştan başladığım becerebilinse aşırı eğlenceli şey. bir süre sonra çevirmeye alışılıyor da yön değiştirmeye bir türlü alışılamıyor. (bkz: her şeyi yaptım da gözümden ateş çıkaramadım o nasıl oluyor) https://galeri.uludagsozluk.com/r/1017/+
yeni zerlanda'lı kabileler tarafından savaş dansı olarak ortaya cıkan poi günümüzde spor ve meditasyon amaçlı kullanılmaktadır. poi arayıp da bulamayanların, bulup da alamayanların tek yardımcısı (benim de yaptığım) çorapın içine herhangi bir şekilde ağırlık koyma yöntemi gerçekten hoş ama bi o kadarda tatmin edemeyen bi yöntemdir. poi, fit kalmanın yanı sıra, stres atmak, koordinasyon, ritim ve denge sağlamaya da yardımcı olur. ateşli, kanatlı, kuyruklu, fosforlu ve ışıklı olmak üzere beş çeşit poi vardır.