insanların birbirinden manipüle olması kadar doğal bir şey yoktur. Ancak takdir edilmesi gerekir ki bunun da bir ölçüsü olmalıdır. Aksi halde anlam olarak zayıflığa kaçan bir tabir söz konusu olur.
Dozu kaçmış bir etkilenme insanda cehaleti tetikler ve azdırır. Aptallaşmaya temayül ettirir. Ve aptal insanları hiç kimse sevmez. O yüzden kendinize olan saygınızı yitirmeyin asla. Özgüveninizi düşürmemeye bakın.
Neye göre platonik aşık olmak? Tanıdıkça nefret edildiğine göre Dış görüşünden etkilenmektir bu, başka bir şey değil. Dış görünüş önemlidir ama dış görünüşe göre aşık olmak diye bir şey yoktur. insanlar, aşkın ne demek olduğunu yeterince anlamadığı için 'zamane aşklarından hayır Gelmez' gibi sözler Dillere pelesenk olmuştur. ''aşk'' denilen şey puzzle gibidir. Birçok parçanın birbirine birleşmesi ve uyum sağlamasıyla anlam kazanır. Yoksa sadece hoşlantı aşamasında kalırsınız.
aşık olduğunuz birine nefret duymanız çok kolaydır. belki tanıdıkça daha da seversiniz ama tanıdıkça seversin sözünün özünü anlamayan öküzümsü bir hatunsa bu anında saf değişir. "lan ne mal kızmış iyi ki yakayı kurtardım" dersiniz. erkekler için de mevcuttur tabii. alınmayın kızlar.
normal durumdur. şöyle açıklayayım. şimdi bir kız var diyelim * bu kızı da uzaktan kesiyoruz. sonuç? platonik aşk çok zeki, namuslu, güzel, hatta sıçmaz bile. neyse efendim er kişi cesaretini topladı diyelim.
-slm ben jilete kafa atan adam...
-slm da tanışıyor muyuz?
-yani, şey aslında ben seni tanıyorum.
-tamam o zaman ama bana kendini sonra tanıt rica etsem aaa aşkım da geliyor...
er kişi bir grup anemi şarkısı olan * söylemeye başlar ve nefretin tohumları atılmış olur.
burdan hangi sonucu çıkarıyoz. her platonik aşkın eti yenmez... *
kızı uzaktan sevip ona aşık olan tiptir.kızla konuşmaya başlayınca açılma günü gelir. ve
-seni deliler gibi seviyorum ama sen çok değiştin. ilk günki gibi değilsin.üzgünüm.
diyen aşıktır. *
tanımadan önce aşık olunduğu için tanıdıkça kafanızda kurduğunuzdan çok ayrı bi insan olduğu gerçeğiyle yüzyüze gelmektir.her platonik aşığın başına mutlak gelir.
niye nefret edilsin ki , sonuçta gülü seven dikenine katlanır . Kimse mükemmel değildir . Belki sen onu kafanda bir melek olarak canlandırdığından , en ufak bir kusuru bile gözüne batmaktadır .
bazen kişinin kurtulma çabasıdır. platonik aşık kendi kendine aşkı kafasında bitirmek için abidik gubidik sebeplerden nefret etmeye çalışır, bahaneler uydurur.
platonik aşkın belli bir kişiye olan aşk değil, kişinin kendi kafasında yine kendisinin yaratmış olduğu hayali ama ideal bir imaja olan aşk olduğunun göstergesidir.**